DIY gör det själv
Masterklasser, instruktioner, användbara tips, recept.
» » »Hur man rengör gasspisar utan extra ansträngning
Hur man rengör gasspisar utan extra ansträngning

Alla som tvättade gasugnen vet mycket väl hur svårt det är att tvätta torkat fett och kolavlagringar. Och om du inte har tvättat hällen på mer än en månad, är det i allmänhet en enorm och tidskrävande process. Det är svårast att tvätta kaminens galler, eftersom de alltid värms upp och all mat som kommer på dem brinner omedelbart och verkar äta i ytan. Med tiden blir de mycket svarta och förlorar sitt attraktiva utseende.
Jag kommer att visa ett väldigt enkelt sätt att rengöra gallren och ge dem ett nästan nytt utseende utan mycket ansträngning. Men metoden är naturligtvis inte så snabb, på grund av att det kommer att bli en blötläggningsprocess, men det krävs verkligen inte extra krafter från dig. Resultatet, tror min erfarenhet, är definitivt värt det.

Kommer att behöva


 • Plastpåsar med ZIP-lås (eller annan passform också).
 • Ammoniak (ammoniak) - säljs på apotek.
 • Vatten.

Vi rengör grillplattorna på ett enkelt sätt


Vi tar bort gallren från kaminen och lägger dem tillfälligt ovanpå varandra. Det kommer inte att vara överflödigt att skaka stora smulor från dem.
Hur man rengör gasspisar utan extra ansträngning

Vi lägger varje gitter i sitt eget paket.
Hur man rengör gasspisar utan extra ansträngning

Förbered nu en lösning av ammoniak. Vi tar 0,5 liter vatten och lägger till 1 matsked ammoniak i det. Var försiktig, använd handskar. Vi blandar allt.
Häll nu cirka 50-100 ml lösning i varje påse. Stäng dragkedjan.
Hur man rengör gasspisar utan extra ansträngning

Låt stå i 8 timmar.
Hur man rengör gasspisar utan extra ansträngning

När tiden går öppnar vi väskorna, tar ut gallren och tvättar min grova svamp under varmt vatten med hjälp av tvättmedel.
Hur man rengör gasspisar utan extra ansträngning

Till och med ett års sot tvättas en eller två. Faktum är att i en sluten påse bildas en ökad koncentration av ammoniakånga i luften. Dessa par tränger perfekt in i sot, till och med det mest torkade, och blötlägg det väl.
Hur man rengör gasspisar utan extra ansträngning

8 timmar är naturligtvis en bra tid, så om du åker någonstans under lång tid, så blötlägg rutorna på detta sätt. Personligen gör jag detta före jobbet och när jag kommer tillbaka tvättar jag dem. Du kan också blötlägga över natten.

rekommendationer


 • Om du inte har ammoniak kan du använda alkohol eller ett tvättmedel som innehåller det. Resultatet blir säkert, men inte riktigt detsamma som när du använder ammoniak. Du kan också rekommendera att använda vinäger i sin rena form eller en lösning av ättiksyra, också ett värdigt alternativ.
 • Alla gitter kan blötläggas i ytterligare ett paket, även om jag märkte att resultatet är bättre när alla ligger ensamma.
 • På ett så underbart sätt är det mycket bra att rengöra gasbrännarna, så metoden är ganska universal.

Titta på videon


Kommentarer (3)
 1. Natalia
  #1 Natalia gäster 7 januari 2019 4:48 p.m.
  1
  Men vad händer om gitteret är ett, inte separat?
  1. Gäst Vlad
   #2 Gäst Vlad gäster 8 januari 2019 10:42 p.m.
   1
   Betrakta inte detta som en annons. Bara infa.Det finns en sådan sak och Amway - "Oven Care Products" - Jag har använt det själv i många år. Det löser upp och mjuknar upp många års insättningar från det andra eller tredje samtalet. Kemi är ganska aktiv, men för så mycket som stekpannor - det går med ett knep. MEN !!!! Det är bättre att arbeta med handskar, hålla ögonen säkra!
  2. Gogh
   #3 Gogh gäster 9 januari 2019 10:20 p.m.
   0
   stort paket och gör allt på samma sätt ...

Läs också

Felkoder för tvättmaskiner