DIY gör det själv
Masterklasser, instruktioner, användbara tips, recept.
» » »Ovanligt reparationsfält
Jag tror att de flesta har stött på ett sådant problem som ett uttag som faller ut ur väggen. Detta kan ske antingen omedelbart efter reparation av dålig kvalitet eller med tiden när uttaget lossnar från flera pluggar. Ärendet kan åtgärdas, även om det beror på det specifika fallet.
Det finns inga universella metoder som fungerar 100%, i varje enskilt fall används dess egen teknik, som på en annan plats kanske inte fungerar. Jag säger detta så att min fästmetod kanske inte passar dig, men för bekanta kommer den säkert att vara användbar för många.
Ovanlig dropdown-reparation

Vi fixar bortfallet med flytande naglar


I detta exempel används ett vägguttag av plast som inte håller i en betongvägg. Fäst den med skruvar genom spindeln, det är inte möjligt. Själva uttaget sitter väl och säkert i uttaget.
Den här metoden, som jag vill visa, är inte riktigt standard, men mycket pålitlig. Vi kommer att använda flytande naglar.
Ovanlig dropdown-reparation

Jag har redan använt flytande naglar i min praxis, så jag vet mycket väl att detta är ett mycket vackert byggnadsmaterial med utmärkta egenskaper.
Först och främst måste vi stänga av elen så att reparationsobjektet exakt kopplas bort och inte utgör ett hot. Med en pistol applicerar vi lim först på hålet i väggen i en cirkel. Det är inte värt att pressa långt, bara applicera en fyllig remsa längs kanten.
Det är att föredra att ta bort frontpanelen från uttaget, själva uttaget är inte nödvändigt att ta bort.
Ovanlig dropdown-reparation

Vi applicerar samma limremsa i en cirkel runt underväxtkanten.
Ovanlig dropdown-reparation

Innan du börjar arbeta, se till att du läser bruksanvisningen för flytande naglar och utför alla åtgärder enligt den.
Vi sätter in utloppet i väggen och håller fast det under en tid.
Ovanlig dropdown-reparation

Överskottslim avlägsnas med ett tygstycke.
Ovanlig dropdown-reparation

Vi väntar på att den först härdade limet och samlar in uttaget helt.
Ovanlig dropdown-reparation

Vi väntar på att limet torkar helt och härdar. Fram till detta ögonblick rekommenderar jag starkt att du inte använder uttaget för det avsedda syftet.
Ovanlig dropdown-reparation

Kontrollera installationen efter den tid som anges i instruktionerna. Allt hålls perfekt, pålitligt, utan olika svängande.

Titta på videon


Kommentarer (28)
 1. jury
  #1 jury gäster 14 december 2018 11:09
  11
  Jag limmade uttaget tillsammans med uttaget, under reparationen kommer det att bli problem.Det är nödvändigt att ta ut uttaget från lådan!
  1. jury
   #2 jury gäster 14 december 2018 22:10
   5
   Och det kommer att bli problem. Uttaget är anslutet med en flerkärnig och Gud förbjuder en slinga. Den nuvarande belastningen på kontakterna på den näst sista uttaget i detta fall kommer att ökas. Därför uppvärmningen, som inte är bra. Som en gammal elektriker rekommenderar jag, alla omkopplingar är bara i elboxen, om du gör det för dig själv. Spara inte.
   1. Vasya
    #3 Vasya gäster 15 december 2018 10:21 p.m.
    2
    Det finns också en kabel som inte är HF och inte ens LS //////
   2. Vyacheslav
    #4 Vyacheslav gäster 19 december 2018 13:35
    3
    Inget behov av att bryta kabeln, remsa cirka 10 mm tråd, böja ändarna två gånger i U-form och sätt in i uttaget. Och vargarna är säkra och fåren är fulla.
 2. Gäst Michael
  #5 Gäst Michael gäster 14 december 2018 13:11
  7
  Det är nödvändigt att frysa underväxten initialt och ingenting kommer att falla ut på många, många år.
 3. tuk
  #6 tuk gäster 14 december 2018 13:40
  23
  Jag rekommenderar inte att göra det som författare. Om uttaget har fallit ut, måste det i alla fall demonteras och kontrolleras, som om det föll ut, kan det skadas eller falla ur trådanslutningarna. Om väggen är tunn, som i videon, är det bättre att använda ett gipsuttag med speciella klämben, då behövs inget lim. Och för att fästa i betong eller tegel är det mer bekvämt att använda gips, det är billigare och ställer in på några minuter. Späd bara ut till konsistensen av flytande gräddfil, täck väggarna i hålet och sätt i vägguttaget i linje med väggen (om det finns en skuldra, ska det ligga på väggen. Gips ska fylla hela luckan. Bokstavligen på 10-15 minuter kommer vägguttaget att hålla fast, och du kan sätta tillbaka uttaget på plats Om uttaget är fäst med självspännande skruvar, som på bilderna, är inte expansionsbenen nödvändiga.
  Användningen av flytande naglar eller, till exempel, kakellim, är också ett normalt alternativ, men dyrare och längre. Dessutom fastade författaren inte bara ett uttag (även ovanför väggen) utan också ett uttag, vilket skulle komplicera dess eventuella reparation eller utbyte.
 4. Boris
  #7 Boris gäster 14 december 2018 13:59
  4
  Bra gjort! Och hur tar du bort uttaget vid behov?
  1. Zee
   #8 Zee gäster 15 december 2018 13:50
   4
   Hålslag!
 5. Gäst Victor
  #9 Gäst Victor gäster 14 december 2018 14:10
  13
  Även om du kan klämma fast den med spikar, även med lim, men om du dumt drar i kontakten, kommer förr eller senare uttaget att falla ut igen - de så kallade europeiska spisarna måste hållas med din fria hand.
  1. Cyrus
   #10 Cyrus gäster 14 december 2018 18:32
   0
   från flytande naglar kommer inget att falla ut. Jag limmade två delar av handtaget på en kniv (trä) och använde det i cirka 5 år, inkl. i vattnet. naglarna var tite bond. men om utloppet är det snabbare och mer pålitligt med alabaster, och det finns inget behov att vänta på härdning. och Alabaster krymper inte
  2. Eugene
   #11 Eugene gäster 20 december 2018 09:58
   1
   Att döma efter fotot, för att hålla detta utlopp med din fria hand, måste du antingen odla en tredje hand, eller stå på karachki för att inte falla. Så det dras nödvändigtvis ut, och inget lim kan rymma det. Här är en annan fråga: vad för det var nödvändigt att lägga utloppet på golvet? Varför inte sätta den högre, där det är bekvämare att närma sig det, slå lugnt på eller av tråden. Förmodligen tycker folk att böja sig för en rosettgud varje gång, de kanske tror att han inte kommer att slå dem så, xs ...
 6. Gäst Igor
  #12 Gäst Igor gäster 14 december 2018 16:45
  2
  Hur många år fäster jag på alabaster och ingenting faller ut
 7. Gäst Sergey
  #13 Gäst Sergey gäster 14 december 2018 16:49
  1
  Varför stod utloppet med en lucka mot väggen?
 8. funktionshindrad person
  #14 funktionshindrad person gäster 14 december 2018 9:04 p.m.
  1
  på 80-90-talet fanns det selenchampo. Jag klippte bort den nedre delen från denna flaska, den här delen låg under konen och stängdes upp istället för booster.
 9. Rivo
  #15 Rivo gäster 15 december 2018 00:31
  3
  Tja, med foton nr 4, nämligen vilken typ av kabel som väljs, metoden för att klippa brickor, "socket", djupet på kabelavdrivning, skulle jag vilja ge författaren bara två tips, för det finns tydligen många "roliga" "Upptäckter: försäkra fastigheter till maximal takt och kontakta aldrig" mästarna "från asiatiska republiker igen.
 10. igor36
  #16 igor36 gäster 15 december 2018 10:36
  0
  det gamla sättet: i vårt hus som byggdes 1976 plantades SOCKETS med keramik på NORMAL CEMENT (du kommer inte att slå det av). Och ledningarna är aluminium med en kärna utan längdmarginal. Fram till nu har inte allt ändrats.
 11. Mästaren
  #17 Mästaren gäster 15 december 2018 17:57
  1
  och vad är inte vanligt då ?? reparatör Jag ska berätta en hemlighet !!! Det visar sig att det fortfarande finns monteringsskum och superduper nytt skumlim! som du också kan blåsa lite i hålet, sedan sätta in strumpan, och när skummet torkar drar du inte ut strumpan och tror att det kommer att vara mycket mer pålitligt att använda flytande naglar ..
 12. Gäst Michael
  #18 Gäst Michael gäster 15 december 2018 18:33
  0
  För KZ kan lim och skum ta eld. Farlig.
 13. Tornedron
  #19 Tornedron gäster 15 december 2018 22:43
  0
  Hmm, hade hantverkarna till och med en kakel (vagn) på plattan?
  1. Rivo
   #20 Rivo gäster 16 december 2018 10:28 p.m.
   1
   Men föreställ dig att om hålet i plattan skärs ut med en krona och till och med helt rakt? Då skulle vidhäftningsnivån för de "flytande naglarna" vara en storleksordning lägre och den nyligen tillagda "underväxten" hade knappast hållit den.
   Här, min vän, känner man en viss global plan och en konsekvent, oskaklig strategi!
   1. frost
    #21 frost gäster 19 december 2018 00:04
    1
    DET ÄR INTE EVENT EMPLOSION, det är en slags singularitet som är inneboende i vissa handmartyrer. Och det sprider sig ... som inte behagar ..
 14. Gäst Vadim
  #22 Gäst Vadim gäster 18 december 2018 18:33
  1
  Om väggen tillåter borrar jag botten på hålet och sätter hylsan på två skruvar genom plasthuggarna, om hylsan med luckor i hålet förbereder jag en tjock albaster av plastisk konsistens och sprider utsidan av uttaget, sätter det i hålet med skruvar och skruvar i skruven.
 15. Chief Power Engineer
  #23 Chief Power Engineer gäster 18 december 2018 10:23 p.m.
  1
  Författaren är en amatör.
  1. Vidhäftningen av flytande naglar till obelagd polypropen lämnar mycket att önska.
  2. Överträdelse av PVC-isolering av tråden sätts inte in i uttaget.
  3. Varför lida och uppfinna något dumt om du i något byggprogram kan köpa ett normalt uttag med en "mustasch" för 10 rubel ?!
 16. k
  #24 k gäster 20 december 2018 09:29
  3
  nonsens ... det enda rätta är att använda detta lim, resten ger ut till en person som är långt ifrån reparationsarbeten ... du måste definitivt ta bort utloppet, rengöra dammet från hålrummet i betong, rengöra dammet från utsidan av hylsan, inte början, men mitten, helst lim bör fylla hela utrymmet mellan uttaget och betongen.
 17. wowymka
  #25 wowymka gäster 23 december 2018 10:20
  2
  flytande naglar fulla av skräp, makan limmade golvlister i rummet på dem, efter 7 år, en liten kran på dem, de faller av. Med tiden förvandlas naglar till ett torrt stycke G.a. som inte rymmer något och smuldrar. Jag talar inte ens om elsäkerhet och har redan skrivit mycket
 18. Andrejosta
  #26 Andrejosta gäster 23 december 2018 16:58
  2
  Ny teknik är verkligen bra. Men låt oss säga med tyngdkraften är det lättare och mer pålitligt att skriva med en penna. Gillar du inte gips? Jag förstår inte den gamla, pålitliga, billiga säkra metoden. Om det naturligtvis inte gör det mänskligt. Ja, och du kan använda det efter en kort tidsperiod. Det finns en sådan sak, fördelaktighet.
 19. Gäst Alex
  #27 Gäst Alex gäster 28 december 2018 23:42
  1
  Och om uttaget går sönder och du måste byta ut det? Bryta en vägg med en jackhammer?
 20. Gäst Michael
  #28 Gäst Michael gäster 4 januari 2019 6:51 p.m.
  1
  Det finns bara en fråga: ungefär hälften (eller till och med mer) av uttagen är gjorda av polyeten och INTE ETT lim kommer att ta dem. Vad gör författaren i det här fallet?

Läs också

Felkoder för tvättmaskiner