DIY gör det själv
Masterklasser, instruktioner, användbara tips, recept.
» » »Reparation av trasiga möbeldörrar från spånskiva och MDF
Det händer att du i en hast kan dra skåpens dörrar försiktigt så mycket att slingan bryter ut. om möblerna tillverkad av MDF eller spånskiva måste du oftast flytta slingan till en ny plats, eftersom det trasiga området kvarstår på det gamla, så det är inte längre möjligt att fästa med skruvar. Det finns emellertid en pålitlig metod för att återställa en trasig yta, som få människor känner till.
Reparation av trasiga möbeldörrar från spånskiva och MDF

Nödvändiga verktyg och material


Av verktygen behöver du en liten borste, spackel och en skruvmejsel. Från de material du behöver:
 • PVA-lim;
 • trä damm;
 • sågspån.

Återställningsprocess


Först måste du smörja dörren på platsen för skador med en borste med PVA-lim. Detta är en typ av grundare som förbättrar vidhäftningen av återvinningsskiktet. Efter att du måste laga kitt. Det tillverkas genom att blanda PVA, trädamm och sågspån.
Reparation av trasiga möbeldörrar från spånskiva och MDF

Reparation av trasiga möbeldörrar från spånskiva och MDF

Reparation av trasiga möbeldörrar från spånskiva och MDF

I avsaknad av de två sista komponenterna kan de enkelt göras på ett par minuter. För att göra detta måste du ta alla torra träskivor. När du klipper den med en bågsåg får du sågspån av den önskade fraktionen. Om du slipar trä med ett sandpapper eller en fil, kan du skapa trädamm. Förhållandet mellan sågspån och damm bör vara ungefär detsamma, lim tillsätts i en sådan mängd att en pasta-liknande tät massa erhålls.
Reparation av trasiga möbeldörrar från spånskiva och MDF

En välblandad kitt med en spackelkniv appliceras på dörrens trasiga yta. Du måste försöka trycka in den för att säkerställa god vidhäftning. Efter kittning måste du vänta på torkning.
Reparation av trasiga möbeldörrar från spånskiva och MDF

Efter ungefär en dag eller mer, vilket beror på det specifika limet och omgivningstemperaturen, härdar ytan helt. I detta fall kommer kittet att ge en kraftig krympning, så en depression kommer att dyka upp. För att ta bort det måste du kittla om. Det är endast tillverkat av en blandning av PVA och trädamm. Detta kommer att vara ytskiktet, så du måste agera mer noggrant. Massan pressas också med en spatel. Denna kitt är gjord av små partiklar, så det kommer inte att ge så stor krympning.
Reparation av trasiga möbeldörrar från spånskiva och MDF

Efter slutlig torkning sätts en slinga. Den nya ytan låter dig vrida skruven utan att förborra. Naturligtvis bör fästelement inte dras åt för mycket för att inte dra ut.
Reparation av trasiga möbeldörrar från spånskiva och MDF

Denna metod för att reparera en trasig dörr gör att du kan göra allt mycket pålitligt. När det gäller föga på den återställda ytan är detta inte så kritiskt eftersom det är gömt inuti skåpet. Om du vill kan du alltid måla över kittfläcken med en lämplig färgvaxblyerts för att rita för att förbättra utseendet något.

Titta på videon


Kommentarer (12)
 1. Turkin Dmitry
  #1 Turkin Dmitry gäster 1 januari 2019 16:04 p.m.
  3
  Är inte epoxi bättre?
  1. Igor Shipenko
   #2 Igor Shipenko gäster 2 januari 2019 3:28 p.m.
   5
   Ganska rätt, även utan frågetecken.Du förbereder en lämplig bit grön epoxy, pressar den kraftigt in i den resulterande fossan, skär bort överskottet av spola. Skruva sedan loss och skruva loss skruvarna och låt stå en dag. Sätt sedan fast upphängningen. Jag gjorde det för ett par år sedan och är nöjd.
 2. Siberian
  #3 Siberian gäster 1 januari 2019 18:36
  2
  Normal limpistol och vu ala. Dra åt skruvarna lugnt.
  1. Pavel Kalina
   #4 Pavel Kalina gäster 6 april 2019 09:41
   0
   Fall så mycket som stort. Pistellim är inte ett alternativ alls)))
 3. Gäst gosh
  #5 Gäst gosh gäster 2 januari 2019 18:05
  2
  Med en Forstner-borr (eller annan) borrar vi två hål (spindeldiameter), vi sitter på PVA och ALLT! Och det här är bara hemorrojder.
  1. Sektor
   #6 Sektor gäster 25 januari 2019 19:03
   0
   PVA är inte avsett för kraftelement. Och dörrgångjärn är en kraftdel. Din PVA kommer att flyga ut inom maximalt 2-3 veckor. Endast epoxi hjälper här.
 4. medvegonok71
  #7 medvegonok71 gäster 3 januari 2019, kl 04:09
  5
  Vänligen ta kallsvetsning, knåda i rätt proportioner och kitt. Efter två timmar kan du ställa in slingan.
 5. sperma
  #8 sperma gäster 3 januari 2019 19:26
  4
  lim andra och läsk arbeta i 5 minuter
 6. Nakna bröst fan
  #9 Nakna bröst fan gäster 4 januari 2019 10:59 p.m.
  1
  Oroa dig inte, författaren skrev PVA och nefig uppfinna.
  1. Sektor
   #10 Sektor gäster 25 januari 2019 19:07
   0
   Författaren fick helt enkelt inte ens epoxy i skolan. PVA limmar papper väl, kartong limmar det värre. Men under god belastning är det möjligt att limma fasta delar av trä, där det inte finns några laster. Men det är faktiskt detsamma som att författaren täckte hålet med plasticin och skruvade en skruv där. Om du inte vidrör skåpsdörren längre stannar den ett tag.
 7. Gäst Yuri
  #11 Gäst Yuri gäster 6 januari 2019 18:39
  2
  Sedan sovjetiden har jag gjort dessa saker med epoxylim: det är mer tillförlitligt än PVA.
 8. Egor
  #12 Egor gäster 8 januari 2019 18:35
  2
  Det som få människor vet är för mycket. Så hela mitt liv har de varit tyst. Men ändå, respekt för författaren. Ett sådant foto. Jag försökte. Eller kanske någon inte känner ..

Läs också

Felkoder för tvättmaskiner