DIY gör det själv
Masterklasser, instruktioner, användbara tips, recept.
» » »Sök efter metallföremål i väggen med en liten magnet
För att hitta olika fästelement i väggen: spikar, bultar, tappar, ram, är det inte nödvändigt att ha dyra metalldetektorer eller annan sökutrustning i lager. Det finns ett sätt mycket enklare och snabbare, inte kräver stora utgifter, som kommer att vara tillgängliga för alla.
Jag tror att den här metoden kan komma till nytta för vissa, kanske inte just nu, men en dag ...
Sök efter metallföremål i väggen med en liten magnet

Kommer att behöva


För att söka efter fästelement av järnmetaller behöver vi:
  • Normal tråd 1 m.
  • Liten magnet. Vem som helst gör: från kylskåpet, från hörlurarna, från motorn etc.

Hur söker jag?


Allt är som alltid väldigt enkelt. Vi knyter en tråd till magneten så att den inte flyger ut ur den när du söker. Och det är allt! Vår mirakeldetektor är klar.
Sök efter metallföremål i väggen med en liten magnet

Därefter, hängande på en magnetsträng, drar vi längs de nödvändiga delarna av väggen. Så snart magneten upptäcker metallen kommer den att magnetisera sig till den och därmed indikera platsen där metallen kommer att vara. Om det inte finns tillräckligt med kraft att magnetisera, kommer det genom magnetens svängningar att märkas tydligt där en spik eller en gnul gömmer sig i väggen. Riv av en bit maskeringstejp och märk platsen.
Mycket goda resultat erhålls med användning av neodymmagneter. Dessa står vanligtvis i mobiltelefonernas högtalare. Det är riktigt att deras form inte tillåter dig att binda dem med ett rep. Men i det här fallet kan det spara superlim, som du kan lima en tråd på på några sekunder.
I princip är allt tillgängligt. Notera, vänner!

Titta på videon


I videon ser du tydligt hela proceduren för att hitta en metallstång i väggen.

Kommentarer (1)
  1. Joe
    #1 Joe gäster 18 februari 2019 8:31 p.m.
    0
    En rund neodymmagnet lindades med tråd och tvärs i ett skikt med tejp - ingen märkbar försämring av egenskaper noterades.

Läs också

Felkoder för tvättmaskiner