DIY gör det själv
Masterklasser, instruktioner, användbara tips, recept.
» 15 metoder för att förstärka en routers Wi-Fi-signal
I rymliga rum med partitioner och tak finns det problem med utbredningen av Wi-Fi-impulsen, och på sådana platser kan det finnas områden som inte täcks av routersignalen.
Tjocka väggar och gränslofter påverkar dess passage, särskilt om de är av armerad betong. Som ett resultat reflekteras signalen delvis, absorberas delvis och endast en del bråk passerar genom hindren. Men du kan hantera det här problemet.

Wi-Fi Router Signalstärkande metoder


De är enkla och komplexa, betalda och gratis, men det viktigaste - på ett eller annat sätt löser de problemet som övervägs.
1. Uppdatera routerns firmware. Svag Wi-Fi är förmodligen en följd av den gamla routerns firmware. För att fixa det måste du uppgradera det genom att ladda ner den senaste versionen av programvarupaketet.
Du kan ta programmet från webbplatsen för företaget som producerar routern, se till att överväga enhetens modell. Det bör också beaktas att samma modell kan ha flera olika revideringar. Information om detta kan läsas från etiketten längst ner på routern.
15 metoder för att förstärka en WiFi-signal från en router

Vissa modeller av routrar har förmågan att känna igen ny firmware och ange den själv. Motsvarande knapp innehåller i sådana fall det här enhetens konfigurationsgränssnitt.
Kanske med tiden kan en separat video visas, där den kommer att berättas om routerns blinkande.
2. Välj en gratis kanal. Denna metod är särskilt lämplig när Wi-Fi-routrar också finns tillgängliga i angränsande lägenheter eller kontor. Det kan hända att en trådlös kanal betjänar ett antal konkurrerande enheter.
15 metoder för att förstärka en WiFi-signal från en router

Av denna anledning förklaras svagheten i din signal eller till och med dess fullständiga frånvaro av konkurrenterna. Att försöka ansluta till din åtkomstpunkt gör ingenting. I den här situationen bör du genom ett speciellt program kontrollera etern och bestämma vilka kanaler de närmaste routrarna arbetar med. Det återstår bara att använda den fria eller inte mycket upptagna kanalen.
Endast vissa modeller av dessa enheter innehåller den här funktionen i sin programvara. För dem utan det är det bättre att använda gratis Wi-Fi-skannerprogram. Efter att ha installerat det räcker det att använda gratis demoläge, och inget mer behövs.
Telefoner och surfplattor har också liknande program (se App Store och Play Market appbutikerna).
3. Dra fördel av standarden 802.11n, särskilt om din router använder blandat läge. Många moderna enheter har använt denna standard under en tillräcklig tid, vilket ger en signal om ett bredare intervall och effekt, jämfört med en uppsättning standarder 802.11 a, b, d.
15 metoder för att förstärka en WiFi-signal från en router

Om möjligt, enheter som stöder standarden 802.11a, b, g, är det bättre att avaktivera eftersom de har en låg intensitet. Routern stöder dem som standard vilket leder till bromsning av hela nätverket.
4. Gå till frekvensindikatorn 5 GHz., särskilt om routern är ganska avancerad och dyr, eftersom den har två driftsområden - 2,4 GHz och 5 GHz.
15 metoder för att förstärka en WiFi-signal från en router

Trots detta arbetar många användare med en frekvens av 2,4 GHz, varför det finns en stark överbelastning på det, och detta bidrar inte till kvaliteten och tillförlitligheten hos Wi-Fi-signaler.
Använd om möjligt en frekvens på 5 GHz. Eftersom det inte används mycket är det nästan alltid inte upptaget. Övergången kan göras från routerns grundinställningssida.
5. Installera routern korrekt i rummet. Samtidigt blir trådlös kommunikation alltid bättre. Den mest optimala platsen för detta är mitten av vardagsrummet eller kontoret på ett avstånd av 150 cm från golvet.
15 metoder för att förstärka en WiFi-signal från en router

När ett sådant alternativ att placera routern inte är möjligt, bör följande villkor finnas på det gamla stället: enheten ska inte stå nära väggen, inte nära golvet eller taket.
Det bör inte heller placeras i en nisch eller garderob. Närheten till hushållsapparater: ett kylskåp, en mikrovågsugn, en TV etc. kan störa signalflödet.
6. Signalen passerar bättre om antennen är i rätt position. Vi måste försöka placera det på olika platser och avvisa det i olika vinklar tills de optimala parametrarna hittas.
15 metoder för att förstärka en WiFi-signal från en router

7. Starta om routern. Vissa modeller har en obehaglig funktion: från långsiktig drift försämras kvalitetsindikatorerna för Wi-Fi-kommunikation. För att undvika detta, stäng av strömmen då och då tills apparaten svalnar. Detta kan göras på natten eller under dagen medan du är på jobbet.
15 metoder för att förstärka en WiFi-signal från en router

I vissa fall är det bra att använda en kort omstart. För att göra detta, stäng bara av routern i 60-120 sekunder, varefter du kan leverera ström igen. Kom bara ihåg att omstart inte är en återställning, så tryck inte på återställningsknappen.
8. Kontrollera åtkomst till nätverket. När du väljer ett lösenord ska du inte använda enkla kombinationer. De är inte svåra att känna igen av andra, varefter din router är gratis för alla dina grannar att få tillgång till Internet.
15 metoder för att förstärka en WiFi-signal från en router

Men detta är fortfarande halva striden, värre att samtidigt försämras signalens kvalitet och hastighetsindikatorer kraftigt. Dessutom måste även ett komplext lösenord ändras efter en tid eller kontrolleras via routergränssnittet om någon är ansluten till nätverket. Det är möjligt att en av familjemedlemmarna informerade en av grannarna om kombinationen av siffror och bokstäver, den av den andra osv. Som ett resultat kan till och med en komplex kombination av tecken vara känd för vissa grannar på verandan.
Enhetens gränssnitt visar vem som för närvarande använder din router, vilket innebär att du kan vidta organisatoriska och andra lämpliga åtgärder.
9. Öka sändareffekten. Vissa Wi-Fi-routrar är strömjusterbara. Värdet på denna indikator kan vara mindre än det maximala. Nu räcker det att höja denna indikator till de högsta routerinställningarna.
15 metoder för att förstärka en WiFi-signal från en router

10. Installera kraftfullare antenner. När routern är utrustad med flyttbara antenner blir det möjligt att ersätta dem med kraftfullare produkter. Vanliga hem routrar har antenner med en förstärkning av 3 till 5 dBm.
15 metoder för att förstärka en WiFi-signal från en router

Om du byter ut dem med antenner vid 9 ± 1 dBm, kommer signalens kvalitet och effekt att förbättras märkbart. Du kan också använda en fjärrantenn, vars kabel låter dig installera den på ett visst avstånd från basen.
11. Använd en provisorisk förstärkaretillverkad av en tom ölburk. Om metoderna för att tillverka sådana förstärkare mycket information på World Wide Web.
15 metoder för att förstärka en WiFi-signal från en router

12. Installera en repeater eller repeater. Dessa enheter tar emot signaler från routern och överför dem ytterligare, vilket ökar Wi-Fi-täckningsområdet. Repeatrar måste placeras på punkter där signalen fortfarande har ström, och inte där den nästan är borta. Med tanke på märkes-, kraft- och kvalitetsindikatorerna har dessa enheter ett pris från 900 till 1200 rubel.
15 metoder för att förstärka en WiFi-signal från en router

13. Installera alternativ firmware. De skapas, förutom instrumenttillverkare, av många entusiaster. Med hjälp av alternativ firmware kan du förbättra prestandan för din hem router betydligt: ​​maximera kraften genom att utöka omfattningen som tillverkarens firmware beskriver.
15 metoder för att förstärka en WiFi-signal från en router

Didi vert-program är kompatibla med många modeller av routrar, men vi måste ta hänsyn till att ingen kan garantera att installationen fungerar bra med alternativ firmware. Alla måste själv bestämma sig för att använda sådant material eller inte.
14. Köp den mest moderna och kraftfulla routern. Det här alternativet ger de bästa resultaten, men du måste betala mycket pengar. Under tiden innehåller kanalen du för närvarande information om dem som har utvecklats under 2018.
15 metoder för att förstärka en WiFi-signal från en router

15. Använd mottagaruppgraderingar istället för att öka insignalen. Detta är den mottagande antennen på den mottagande enheten, som används för att fånga Wi-Fi. För telefonen och surfplattan är denna strategi inte acceptabel.
15 metoder för att förstärka en WiFi-signal från en router

För lite pengar finns det möjlighet att skaffa en extern antenn eller signalmottagare, känsligare än i en dator eller bärbar dator.

Två kommentarer i slutet


Några av de tips som beskrivs ovan är lämpliga för vissa routermodeller, men inte för andra. Maximera inte heller Wi-Fi-signalens kraft, eftersom det i detta fall är värre med mottagningen. En idealisk Wi-Fi-signal anses vara från 60 till 65 dBm.

Titta på videon


Kommentarer (0)

Läs också

Felkoder för tvättmaskiner