DIY gör det själv
Masterklasser, instruktioner, användbara tips, recept.
» » »DIY-bonsai-träd
På vintern, som på ingen annan tid på året, är det gröna föremål som glädjer ögat. Särskilt om dessa artiklar liknar en varm sommar. Därför bad min dotter mig att köpa ett bonsaiträd. Jag gick naturligtvis inte med. Förutom det faktum att ett riktigt vuxet bonsai-träd är oändligt dyrt, varken jag eller hon vet hur man ska ta hand om denna ovanliga växt. Naturligtvis kan du hitta artiklar på Internet om odling och skötsel av dessa dvärgträd, men jag tror att det kommer att hjälpa lite.
DIY bonsai träd

Utan praktiska färdigheter kommer växten helt enkelt att vara konstant sjuk och förlora rävar. När allt kommer omkring är att ta hand om bonsai, i dessa växternas hemland, i Sydostasien, en hel doktrin och till och med ett sätt att leva. Jag har redan sett detta, med vänner - som allt gjordes rätt. Höll den önskade temperaturen, trimmades, matades med speciella gödningsmedel för denna art och köpte till och med en liten ångfuktare specifikt för honom, men trädet var ständigt sjukt, skalligt och bedövat. Tydliga affärer, om någon blomning och tal kunde inte gå. Jag tror att dessa vackra växter tyvärr helt enkelt inte är fysiskt kapabla att växa fullständigt och behagligt för ögat på våra nordliga breddegrader, där jag bor. Därför bestämde jag mig för att inte kasta mycket pengar i vinden, utan att försöka göra något liknande, bara livlösa. Artificiell. Vilket inte är så krävande och lunefullt. Efter att ha tittat på flera små videor om dessa träd på Internet och studerat dem visuellt kom jag till företag.

Kommer att behöva


 • Tråd (1 mm tjock och 2 meter lång).
 • PVA-lim.
 • Tobaksdamm.
 • Skumsvamp.
 • Akvarellfärger eller gouache.
 • Ett fartyg med låga sidor.
 • Sand eller mark.
 • Universellt lim (du kan "Moment").

Verktyg som behövs:
 • Tång (2 delar).
 • Nippor eller sax (för skärning av tråd).
 • Tredje hand från lödkit.
 • Limborste

Att göra Bonsai-träd


Först bör du förbereda tråden.
DIY bonsai träd

Det är bättre att räta ut det, om möjligt, så att det är bekvämare att fälla det i framtiden. Och vi lägger till det baserat på trädets önskade tillväxt. Till exempel valde jag 15 cm. Vi mäter 15 cm från trådens början och böjer den 180 grader. Vi fortsätter att böjas så tills tråden slutar. Det visar sig så här:
DIY bonsai träd

Nu klämmer vi fast den ena änden av spolen med en tång, och med den andra tangen tar vi den andra änden av spolen och vrider spolen till ett bunt.
DIY bonsai träd

Inte för hårt. Så att du kan grena två eller tre vener i separata grenar. Först grenar vi till mitten de tjockaste grenarna - tre till fyra trådar.
DIY bonsai träd

Vi vrider dem så att de inte faller isär.
DIY bonsai träd

Vi biter av de böjda ändarna från deras toppar och delar de resulterande grenarna i flera separata grenar längs hela längden.
DIY bonsai träd

DIY bonsai träd

I allmänhet improviserar vi, fäster vid denna trådsele vilken form av ett träd du gillar. Du kan ge formen på en smal tall eller en spredande lönn.
DIY bonsai träd

Med grenarna färdiga, låt oss nu ta hand om rötterna. Där är i princip allt exakt samma, bara grenarna är mycket kortare. Du borde få något liknande:
DIY bonsai träd

"Skelettet" på trädet vi fick, nu är det nödvändigt att täcka det med "bark" och "löv". För att simulera barken använde jag tobaksdamm, som jag har haft sedan sommaren, efter att ha kämpat trädgårdslössan. Det säljs också i alla järnaffärer. Du behöver också PVA-lim.
DIY bonsai träd

Borsta lim på hela ytan på det framtida trädet och strö det omedelbart med tobaksdamm.
DIY bonsai träd

En gång räcker naturligtvis inte med. Efter torkning av limet (20-30 minuter), upprepa proceduren 3-4 gånger. Tills all synlig tråd på hela bagageutrymmet och grenarna försvinner under barken. Vi lägger den närmare värmeladern (där den är varmare) och låter den torka tills nästa morgon.Under tiden torkar trädet, du kan göra bladverket. För att göra detta måste du fin (så liten som möjligt!) Riva en skumsvamp.
DIY bonsai träd

Skär inte med en sax, nämligen, riv den i små bitar så att formen på bitarna är ofrivillig och varierad. Ju mer magnifik du vill ha ett trädkrona, desto mer behöver du plocka upp svampar. Häll de sönderrivna bitarna i en skål eller en liten skål, späd ut med en akvarell eller gouache, ett tjockt grönt koncentrat (ungefär en matsked), häll det i en skål med en riv svamp och blanda noggrant med en pinne, sked eller händer.
DIY bonsai träd

När svampen är jämnt färgad, häll den på någon ren yta och låt den också torka tills morgonen.
DIY bonsai träd

Nu är det början på diskarna där trädet kommer att "växa". Det är lämpligt om det är en rund eller oval behållare med låga sidor. Vi häller jorden i den, fuktar den, bildar en utbuktning i mitten, till exempel en kulle.
DIY bonsai träd

Häll över allt detta ämne från över 3-4 msk. matskedar PVA-lim och sprida det över marken så att högen i framtiden inte får åsna och inte tappar formen. Strö torr sand ovanpå (du kan blanda med hackade torra löv) och lägg också på en varm plats tills morgonen.
DIY bonsai träd

DIY bonsai träd

På morgonen kontrollerar vi trädet så att det inte finns någon kvar tråd kvar på det.
DIY bonsai träd

Om allt är bra, försöker vi det på de färdiga skålarna med marken och markerar de stickande rötter där det kommer att vara i framtiden.
DIY bonsai träd

DIY bonsai träd

Då är allt enkelt - vi täcker grenarnas toppar (1,5-2 cm) med universellt lim och sticker runt de platser täckta med lim, med den målade smulan på en trasig svamp.
DIY bonsai träd

DIY bonsai träd

DIY bonsai träd

Vi väntar 10-15 minuter tills limet sätts in och sätter trädet på den markerade platsen. Det är förmodligen allt. Om ett par dagar kommer jorden som är belagd med lim att förvandlas till en skorpa och ta hårt tag i trädets rötter. Du kan valfritt lägga flera stenar under trädet (eller nära det).
DIY bonsai träd

Enligt min mening är det arbete som är gjort värt ansträngningen och tiden - från sidan ser trädet väldigt livligt och naturligt ut. Du kan skilja det från det nuvarande bara vid närmare granskning. I allmänhet fick dottern vad hon ville, och jag undvek avfallet och besväret med att ta hand om det lustiga levande trädet.
DIY bonsai träd

Titta på videon
Kommentarer (0)

Läs också

Felkoder för tvättmaskiner