DIY gör det själv
Masterklasser, instruktioner, användbara tips, recept.
» Gör-det-själv taktisk flint
DIY taktisk flint

Hög kvalitet och bra taktisk flint i en onlinebutik är inte billig, för att inte tala om vanliga butiker - ögonen är pannan från deras önskemål. När allt kommer omkring, vad är egentligen en taktisk flint?
DIY taktisk flint

Detta är en ferroceriumstav, ungefär 5 × 50 mm. och en metallkula insvept i en sladd med ett skruvtätt vattentätt lock. Priset för samma, bara "nakna" ferroceriumstav är 20-25 gånger lägre.
DIY taktisk flint

Vilken logik de är motiverade där är obegriplig, men faktum kvarstår. En sådan sak som en taktisk flint kan mycket hjälpa till på en vandring, och borde vara i ryggsäcken för varje friluftsentusiast. Om t ex tändstickor blir obrukbara eller tändare - kommer flinten alltid att fungera, och med dess hjälp kan du alltid få en eld att torka och laga varm mat. Taktisk flint finns i många former. Vissa modeller har en aluminiumkolv med en gänga och en ferro-cerium stång inuti.
DIY taktisk flint

Andra har en rostfritt stålkolv med en sladd med en viss längd lindad runt den, som du ibland kan behöva. Det finns också enkla turistflintar som inte har någon glödlampa, men endast har en plasthållare, och det är ännu enklare - en bar stång med ett hål för spetsen.
DIY taktisk flint

DIY taktisk flint

Varför flinten i en aluminiumkolv kallas "Taktisk", vet jag personligen inte, även om det finns en sug att den ingår i utrustningen för soldater från de väpnade styrkorna i något land. Vissa tillverkare av den taktiska typen av flint, gör en liten förseglad kapsel i satsen för tinder (blöt i brännbart fleece, torra fina flisar eller en bit bränd trasa). Jag tror emellertid att detta är överflödigt - om du till och med har de minsta färdigheterna i att producera eld på detta sätt, kommer det inte att vara svårt att hitta ett tinder i skogen för att göra en eld med en flint. Även i vått väder, såväl som på vintern. Nåväl, vem som inte har sådana färdigheter kan du montera en separat liten behållare med tändning, som kommer att fästas på flint. Allt vi behöver från butiken är bara en liten ferro-cerium stång och en mässingshylsa. Detta kan köpas i alla butiker som säljer varor för utomhusaktiviteter och i butiker för jägare och fiskare.

Kommer att behöva


 • Ferrocerium stång 6,5x60 mm. (plus eller minus 1,5 mm)
 • Ett metallrör, med en inre diameter under ferro-cerium stången.
 • Reservdelar från den gamla ljuskronan. nämligen; ihåliga trådar och muttrar till dem. Och du kan också ha några lock till dem som har samma tråd.
 • Mässingshylsa från en jaktpatron på 32 kaliber.
 • Vilken sladd som helst, eller inte ett tjockt rep, för att linda in kåpan.
 • En liten bit bra, härdat stål för en stol (du kan använda en bit metallplåt).
 • Andra lim och läsk.

Verktyg som krävs för arbete:
 • Emery maskin.
 • Fil.
 • Sax.
 • Brevpapperkniv.

Gör flint


Om du har en gammal, onödig ljuskrona, en lampa eller en lampa som ännu inte har kastats i dina fack, kommer denna omständighet att underlätta arbetet. Jag har sådana reservdelar från olika typer av elektriska apparater vikta i en separat låda, så jag monterade flint bokstavligen på 20 minuter. Som konstruktör.
DIY taktisk flint

De enda delarna som var tvungna att klippa på en bensinmaskin var en stålremsa för en stol och en mässingshylsa för dess hållare. Tja, även trimma vissa delar ... Så först måste du välja grund; ett metallrör i vilket en ferro-cerium stång kommer att passa.
DIY taktisk flint

Rörets längd måste väljas från beräkningen av ferro-ceriumstångens längd och stålstolens längd tillsammans. Det är önskvärt att röret har gängor i båda ändarna, på vilka vi spolar breda dekorbrickor med inre gänga.
DIY taktisk flint

Vi fixar det hela med ett andra lim med läsk, nämligen; vi beläggar lederna med lim och strö med läsk.
DIY taktisk flint

Detta räcker så att de inte rör sig eller varva ner. Stiftelsen är klar. Låt oss nu ta hand om kärnan. Du behöver ett centimeterrör med en yttre gänga och en mutter för det.
DIY taktisk flint

Vi lindar en tunn mutter på tråden, exakt i mitten, och droppar en droppe lim för att fixa den. Det visar sig så här:
DIY taktisk flint

Därefter sätter vi in ​​i röret med en inskruvad mutter, en ferroceriumstav och fixerar den så jämnt som möjligt med lim och läsk.
DIY taktisk flint

DIY taktisk flint

Det visar sig att vi kan dölja flinten i röret genom att skruva in den och vid behov skruva loss den och skruva den i handtaget med den andra änden som ska användas.
DIY taktisk flint

Nu dekorerar vi rörkroppen. För att göra detta, packa det försiktigt med en vacker sladd.
DIY taktisk flint

DIY taktisk flint

Utöver den dekorativa funktionen kan sladden också vara lämplig för andra ändamål, till exempel för att binda ett par tvärbalkar för skydd. Låt oss ta plats. För att göra detta, klipp en remsa av bra, härdat stål, cirka 5 × 40 mm, på en emery. Därefter tar du ytterligare ett centimetersegment av ett rör med en yttre gänga. Med lim och läsk placerar vi stolen i detta rör.
DIY taktisk flint

Vi markerar mässingshylsan i hälften och skär den enligt märket.
DIY taktisk flint

Förresten, du kan köpa en sådan ärm utan krigskapsel utan tillstånd, i någon jaktbutik. Den nedre delen är hållaren av stolen. Vi lindar brickan på tråden med stolen, som passar in i hylsan.
DIY taktisk flint

Brickan bör endast skruvas i början av tråden så att en del av gängan vid sätet (2-3 mm) är fri. Vi fixar med lim. Sätt i den gängade brickan i hylsan och lim igen. Här är resultatet:
DIY taktisk flint

Nu sätter vi ihop flinten och skruvar ihop alla delar.
DIY taktisk flint

För större bekvämlighet kan du hålla dig fast på en plats där det bör finnas en kapsel, ett metallöga, så att en ring kan fästas till exempel på tangenterna.
DIY taktisk flint

Det är gjort.
DIY taktisk flint

En sådan flint hjälper till när tändstickor eller tändare blir oanvändbara. Det blir aldrig vått och fuktigt, det bryr sig inte för kylan och vinden. Allt som behövs är att ta bort björkträdet, tunt som en plastpåse, från stammen på en björk för tändning, som hänger fritt på stammen - bara räcka ut och ta den. Dessutom antecknas lavar och mossor som hänger på grenar. Du kan plocka med en kniv en parasitsvamp som växer på en björk; det är alltid torrt inuti, och smältare mycket bra, det är värt det att få den minsta gnistan.
DIY taktisk flint

DIY taktisk flint

Det kommer inte att vara svårt att riva bort en bit bark från en torkad, livlös björk ... Det enda är att i frosten kommer det att ta lite längre tid att snida en gnista för att sätta eld på björkbarken; ungefär en och en halv till två minuter (detta kan ses i videon), eftersom björkbarken är kall och något fuktig efter regnig höst. Men ändå kommer det att tändas.
DIY taktisk flint

DIY taktisk flint

DIY taktisk flint

Ja, och en sak till: om så önskas kan du också hänga en tändbehållare för denna flint. En gång i tiden lödde jag en liten kapsel med en tråd och ett tätningsmedel från ett mässingsrör, så det skulle vara användbart för mig för detta ändamål om jag behövde den.
DIY taktisk flint

DIY taktisk flint

Tja, för dem som behöver det kan du plocka upp alla förseglade små kapslar i vilka ett block av bomulls ull som blöts i en brännbar förening kommer att passa in och fästa den i flint.

Titta på videon


Kommentarer (2)
 1. Timur Anas
  #1 Timur Anas gäster 21 december 2018 01:13
  0
  gör det själv med dina egna händer, köp inte ... och fäst sedan
  1. Eugene
   #2 Eugene gäster 26 december 2018 12:19
   1
   Gör-det-själv taktisk flint från en vanlig (icke-taktisk).

Läs också

Felkoder för tvättmaskiner