DIY gör det själv
Masterklasser, instruktioner, användbara tips, recept.
» » » »Vi målar en porslinplatta
Ända sedan jag fångades av en så spännande lektion som glasmålning glädjade jag mig över att den eviga frågan "Vad att ge?" Löstes på något sätt av sig själv. För varje tillfälle finns verkligen alltid en exklusiv liten sak där - och det här är det viktigaste - en bit av din själ är innesluten. Och även om det fortfarande finns mer än två månader kvar inför nästa globala helgdagar, börjar vi fylla på handgjorda presenter.
För den kreativa processen kommer vi att behöva: ogenomskinliga färger för att måla glas och porslin, en markör för att måla porslin, en vit porslinsplatta, lösningsmedel, borstar, en burk med vatten, bomullsdynor och pinnar, metallfolie.
Med bomullsunderlag och pinnar är det bekvämt att ta bort onödiga droppar, du kan göra en utmärkt "palett" från folie - det är mycket bekvämt att blanda färger i små urtag för att få nya nyanser.
 

Naturligtvis, innan vi doppar en pensel i en burk med färg, måste vi naturligtvis bestämma vilket specifikt mönster eller mönster som kommer att visas på plattan. Det är bekvämt om det alltid finns en ungefärlig skiss över framtida skapelse inför dina ögon. För en skiss kan du använda ritningarna som finns på Internet, bilder från tidskrifter och naturligtvis din egen fantasi. Till exempel ville jag inse något liknande:


Vi börjar överföra bilden till plattan. För dessa ändamål är det bekvämt att använda en speciell markör för glas, som visar konturerna direkt på plattan och drar ovanpå sina linjer. Om detta inte är till hands - det är inte skrämmande, kan du måla direkt med färger, om något inte fungerar på ritningen - det är lätt att fixa, eftersom färger är lätta att torka.


När hela ytan är målad och torkad tar vi i våra händer en svart markering för att måla porslin och rita detaljer var vi vill - vi beskriver konturerna. Det finns inga begränsningar här, vi drar som fantasin berättar.
Nu måste en nästan färdig produkt torkas i fyra timmar i luften och sedan skickas till ugnen och hållas där i 90 minuter vid en temperatur på 160 ° C. Stäng sedan av ugnen och vänta på att plattan svalnar.


Allt är klart, vi börjar beundra!
Kommentarer (0)

Läs också

Felkoder för tvättmaskiner