DIY gör det själv
Masterklasser, instruktioner, användbara tips, recept.
» »Hur man saltar makrill hemma
Vilken rysk fest kommer att göra utan ett sådant underbart mellanmål, som saltad fisk?
Hur man picklar makrill hemma

Och det spelar ingen roll om det är sill eller sill, brisling eller makrill, rosa lax eller lax. Det viktigaste är att det fanns något att göra välsmakande smörgåsar eller vad man skulle servera med kokta eller bakade potatis. Och om du också är en fan av den här produkten, kanske inte receptet för salt makrill inte är överflödigt i din anteckningsbok av en rimlig hostess (eller värd). En sådan fisk kommer att vara praktiskt, inte bara som ett mellanmål eller som ett komplement till en potatispynt, utan också för att tillverka köttfärs och olika sallader (till exempel "Sill under en pälsrock" eller "Vinaigrette med sill"). Förresten kommer du att behöva mycket mindre tid att rengöra makrellen, eftersom den är mindre benig, till skillnad från sill.
För saltning, välj elastiska fiskkadaver av samma storlek utan gula fläckar och en obehaglig skarp lukt. Avfrost makrill naturligt (lämna den på bordet), men inte i en behållare med vatten.

ingredienser:


  • nyfryst makrill - 3 medelstora slaktkroppar som väger cirka 1,3 kg;
  • grovt salt - 60 gr. (2 msk. L.);
  • granulerat socker - 30 gr. (1 msk. L. Med en bild);
  • renat vatten (dvs. dricka) - 1 liter;
  • mald koriander - en kaffesked;
  • kryddnejlika - 5-6 knoppar;
  • krydda och svartpeppar - 12 ärter vardera;
  • lagerblad - 4 st.

Hur man picklar makrill hemma

Dessutom kan du utvidga ingredienslistan genom att lägga till en kanelstång (eller använda ett krydda i form av slipat pulver), citronsaft, dill (både färskt och torkat), senapsfrön.
Tillagningstid - totalt 3 dagar. Saltningsprocessen tar inte mer än 30 minuter.

Så saltar makrill hemma:


Först av allt, koka vattnet, kasta alla kryddor i det, rör om, låt svalna och insistera. Och så att det heta vattnet svalnar snabbare, häll det (naturligtvis tillsammans med kryddor) i en bred platta med sidor och placera det på fönsterbrädan eller ta ut det på balkongen.
Hur man picklar makrill hemma

Rengör varje slaktkropp av makrill från insidan, klipp av svansarna och huvuden, skölj noggrant under rinnande vatten (naturligtvis kallt) och torka noga (pappersservetter är idealiska hjälpare i den här frågan). Vid rening kommer vikten av 3 fiskar att minska med cirka 300 g.
Hur man picklar makrill hemma

Placera fiskkadaverna i en bekväm behållare (det kan vara en glasform med höga sidor eller en emaljerad panna) och häll marinaden som hade svalnat då (eller bara lite varm).
Hur man picklar makrill hemma

Uppifrån satte en platt platta upp och ned, lägg på den förtryck i form av en sju gram eller liter burk fylld med vatten. Ta bort den resulterande strukturen i tre dagar i kylen.
Hur man picklar makrill hemma

Efter tre dagar, ta bort fisken från marinaden och klappa den återstående vätskan med servetter. Ta bort huden från slaktkropparna, ta bort ryggraden och små ben.
Hur man picklar makrill hemma

Nu återstår det bara att skära fileten av lätt saltad makrill i bitar och använda den för sitt avsedda ändamål (lägg den bara på bordet, sprid den på en tallrik och strö med en balk eller samla in smörgåsar från den).
Hur man picklar makrill hemma

Bon aptit!
Kommentarer (0)

Läs också

Felkoder för tvättmaskiner