DIY gör det själv
Masterklasser, instruktioner, användbara tips, recept.
» » »Hur man gör en cappuccino
cappuccino - En berömd italiensk drink, älskad över hela världen. Det tros att endast en professionell kan förbereda denna raffinerade och otroligt vackra dryck. Låt oss försöka avlägsna dessa löjliga rykten. Jag försäkrar er att du efter lite övning kommer att njuta av en cappuccino tillverkad med din egen hand, toppad med snövitt skum.
Så vi behöver:
kaffe (helst naturligt malat)
6-10% grädde eller fettmjölk
kanel
socker
Först måste du göra kaffe. För att göra detta, häll 2 teskedar kaffe i en cezve, tillsätt 1 kopp vatten och bränn på eld. Det viktigaste i detta skede är att förhindra att vårt kaffe kokar, annars blir det bittert. Så snart skummet börjar stiga till kanten av cezve, bör du omedelbart ta bort drycken från kaminen. När skummet lägger sig, brygger vi kaffe igen. Denna procedur måste upprepas 4 till 7 gånger.


Låt oss nu piska grädden. En kopp kaffe har en kopp grädde. Häll grädden i en liten kastrull och värm, men koka inte upp. Det tar bara några sekunder. Ta sedan bort elden till ett minimum, sänk ned blandaren eller blandaren i grädden och börja piska. I det här fallet är det bättre att luta gräddsrätten något. I det här fallet är det viktigaste att inte missa ögonblicket då skummet är klart. Du måste fokusera på bubblorna som visas på ytan. Så länge de är, fortsätt att vispa, och så snart bubblorna har försvunnit, ta bort mixern. Vårt skum är klart.


Låt oss nu samla alla komponenterna. Vi tar bryggt kaffe och häller det i en kopp och fyller det med cirka 2/3.


Sprid mjölkskum mycket försiktigt ovanpå med en sked.


För att kontrollera om cappuccinoen är ordentligt förberedd räcker det att dekorera den. Strö krämskummet med lite kanel, och om det snövit "locket" håller det, är vårt kaffe en framgång.


Lägg lite socker ovanpå så kan vi bara vara stolta över oss själva! Vi har själva förberett en underbar och läcker cappuccino!

Kommentarer (1)
  1. gost
    #1 gost gäster 17 juli 2015 13:20
    0
    Cool, bara instruktionerna för min mixer säger att den inte ska nedsänkas i rätter som ligger direkt ovanför elden).

Läs också

Felkoder för tvättmaskiner