DIY gör det själv
Masterklasser, instruktioner, användbara tips, recept.
» » »Bor maskin gör det själv
Enheten bor bilar är inte det svåraste; motor och startknapp i huset. Men bormaskiner är av olika slag. Det beror på tillverkaren. Många tillverkare monterar också en knapp för att minska hastigheten. Detta är inte en elektrisk knapp, utan ren mekanik - knappen trycker på en metallstång, som i sin tur bromsar ner en roterande axel med en spännchuck och en borr fixerad i den, eller en skärskiva. Det finns modeller med elektroniska hastighetsomkopplare. Det finns också pneumatiska maskiner, till exempel tandläkare. Sådana maskiner fungerar inte på elektricitet utan på tryckluftens energi. De är naturligtvis de mest snarrådiga och de mest kraftfulla ...
Gör-det-själv bor-maskin

Den viktigaste delen i bormaskinen är naturligtvis elmotorn. Motorn för ett genomsnitt i pris- och kvalitetsbormaskin bör producera cirka 16-18 tusen varv per minut. Detta är tillräckligt för att bearbeta träbitar och enstyck, ben, plast, aluminium och duralumin, samt lämpliga för bearbetning av icke fasta mineraler och stenar. Motorer från 20 tusen varv per minut kan redan arbeta med fasta mineraler och metaller ... Det hände så att jag fick en fungerande motor från en leksaksmotorbåt, på en fjärrkontroll, som fick mig för reservdelar. Att reparera den här leksaken verkade inte kostnadseffektiv; elektronik utbränd på grund av vatten var lite billigare än själva leksaken. Men motoren själv skadades inte. Motorn där stod på 9 volt, ganska stor, kraftfull och ganska resursstark - det är förståeligt, det placeras i en leksak för att snabbt pressa den genom vattnet, och för detta ändamål borde motoren vara kraftfull och resursfull.
Gör-det-själv bor-maskin

Tyvärr har jag inte en enhet för att mäta varv, men det kändes som att försöka stoppa axeln på en fungerande motor med fingrarna, det blev tydligt att det kan användas för att göra en enkel bormaskin, som åtminstone för att arbeta med trä, plast och ben definitivt passar.

Kommer att behöva


 • Motorn från en leksaksbåt (eller liknande, samma egenskaper - 9-12 volt).
 • En lämplig spänningskälla eller adapter för att driva motorn.
 • Anslut och anslut den till den.
 • Start-knappen.
 • Rör, med en inre diameter under motorn, och i längd, se 15-17.
 • Plastplatta, 2-3 mm tjock. (för ändarna).
 • Andra lim och läsk.
 • Miniatyrspännchuck med 3,17 mm kontakt. och kläm fast från 0,3 till 3,5 mm.
 • Eventuella kopparisolerade ledningar.

Verktyg som krävs för arbete:
 • Lödkolv med tenn och flussmedel.
 • Fil.
 • Sandpapper, medium korn.
 • En kniv med ett starkt och skarpt blad (helst en teknisk skalpell).
 • Emery maskin eller brännare (för skärning av plast).

Gör borbilar


Först måste du kontrollera själva motorn - den ska fungera jämnt, utan att ge ut lukt, inte värma upp omedelbart när den är ansluten. Du kan prova på en patron.
Gör-det-själv bor-maskin

I framtiden är lite uppvärmning under drift normalt. Med hjälp av batteriet och lysdioden kan du också kontrollera startknappen och kontakten med dess anslutning för funktionalitet; det är bättre att identifiera och eliminera felet i början av montering än i slutet. Eftersom maskinen vi planerar är enkel, utan några hastighetsomkopplare, kan startknappen tas den enklaste, en takt, som en knapp på, säg, en fjärrkontroll. Det är; tryckt - det fungerar, släppt - det slutade fungera.Det är också säkert; i en oförutsedd, oönskad situation tar vi oss själv, ofrivilligt, bort fingret från knappen, för att därmed undvika eventuella skador eller skador på omgivande föremål. Pluggen med kontakten kan väljas efter eget gottfinnande, det viktigaste är att de passar ihop och blir arbetare.
Gör-det-själv bor-maskin

Så vi tar ett rör med lämplig (eller ungefär lämplig!) Diameter. Jag skar en bit rör från en gammal, onödig dammsugare. Vi försöker på en motor i den. Om röret är lite för stort - det är inte skrämmande (det viktigaste är att det inte är litet!), Bara linda flera varv av isoleringstejp på motorn så att det blir en lämplig mätare. Dessutom fungerar en mjuk och flexibel elektrisk tejp som ett slags stötdämpare - det dämpar och absorberar vibrationer som oundvikligen bildas när motorn går. Om röret och motorn går samman, låt oss ta itu med ändarna. För att göra detta, mät bredden på platsen för motorn som vi fäster den i änden, borra ett lämpligt hål i plastarket och sätt in motorn i den. Det visar sig så här:
Gör-det-själv bor-maskin

Sätt sedan in motorn i röret tills plastarket vilar mot änden. Vi ritar en markör runt konturen.
Gör-det-själv bor-maskin

Vi tar bort arket från motorn och med en brännare eller en bensinmaskin klipper vi en rund ändvägg längs konturerna. Vi gör också bakre änden.
Gör-det-själv bor-maskin

Gör-det-själv bor-maskin

Endast här är situationen enklare - här är det inte nödvändigt att beräkna centrum, var man kan göra ett hål för stickkontakten. Vi mäter bredden på kontakten och borrar ett lämpligt hål ungefär i mitten av den färdiga ändplattan. Låt oss nu ta itu med knappen. Vi väljer den bekvämaste platsen för oss själva där den kommer att ligga. Vi mäter parametrarna för knappen och överför dem till den valda platsen.
Gör-det-själv bor-maskin

Vi skär (eller borrar) ett lämpligt hål.
Gör-det-själv bor-maskin

Gör-det-själv bor-maskin

Därefter tar du en dubbel koppartråd, se 20 lång.
Gör-det-själv bor-maskin

Vi bestämmer dess mitt, i det här mittet skär vi en av kärnorna i hälften, löd den avskurna kärnan i mitten till kontakterna på knappen. Det visade sig en tvåtrådig tråd med en brytare i mitten på en av kärnorna. Här är en:
Gör-det-själv bor-maskin

Nu passerar vi kabeln med knappen i röret, hittar hålet för den med knappen och sätter in knappen i detta hål från insidan. Vi fixar det med andra lim.
Gör-det-själv bor-maskin

Bara försiktigt så att limet inte kommer in i knappmekanismen. Sedan lödar vi trådens främre ändar till motorkontakterna. Vi fäster ändplattan på motorn med lim.
Gör-det-själv bor-maskin

Belägg rörets ändar med lim och sätt in motorn med plattan i röret tills ändplattan vilar mot rörets ändar belagda med lim. Tryck fast i 10-15 sekunder tills limmet tappar.
Gör-det-själv bor-maskin

På samma sätt fäster vi den bakre änden och glömmer inte att limma stickkontakten på den med trådarna på den.
Gör-det-själv bor-maskin

Gör-det-själv bor-maskin

Gör-det-själv bor-maskin

Huvudarbetet är avslutat.
Gör-det-själv bor-maskin

Nu använder vi en fil och en trasig trasa till och med ut hörnen på ändarna så att de ligger i linje med väggarna i fodralet.
Gör-det-själv bor-maskin

Därefter installerar du kontakten från vårt kontaktdon på nätsladden.
Gör-det-själv bor-maskin

Gör-det-själv bor-maskin

Gör-det-själv bor-maskin

Glöm inte polariteten. Om du blandar upp det är det okej, i princip kommer det inte att hända, det är bara att axeln kommer att vrida i fel riktning och naturligtvis kommer vi inte att kunna borra någonting. Men om du planerar att använda den här enheten endast för att klippa små föremål eller skärpa knivar, spelar inte polariteten någon speciell roll. Det återstår att installera endast spännchucken på axeln, och du kan använda den. En spännchuck, diamantfjädrar för en borrmaskin och tunna borrar som jag beställde i en nätbutik.
Gör-det-själv bor-maskin

Tyvärr har hittills bara en patron kommit, så jag kunde visa på videon endast skärnings- och skärpningsegenskaperna hos den monterade enheten. Och sedan med hemlagade munstycksfiler. Slipa metall, slipa och skära plast, det är ganska vettigt, vilket innebär att borrningen blir bra.

Titta på videon


Kommentarer (6)
 1. Vasya
  #1 Vasya gäster 21 december 2018 18:14
  2
  kommer att dö på 10 minuter, då finns det inga lager
 2. Edward
  #2 Edward gäster 21 december 2018 21:22
  1
  Mikromotorer för dentala enheter är inte bara pneumatiska utan också elektriska. Detta är för information.
 3. Gäst Sergey
  #3 Gäst Sergey gäster 22 december 2018 09:28
  3
  Det återstår att köpa en sådan båt. Jag tror att motorn kommer att kosta precis som en billig och bra gravyr med Ali!))))
 4. Gäst Yuri
  #4 Gäst Yuri gäster 10 januari 2019 19:27
  0
  Från en hårtork är det bättre, från en industriell. Hårtorkar bränner vanligtvis fläktar, motorer är nästan oförstörbara. Reparation är dyrt, så du kan hitta det.
 5. Gäst Oleg
  #5 Gäst Oleg gäster 13 januari 2019 09:58
  0
  gravyrrevolutioner tio till femton gånger högre)))
 6. Den
  #6 Den gäster 15 februari 2019 09:06
  1
  Ingen tar hänsyn till strömmen som kommer att flyta genom knappen, eller hur?

Läs också

Felkoder för tvättmaskiner