DIY gör det själv
Masterklasser, instruktioner, användbara tips, recept.
» » » »Katt från pärlor


För att göra en pärlkatt med våra egna händer behöver vi:
1) Tjeckiska pärlor i två färger. Jag valde guld som huvud och silver (för magen);
2) Gröna, rosa små och stora pärlor för ögon och kinder;
3) Två stora pärlor i olika storlekar för kroppen och huvudet;
4) Trådar i kombination med huvudfärgen på katten;
5) Tråd för att fästa tassar, öron och mustascher;
6) Tunnt band för en båge;
7) Verktyg för bekvämt arbete.


Jag råder dig att välja exakt tjeckiska pärlor, eftersom den har stora öppningar, den är i samma storlek och mycket blank.


Vi fortsätter att fläta med pärlor av en stor pärla. Således kommer vi att göra kroppen till vår katt. Vi flätar i en cirkel, börjar med fem pärlor och ständigt ökar antalet.


När du är klar till mitten, sätt in pärlan och fortsätt att fläta med den. Och viktigast av allt - i stället för kattens mage, sätt in silverpärlor i form av en cirkel.


Efter kroppen flätade vi huvudet på samma sätt. Endast här finns silverpärlor redan i stället för våra ansikten. Tänk inte på ögon eller öron än, allt detta kommer att fixas senare. Träd nu huvudet försiktigt mot kroppen med tråd. Håll ansiktet och den vita magen i linje.


Du kan göra en hästsvans. Först fäster vi en tråd på svansen, så att svansen kan böjas senare. Vi väver runt tråden en vanlig turnett, med början från centrum för flätning av en pärla, som fungerar som en kropp för oss. I varje andra rad byter vi färger. Så vi får en sådan svans.


Fortsätt nu till tassarna. Det borde finnas fyra av dem. Två är kortare (bak) och två är längre (fram). Min fjärde tass var i processen, så jag tog bara tre bilder. Att göra dem är mycket enkelt. Sträng pärlorna på tråden och böj för att få två rader. Sedan fixerar vi dem med tråd på kroppen.


Du kan göra ögonen. Sträng två gröna pärlor på nålen och sy till munningen.


På samma sätt syr vi kinderna och näsan precis under ögonen.


Se vad som ska bli resultatet. Öronen vävas bäst från tråd och fästas vid kronen.


Det återstår bara att driva några trådstycken in i kinderna. Det här blir vår mustasch. Och knyt en vacker rosett runt halsen.


Klart! Nu har vi en underbar ingefära katt. Denna exklusiva, gjord av dig själv. Grattis!

Kommentarer (1)
  1. lenavt
    #1 lenavt gäster 28 augusti 2017 19:09
    0
    Mycket av allt vävdes av pärlor, men katter har aldrig varit det. Och den här ser så cool ut rätt. Mycket högkvalitetsschema, väl utformad. Jag ska prova det med glädje!

Läs också

Felkoder för tvättmaskiner