DIY gör det själv
Masterklasser, instruktioner, användbara tips, recept.
» » »Svagt vattentryck? Grovfilter tilltäppt
Det långsamma flödet av vatten från kranen i badkaret eller i köket, liksom den långa påfyllningen av toalettskålen, orsakar irritation, förstör stämningen och kan vara sen för arbete, studier eller ett möte. Som tur skulle ha det händer det ofta på morgonen eller kvällen, när varje minut är dyrt.
Det finns flera orsaker till detta obehagliga fenomen: tilltäppning av luftningsnätet på kranen, förträngning av stigeröret eller vattentillförselröret, en allmän minskning av vattentillförseltrycket i systemet, felaktigt val av diameter och längd på vattnet, samtidigt vattenförbrukning av ett stort antal människor, etc.
Låg vattentryck Grovfilter igensatt

Nedan kommer vi att ta hänsyn till fallet som är förknippat med tilltäppning av grovfiltret (oftast händer detta på kallt vattentillförselröret), vilket också kan vara ett av orsakerna till den låga förbrukningen av vatten från en kran eller blandare.
För arbete behöver vi en justerbar skiftnyckel och, i fallet, vissa material som tätar gängan: bogserad blöt i en vattenavvisande komposition, FUM-tejp, specialtätningsmedel etc.

Förfarande för rengöring av grovfiltret


För stålrör (metall) representerar det en anordning som består av ett inlopps- och utloppsrör samt en övervägande sned behållare, som i själva verket är ett hölje för filterelementet - ett mikro-nät rostfritt stålnät med maskstorlekar 50-400 mikron, beroende på modell . Rutnätet stängs uppifrån med en propp med hjälp av en gänga genom en tätningspackning eller lindning.
Lågvattentryck Grovfilter igensatt

Detta filter kan bli igensatt av föroreningar i vattnet, partiklar som bildas på rörens inre yta, tätningsmaterialets fibrer, etc. Ibland är orsaken till detta oönskade fenomen reparation av vattenledningar av grannar som är belägna på stigaren upp till dig.
I sådana fall kan du inte göra det utan att ta bort det grova filternätet och ta bort ackumulerat skräp från det. För att processen ska gå utan komplikationer är det nödvändigt att först stänga av kyl- och varmvattenförsörjningen. Det skadar inte att placera ett bricka under filtret, för när korkan skruvas loss kommer vattnet som finns kvar i filterhuset och den angränsande rördelen flyter.
Vi skruvar loss pluggen som håller silen i huset med hjälp av en justerbar skiftnyckel efter att ha ställt in storleken så att den passar muttern på pluggen. Processen kan vara något mer komplicerad på grund av att skräp som samlas i filterhöljet kommer in på gängan.
Låg vattentryck Grovfilter igensatt

Låg vattentryck Grovfilter igensatt

Vi tar ut korken tillsammans med silen, som i ena änden kommer in i urtaget från dess baksida.
Låg vattentryck Grovfilter igensatt

Trots att dessa två delar inte är mekaniskt sammankopplade, är det inte lätt att skilja dem från varandra på grund av ackumulerat skräp.
Låg vattentryck Grovfilter igensatt

Med lite ansträngning kopplar vi bort korken från nätet och ser till oss visuellt hur mycket olika skräp som har samlats utanför och inuti silen. Dessutom är den så komprimerad att den inte är så lätt att ta bort.
Du måste använda en skruvmejsel för att plocka ut skräpet inuti och skaka ut det medan du knackar på filtret med något fast. Den resulterande kullen hög är imponerande både i volym och innehåll. Vad finns det: sand, smuts, fibrer, oljefettiga ämnen och mycket mer.
I framtiden tvättar vi nätet och kork med vatten, om det behövs, sedan med rengöringsmedel. När dessa delar får sitt ursprungliga utseende kan de sättas på plats.
Låg vattentryck Grovfilter igensatt

Innan du drar åt korken, se till att packningen är intakt, och om den är skadad, använd nya eller tätande medel i enlighet med de föreskrivna reglerna för användning av dessa material.
Låg vattentryck Grovfilter igensatt

Skruva först in korken med våra händer tills det är möjligt. Sedan måste du använda en justerbar skiftnyckel och dra åt kontakten tills den stoppar. Nu återstår det bara att slå på kranen som stänger av vattnet och se till att det inte finns någon vattenläcka.

Avslutningsvis


För att öka tillförlitligheten och förlänga filtrets livslängd utan rengöring är det nödvändigt att öppna kranen innan du installerar nät och kork, så att en ström av vatten kan ta bort eventuella partiklar som finns kvar i röret från röret.
Om detta filter är installerat framför vattenmätaren förseglas vanligtvis muttern med en vattenmätare. För att rengöra filternätet är det därför nödvändigt att bjuda in en representant för organisationen som förseglade mätaren.

Titta på videon


Kommentarer (3)
 1. timoha1
  #1 timoha1 gäster 15 januari 2019 8:24 p.m.
  0
  och om den är förseglad, kommer du inte att skruva bort och rengöra något!
  1. Sektor
   #2 Sektor gäster 28 februari 2019 13:54
   0
   Filterlocket kan inte tätas.
 2. Sektor
  #3 Sektor gäster 28 februari 2019 1:53 p.m.
  0
  Har du också ett fint filter? Tur för dig.

Läs också

Felkoder för tvättmaskiner