DIY gör det själv
Masterklasser, instruktioner, användbara tips, recept.
» » »Hur man skär kyckling i bitar
Fjäderfä används ofta i hemlagning. Det gör utmärkta rätter för ett dietiskt, dagligt och festligt bord. Mistresses föredrar att köpa exakt hela kycklingens slaktkropp, och sedan dela upp det självständigt i delar. Det är mer lönsamt eftersom priset på filéer är 60-70% högre än en hel fågel.
Hur man hackar kyckling

Några viktiga punkter:
1. Fjäderfä som odlas på en gård eller hemma är mer lämpad för att förbereda en välsmakande buljong, gelé kött, bakade rätter. Hennes kött har olika färg, smak och fettinnehåll. Aromen under tillagningen är mer intensiv och munvatten.
2. För beredning av köttbullar, köttfärs, grytor till den dagliga menyn tar de vanligtvis kycklingar som är uppfödda i en fjäderfäodling. Deras vikt sträcker sig från ett och ett halvt till två kilogram.
Att slaka slaktkroppen på en gårdskyckling är något svårare, eftersom vikten kan vara 4 - 5 kg. Samtidigt är senorna och benen på en sådan fågel starkare, köttet och huden är tätare. Men den här uppgiften kan hanteras om du vet rätt teknik för avbening.
Hur man hackar kyckling

Preliminär förberedelse


Ett slaktkropp av en stor kyckling eller tupp som köps till semestertabellen behöver ytterligare bearbetning. Eftersom fjädern avlägsnades från den inte med en industriell men med en manuell metod, kunde hår och små fjädrar förbli på huden. Med hjälp av en gasbrännare eller torrt bränsle svetsas slaktkroppen, varvid benen och vingarna är särskilt uppmärksamma. Skölj sedan under kallt vatten inifrån och ut.

Hur man delar upp kycklingen i delar


För att klippa en stor fågel behöver du ett stort bräde. Det är bättre att ta en som du fritt kan rotera slaktkroppen utan att vara rädd för att den kommer att flytta till bordet. Du behöver också en vass kniv. Storlek och form spelar ingen roll, det är viktigt att det är bekvämt och bekant att arbeta med. Du måste också förbereda behållare för soppuppsättning och separerade komponenter.
Steg-för-steg-masterklass:
1. Skåp är separerade från slaktkroppen. De används inte för matlagning, men de behöver inte kastas. En underbar rik buljong kommer ut ur dem.
Hur man hackar kyckling

2. Vingen, som består av två halvor, är åtskild från slaktkropparna.
3. Fortsätt sedan till benen. Hönan läggs på ryggen. Ett snitt görs på huden mellan bröstet och benet. Köttet skärs på baksidan, och efter att de vänder benet över fogen med händerna. Den här tekniken låter dig se platsen där skinkan är fäst vid kroppen. Det är på det här stället du behöver klippa av det.
Hur man hackar kyckling

Hur man hackar kyckling

4. Benet är uppdelat i två komponenter: nedre benet och låret. Mellan dem är klart synlig fettremsa. Ett snitt görs exakt längs det och slår en kniv mellan brosken.
Hur man hackar kyckling

Hur man hackar kyckling

Hur man hackar kyckling

5. Fjäderfä har en stor filé, från vilken saftiga kotletter, rullar och till och med grill erhålls. Den skärs i två delar och separerar försiktigt från ramen. Fingrar passerar längs bröstet för att känna för det centrala benet. En skärning görs längs den och tar bort fileten.
Hur man hackar kyckling

Hur man hackar kyckling

6. Ramen är indelad i två halvor, den bryts lätt i hälften av händerna. Det skickas också till en behållare för matlagning av buljong.
Hur man hackar kyckling

Obs: bitar av läder, fett, vingklaffar, skelett - allt detta är lämpligt för buljongen. Kassera inte dessa delar som onödiga. De hälls med 2 liter kallt vatten, två lagerblad lämnas, ett lökhuvud i en skal, en vitlöksklyftan, 5 till 7 ärter svartpeppar, en nypa salt. Sätt på eld och stäng inte locket.När vattnet kokar reduceras elden. Buljongen försvinner över en mycket låg eld i cirka två timmar. Utan hölje blir det transparent, eftersom kondens inte droppar ner i det.
Hur man hackar kyckling

När kadaveret skärs, fortsätt att laga mat. Men om allt kött inte kokas på en gång läggs delarna i frysen, som tidigare lagts i separata påsar. För enkelhets skull kan de undertecknas.

Titta på videon


Kommentarer (1)
  1. Yuri B.
    #1 Yuri B. gäster 22 december 2018 10:28
    0
    En bra beskrivning av ett enkelt (vid första anblicken) förfarande!

Läs också

Felkoder för tvättmaskiner