DIY gör det själv
Masterklasser, instruktioner, användbara tips, recept.
» »Fogning mellan brickor
Fogning mellan brickor

Keramiska plattor är ett material med utmärkt fuktbeständighet. Därför används den aktivt vid reparation av badrum, kök och andra rum med hög luftfuktighet. Men kom ihåg att klädbeklädnad alltid har många sömmar. De måste också skyddas mot fukt. Hur gör jag det? Det finns en speciell injekteringsteknik för detta.

Förberedelser för huvudarbetet


Innan du injekterar, förbered arbetsytan. Förberedelserna innebär att ta bort överflödigt klisterlim, ta bort delarna som befälhavaren använde för att rikta in raderna. Den främre ytan på plattan måste rengöras för smuts med en fuktad och väl vriden svamp. Själva injekteringen startas efter att det tvättade fodret har torkat helt.
Fogning mellan brickor

Kakelfogning


Fogning mellan brickor

När man köper en injekteringsbruk bör ägaren särskilt noga välja skuggan. Ju lättare det är, sömmarna verkar redan. Men på samma gång ackumuleras lätt injekteringsföroreningar mycket mer intensivt, det är svårare att tvätta den. Du kan laga injekteringen med instruktionerna som visas på förpackningen med denna sammansättning.
Fogning mellan brickor

Omedelbart efter beredningen behandlas sömmarna med en lösning tills den är torr.
Fogning mellan brickor

Det är bättre att använda en gummispatel för detta. De injekterades först på sömmen och komprimerade sedan. Fyll luckorna "till stoppet." Lämna inte hålrum. När sömmarna är fyllda kommer fyllmedlet att förbli i linje. För att göra detta, använd antingen en svamp eller en specialdesignad murslev.
Fogning mellan brickor

Fogning mellan brickor

Behöver bara inte släta in injekteringsmassan med fingret. Åtminstone om du måste arbeta utan handskar. Annars kan du få en brännskada, eftersom vissa typer av grouts är mycket aggressiva.

Slutförande av reparationer


Fogning mellan brickor

Görden kommer att få styrka på ungefär en dag.
Fogning mellan brickor

Därefter måste ytan tvättas från föroreningar och rester som har fallit på brickans främre yta. Detta kan göras med en våt trasa. Omedelbart efter tvättning torkas brickan dessutom med en torr mjuk svamp så att inga våta spår finns kvar på den.
Fogning mellan brickor

Det beskrivna förfarandet är faktiskt ganska enkelt. Ägaren kommer förmodligen att kunna implementera det på egen hand. Full tätning av fogarna är en garanti för att mögel inte kommer att visas under brickorna. På grund av den korrekt valda injekteringsmassan är det dessutom möjligt att allvarligt förbättra finishens estetiska kapacitet.
Fogning mellan brickor
Kommentarer (0)

Läs också

Felkoder för tvättmaskiner