DIY gör det själv
Masterklasser, instruktioner, användbara tips, recept.
» » » »Glasmålning - imitation av målat glas.
När det kalla oktoberregnet raslar utanför fönstret, när de sista bladen avrivs från grenarna av en genomträngande vind, när ... Det är det! Urgent ta initiativet, liksom borstar och målar i våra egna händer! Vi börjar skapa en ljus sommerstemning!
Så för arbetet behöver vi:

 

glasämne - i varje glasskärningsverkstad kan du välja glas med önskad storlek, tjocklek och form, eller så kan du göra ämnet själv med en glasskärare;
målar och konturer för att simulera målat glas - de säljs i en butik för konstnärer (vi tog vattenbaserade färger som inte behöver skjutas);
två borstar - väldigt tunna och lite tjockare;
en burk med vatten;
bomullsdynor och pinnar, våtservetter, blad - torka borsten, ta bort läckor och konturer.
Välj mönstret som vi vill överföra till glaset. Du kan hitta en bild på Internet och skriva ut en skiss på en skrivare, du kan rita den själv.


Sedan fortsätter vi med att överföra ritningen till glaset. Innan du påbörjar arbetet, se till att avfettning av glasytan, sedan lägger vi en skiss på en plan yta, ovanpå - ett glasämne och rita konturerna för den valda färgen, efter de konturerade linjerna.


Efter utförandet av skissen i kretsen väntar vi på dess fullständiga torkning. Dåliga linjer kan enkelt tas bort med ett blad.


Vi tar en pensel och målar i önskad färg, samlar generöst färg och applicerar på glas. Vi sträcker droppen på ytan och försöker att inte lämna tomma omålade platser nära konturens gräns - det finns ofta kvar tomrum.

 

Gradvis målas hela ytan i enlighet med vår plan. I allmänhet är det mer praktiskt att applicera färgen genom att flytta från bildens övre vänstra hörn - till nedre högra hörnet för att inte smeta färgen, men vår imitation av ett målat glasfönster skapades i en helt godtycklig ordning.

 

Efter att ha målat ”målat glasfönstret”, låter vi det torka i flera timmar - i enlighet med färgtillverkarens anvisningar. Sedan kan du infoga en bild i ett glas- eller träram (förresten, du kan också måla dem) och hitta en plats mittemot ett fönster eller annan ljuskälla - och sedan kommer glaskreationen att glitra med ovanligt ljusa färger, värmande och glädjande med sin mångfärgade!

Kommentarer (1)
  1. waskaskif
    #1 waskaskif gäster 10 mars 2012 22:54
    4
    Jag tillverkade sådana målade glasfönster, jag använde bara konstnärliga oljefärger. När de torkar (torkar länge) blir de transparenta. Och ljuset passerar perfekt genom dem. På glaset i dörren, när rummet är i solen, det ser bra ut från korridoren! Flerfärgad bländning på golvet.

Läs också

Felkoder för tvättmaskiner