DIY gör det själv
Masterklasser, instruktioner, användbara tips, recept.
» »Garagevärmesystem på avgaspannan från huset
Uppvärmning av uthus och grovkök åtföljs av betydande merkostnader, som inte passar alla. Det visar sig dock att de kan hålla en positiv temperatur nästan gratis. Naturligtvis är detta möjligt endast under vissa förhållanden - närvaron av en gaspanna som är engagerad i att värma huset.
Garagevärmesystem på en gaspanna från ett hus

Även moderna turboladdade pannor är långt ifrån idealiska.
Garagevärmesystem på en gaspanna från ett hus

De har en mycket medioker effektivitet, så en enorm mängd värme går igenom skorstenen. Författaren till designen kom på hur man använder avgaserna från en huspanna för att värma ditt garage. Hans tekniska lösning möjliggör förbrukning av endast 60 watt el per timme, vilket är nödvändigt för att driva cirkulationspumpen och fläkten.

Vad som krävs för att montera värmesystemet


Även om den föreslagna metoden och billig att underhålla, men ändå måste spendera pengar på material. Den positiva punkten är att en del av systemkomponenterna kan tas bort från skadad utrustning eller köpas på skrot. För installation behöver du:
 • elektroniskt relä för övervakning av strömförsörjning;
 • 2 värmeväxlare från gaspannor;
 • plåt för tillverkning av kanaler med diffusorer;
 • rör tillverkat av tvärbunden polyeten eller metallplast;
 • en trasig luftkonditioneringsenhet;
 • fläkt (idealiskt infödda till luftkonditioneringsenheten);
 • temperaturregulator;
 • elektrisk tråd;
 • nezamerzayku.

Hur fungerar värme?


Författaren till designen gjorde det som experimentellt, därför tillhandahölls många tekniska lösningar som tillfälliga. Som ett resultat kräver systemet fortfarande en viss förbättring. Trots detta är det enligt denna princip möjligt att göra uppvärmning i din verkstad eller garage ännu mer effektiv och estetiskt attraktiv.

Låt oss börja i ordning. Nära gaspannan finns ett elektriskt relä, anslutet parallellt med cirkulationspumpen, som driver kylvätskan genom hemmasystemet. Tack vare detta kommer utrustningen för uppvärmning av garaget att slås på bara i det ögonblick då pannan fungerar. Detta eliminerar den värdelösa förbrukningen av el.
Garagevärmesystem på en gaspanna från ett hus

Vid utloppet från skorstenen till en turbo-gaspanna, är en låda med inlopps- och utlopps-diffusor installerad, inuti den finns två små radiatorer bort från gamla pannor.
Garagevärmesystem på en gaspanna från ett hus

Garagevärmesystem på en gaspanna från ett hus

Från författarens hus stiger avgaser och luft vid en temperatur på 110 grader genom en skorsten.
Garagevärmesystem på en gaspanna från ett hus

Garagevärmesystem på en gaspanna från ett hus

När de rör sig genom lådan värmer de radiatorerna. De är anslutna till varandra i serie med röret.
Garagevärmesystem på en gaspanna från ett hus

Garagevärmesystem på en gaspanna från ett hus

Ett rör tillverkat av tvärbunden polyeten med en diameter på 16 mm som kommer ut ur lådan läggs i garaget och ansluts till en stor radiatorenhet från den gamla luftkonditioneringsanläggningen och överför värme till den.
Garagevärmesystem på en gaspanna från ett hus

Kylaren är utrustad med en inbyggd fläkt, som stod med honom på luftkonditioneringen. Han drivs till nätverket via en termostat. Således utesluter författaren non-stop drift av fläkten. Så snart kylaren värms upp till en temperatur på 15 grader, aktiveras fläkten och börjar blåsa varm luft in i garaget.
Garagevärmesystem på en gaspanna från ett hus

Ett returrör med cirkulationspump kommer ut från luftkonditioneringsradiatorn. Den matas tillbaka till kanalen installerad i gaspannans skorsten. Det visar sig ett stängt system, där kylvätskan cirkulerar i en cirkel, fångar upp värme i kanalen i skorstenen och överför den till kylarenheten i garaget.
Garagevärmesystem på en gaspanna från ett hus

Cirkulationspumpen i garagesystemet är ansluten till elnätet genom ett relä installerat i huset nära pannan.
Garagevärmesystem på en gaspanna från ett hus

Tack vare detta jagas kylvätskan i en cirkel bara i det ögonblick då pannan fungerar och heta avgaser kommer ut från skorstenen.Temperaturkontrollen med en fläkt på garageradiatorn drivs från ett konventionellt nätverk. Hur som helst kommer luftflödet att slås på bara i det ögonblick då den faktiska temperaturen på värmeväxlarcellerna stiger över 15 grader, vilket är möjligt endast när cirkulationspumpen är igång. Om du ansluter den elektroniska termostaten också från reläet, från konstant till och från långvarig avstängning kan dess inställningar bli verkliga, vilket är helt oönskat.
Garagevärmesystem på en gaspanna från ett hus

Som en kylvätska i ett garage värmesystem används en vanlig bil som inte fryser. På systemets högsta punkt, belägen nära kanalen i skorstenen, finns det en ventilationsventil. I garaget finns naturligtvis en expansionsbehållare, som i alla andra värmesystem. Författaren har ännu inte grävt upp ett värmepack, det ligger på en yta insvept i värmeisolering. Naturligtvis ser detta inte särskilt bra ut och leder till allvarlig värmeförlust och orsakar också en stark bildning av kondensat och is.
Efter att ha beslutat att upprepa denna design kan du använda fler värmeväxlare i kanalen i skorstenen. Författaren till idén om avgaserna från pannan ger 40-45% av sin egen värme, men om det fanns fler radiatorer skulle allt fungera ännu mer effektivt. Naturligtvis, ju mer massiv värmeväxlaren i garaget är, desto bättre kommer rummet att värmas upp. Idéens författare, trots att han gjorde allt tillfälligt för att kontrollera och piska upp, likadant, har de alltid en positiv temperatur i ett konkret oisolerat garage, även i svår frost. Efter förbättringen kommer det att vara möjligt att uppnå verklig värme för att arbeta bekvämt på bilreparationer eller hembakade produkter.
Garagevärmesystem på en gaspanna från ett hus

Titta på videon


Om du är intresserad av denna idé, se till att titta på videon där du kommer att bekanta dig med denna användbara hemlagade produkt mer detaljerat och tydligare.

Kommentarer (4)
 1. Gäst Alexander
  #1 Gäst Alexander gäster 28 december 2018 12:55
  1
  Killen uppfann en kondenspanna.
 2. Gäst från framtiden
  #2 Gäst från framtiden gäster 28 december 2018 16:16
  0
  Och så fryser kondensatet på avgaserna, stänger röret, pannan slocknar och hej
 3. Gäst Vladimir
  #3 Gäst Vladimir gäster 12 januari 2019 3:49 p.m.
  0
  Denna enhet har uppfunnits under lång tid och kallas en ekonomiserare, men implementeringen av improviserade medel är ganska intressant.
 4. lokal
  #4 lokal gäster 21 januari 2019 9:53 p.m.
  0
  Gasarbetare för en sådan ras kommer att dra en ekonom på en enorm kock !!!

Läs också

Felkoder för tvättmaskiner