DIY gör det själv
Masterklasser, instruktioner, användbara tips, recept.
» » 11 sätt att använda aluminiumfolie
11 sätt att använda aluminiumfolie

För de flesta är aluminiumfolie bara ett verktyg för att baka kött och fisk, ibland limmas det också på fönstren så att rummet blir mindre överhettat i solen. För sådant värdefullt material är användningsområdet dock mycket blygsamt. Vad kan man göra med folie och uppfinningsrikedom?

1. Ljusreflektor för inomhusväxter


Växten i fönsterbrädan får inte alltid tillräckligt med ljus, varför den växer dåligt. Situationen kan korrigeras genom att lägga koncentrationsljus i reflektorn. Du måste ta alla kartonger av tillräcklig storlek för att passa en kruka med en växt. Hon skulle klippa av den övre och den ena långsidan.
11 sätt att använda aluminiumfolie

Inuti måste den klippta lådan limmas med folie. När du har lagt en kruka med en växt i den bör du installera lådan i fönsterbrädan med sidan utan sidovägg på gatan. Nu kommer ljuset som kommer in i reflektorn att fokusera på anläggningen.

2. Fingerbatteri


Det är fullt möjligt att använda olika elektronik på batterier även i avsaknad av ett tillräckligt antal batterier, det viktigaste är att stänga kretsen. Fjärrkontrollen är inget undantag. Om bara ett batteri finns tillgängligt, även om två behövs för det, kan detta kompenseras med folie. Genom att fälla den med ett rör kan du bygga en cylinder och sätta in den i fjärrkontrollen istället för det saknade batteriet. Efter det kommer den att slås på, men naturligtvis kommer den att urladdas två gånger snabbare.
11 sätt att använda aluminiumfolie

3. Improviserad tratt för fyllning av flaskor


I frånvaro av en tratt är det svårt att hälla vatten eller annan vätska med stor kapacitet i en liten flaska. Detta kommer inte att vara ett problem om du rullar en liten bit folie till en kon. En improviserad engångstratt är helt upp till uppgiften.
11 sätt att använda aluminiumfolie

4. Stekta ägg på folie


I en gammal stekpanna med en korrugerad botten kan det vara svårt att laga ett ägg, eftersom det fastnar vid utsprången och indragningarna, vilket gör det svårt att vända. Sådana tillagningsförsök kan förstöra de stekta äggen och fläckar stekpannan kraftigt.
11 sätt att använda aluminiumfolie

Om du lägger ett ark med aluminiumfolie i en ren och torr panna, gör den falsk och häller den ovanpå med vegetabilisk olja, kan du laga stekt ägg på en plan yta. Folien är platt och på grund av sin lilla tjocklek värms den jämnt upp, så att de stekta äggen på den inte faller isär vid stekning. Dessutom förblir själva pannan ren.

5. Förlängning av bananernas hållbarhetstid


När du har köpt bananer med en marginal kan du inte få tid att äta dem, eftersom de försämras. Om du tätt packar in svansarna med folie kan du förhindra fuktförlust från skalet och därigenom förlänga hållbarheten med flera dagar.
11 sätt att använda aluminiumfolie

6. Modernisering av varma handskar för användning av en touchtelefon


Det finns situationer när du måste använda en smartphone med handskar i kylan, men pekskärmen accepterar naturligtvis inte att du rör vid tyget. Om du sveper fingertopparna i handskar med folie fungerar kontrollen även genom tyget.
11 sätt att använda aluminiumfolie

7. Maskintvätt med aluminiumkulor


En tvättmaskin klarar inte alltid hård förorening. För att förbättra effekten av tvätt i trumman, tillsammans med smutsiga kläder, kan du lägga några täta bollar av folie.De kommer att gnugga mot tyget och hjälpa till att tvätta bort fläckar. Med jämna mellanrum måste kulorna bytas så att den mjukade folien inte rivs och inte skadar dräneringspumpen.
11 sätt att använda aluminiumfolie

8. Snabbskärningsax


Om saxen inte längre är kapad måste du rulla ett ark med aluminiumfolie i flera lager. För medelstora saxar räcker det med 4 böjningar.
11 sätt att använda aluminiumfolie

Genom att klippa folien med trubbiga saxar i tunna remsor kan du skärpa dem lite. Detta är ett mycket snabbt och effektivt sätt att återställa skärpan på bara några minuter.

9. Skrapa för rengöring av pannan


Det är svårt att rengöra korrugerade kokkärl även med en borste, eftersom det inte tränger in i alla urtagningar. För folie är en komplex yta inte ett problem. Det är nödvändigt att göra en boll ur den och skrapa bort den inre soten med den. Naturligtvis är detta inte helt enkelt och snabbt, men effektivt.
11 sätt att använda aluminiumfolie

10. Hemmagjord pennan för smartphone


Det är svårt att arbeta på skärmen på en telefon eller surfplatta med fingrarna. Det är mycket lättare att styra pennan. Det kan göras genom att linda in en folie på spetsen av en vanlig kulspetspenna, penna eller till och med en pinne.
11 sätt att använda aluminiumfolie

11. Snabbstrykning på båda sidor


Om du lägger aluminiumfolie på en strykbräda under kläder, kommer du att raka veck på båda sidor när du stryker. Ovanför tyget värms järnet upp, och underifrån koncentreras temperaturen av folien. På detta sätt kan du stryka inte bara tunna skjortor, utan också trånga byxor åt gången.
11 sätt att använda aluminiumfolie

Många av de föreslagna metoderna för användning av aluminiumfolie kan verkligen vara praktiska och hjälpa till. Det är bättre att säkerställa att folierullen alltid finns i huset, och om den improviseras kan den appliceras i andra situationer.

Titta på videon


Kommentarer (4)
 1. Varvara
  #1 Varvara gäster 13 januari 2019 1:58 p.m.
  3
  Metoden för att linda in handtaget med folie fungerade inte för mig, surfplattan svarade inte på pinnen med folien, trots det flerlagda tillägget av folielindningen! Varför? Vad gjorde jag fel?
  1. Gäst Misha
   #2 Gäst Misha gäster 14 januari 2019 2:17 p.m.
   2
   Oroa dig inte, den här metoden fungerar inte
  2. Zakharych
   #3 Zakharych gäster 15 januari 2019 11:47
   1
   Kroppskapacitet krävs
 2. artdizz
  #4 artdizz besökare 15 januari 2019 02:41
  6
  Selektiv nonsens. Eller hur man blir förvirrad från grunden.

Läs också

Felkoder för tvättmaskiner