DIY gör det själv
Masterklasser, instruktioner, användbara tips, recept.
» »Hur man gör en skötorkare av plaströr
Hur man gör en skostork av plaströr

På vintern, speciellt i städer där gator och trottoarer är besprutade med isis, finns det ett problem med att torka skor, särskilt för barn. Det rekommenderas inte att använda värmebatterier för detta: skor med hög temperatur kan försämras (särskilt på lim), förlora sin presentation och snabbt bli värdelösa.
Om du tillverkar en skötorkare av plaströr och rördelar, vars värmeledningsförmåga är två storleksordningar lägre än metall, kommer kvaliteten och säkerheten för torkning av skor att säkerställas som standard.

Behovet av material efter typ och kvantitet


Eftersom hyllorna i vår torktumlare är desamma i övergripande dimensioner och konfiguration bestäms antalet nödvändiga element av antalet hyllor.
För arbete behöver vi en uppsättning:
 • rördiametrar på 1 tum (den mest optimala storleken) med olika längder;
 • beslag (hörn, tee, kors);
 • Mayevsky kranar (minst två);
 • rör monteras på väggen;
 • nedre stopp (bas).

Hur man gör en skostork av plaströr

Som verktyg kan du använda standardsatsen för att arbeta med plaströr.

Hemlagad torkmonteringssekvens


1. Först bör du bestämma övergripande mått på våra hemlagade produkter - bredd, djup och höjd, bestämd av avståndet mellan hyllorna och deras antal. Mått väljs beroende på storlek och antal skor samt tillgängligheten av ledigt utrymme för installation.
2. Därefter kan du använda en såg eller kniv för att skapa en uppsättning rörämnen som bestämmer hyllarnas längd, djup och höjd. Det viktigaste här är att observera samma storlek på rören i uppsättningen. Detta underlättar montering, täthet och estetik för hemmagjord.
3. Det mest kritiska steget är monteringen av den nedre hyllan, som är basen, längs vilken de återstående "golven" i torken kommer att monteras. Det är viktigt här, genom att justera stoppens höjd, för att säkerställa horisontell fot.
Hur man gör en skostork av plaströr

4. Därefter installeras de, och efter kontroll av den andra hyllans horisontella läge är de vertikala stolparna tätade. Du kanske måste klippa en av racken i detta skede för att säkerställa att hyllorna är horisontella.
5. När montering av alla nivåer av torktumlaren är klar, skruvas Mayevsky-kranarna in i motsvarande tee från ovan, så att från tid till annan eller efter en lång period av inaktivitet, luften som ackumuleras i rören ventileras.
Hur man gör en skostork av plaströr

6. Den sista handlingen är att fästa torken med lämpliga fixturer på väggen. Varje horisontell rör i vår struktur måste fixeras på minst två platser.
Hur man gör en skostork av plaströr

Hur man gör en skostork av plaströr

7. Det återstår bara att tillföra varmt vatten från husets eller lägenhetens värmesystem, se till att det inte finns några fläckar, och torktumlaren kan användas för dess avsedda ändamål.
Hur man gör en skostork av plaströr

Tips och kommentarer


För tillverkning av torktumlare, som arbetar från ett värmesystem, är det bättre att använda armerade polypropen- eller metall-plaströr. Båda materialen tål tryck på 10-15 bar och en temperatur på 90-95 grader Celsius. PVC-rör från värme mjukas snabbt och förlorar sin form.
Du kan öka funktionen för torktumlaren med brickor gjorda av gummierat material. Sedan kommer vatten och smuts från skorna i de övre hyllorna inte att falla på den som ligger nedanför. Men det är naturligtvis bättre att tvätta och torka skorna innan du torkar.
Den övre hyllan kan användas för att torka små dukföremål: vantar, hattar, strumpor etc.För att göra detta räcker det att sätta en plastgrill på de övre rören.
För att skydda dig själv och dina grannar på golvet från översvämningar och för att säkerställa möjligheten att reparera, till exempel om torktumlaren inte är tät, rekommenderas det att förse den med en avstängningsventil placerad på inloppsröret.
Hur man gör en skostork av plaströr
Kommentarer (1)
 1. Nicola
  #1 Nicola gäster 16 januari 2019 04:20
  1
  tack)) Jag såg mina tankar i genomförandet))) även om jag verkligen ville med vanliga radiatorer! )) Bra gjort författare)) det visade sig vackert!

Läs också

Felkoder för tvättmaskiner