DIY gör det själv
Masterklasser, instruktioner, användbara tips, recept.
» »Grill från tvättmaskinens trumma
Vila i landet, i ett hus på landet eller i naturen får speciell charm och färger om det åtföljs av en lätt spår av dis från grillen och doften av grillfest grillad i eld.
Vanligtvis används en stationär grill för detta ändamål, och i sin frånvaro bär de en skrymmande, obekväm och tung konstruktion, svetsad av ark av kolstål med stor tjocklek för att förhindra utbrändhet från konstant användning.
Är det möjligt att ersätta den här produkten på ett enkelt och problematiskt sätt med något mer estetiskt, ergonomiskt och lätt? Vilket material ska du välja i detta fall och hur man monterar det för att göra en enkel, kompakt och bekväm bärbar grill för att steka kebab i naturen?
Grill från trumman på en tvättmaskin

Rostfritt stål uppfyller alla dessa många villkor, eftersom det kännetecknas av tillräckligt hög hållfasthet, utmärkt värmebeständighet och, viktigast av allt, hållbarhet. Denna typ av stål rostar inte, oxiderar inte och bränner inte ut.
En brazier tillverkad av rostfritt stål kommer att vara mer än ett decennium. Dess design kommer att bero på källmaterialet. Om det här är lakan, kommer grillen att bli vinklad, vilket inte är särskilt bekvämt och praktiskt.
En mer ergonomisk rund form av grillen kan erhållas genom att använda en gammal rostfritt ståltrumma från en automatisk tvättmaskin som utgångsmaterial. Du kan försöka hitta den på en metallskrot eller ta bort den från din gamla trasiga automatmaskin.

Gör grill från en tvättmaskintrumma


Komma på jobbet. Först och främst är det nödvändigt att skära av änddelen i form av ett skal i en cirkel med en kvarn.
Grill från trumman på en tvättmaskin

Detta är ett ämne för framtida ben, och den återstående cylindern med botten kommer att ligga till grund för ljusen för att tända en eld. Vi skär båda ämnen i två lika symmetriska halvor med samma kvarn.
Grill från trumman på en tvättmaskin

Grill från trumman på en tvättmaskin

Därefter ansluter vi de två delarna av cylindern till överlappningen så att halvorna på bottnen ser utåt.
Grill från trumman på en tvättmaskin

Skarven kan förenas med bultar och muttrar eller punktsvetsning. Således får vi en hårdare kropp med en rundad bas och vertikala sidoväggar.
Grill från trumman på en tvättmaskin

Nu kan ben fästas på kroppen (på de vertikala sidoväggarna) från två sidor. De kommer att vara snitt skurna i två lika delar, som är halvor av en cirkel.
Grill från trumman på en tvättmaskin

De kan också fästas på grillhöljet med hårdvara eller samma fläcksvetsning. För att göra detta böjer vi axlarna symmetriskt på båda sidor där benen ligger med en bänkhammer. Sedan lägger vi benen i dem och fäster vid den hårdare kroppen med bultar och muttrar eller punktsvetsning.
Grill från trumman på en tvättmaskin

I händelse av att ljussättaren monteras med bultar och muttrar, kommer det att visa sig vara hopfällbart, vilket kommer att öka dess rörlighet, underlätta transport och förenkla lagring.
Grill från trumman på en tvättmaskin

Brazierns bredd är precis lämplig för standardlängden på spett.Det återstår bara att kontrollera vår hemlagade grill i aktion. För att göra detta, lägger vi trämaterial i det, naturligtvis skulle saxaulstänger vara bättre, men björkknippor kommer också att gå. Vi ger bränslet för att bränna till kolen och nu, snälla, du kan steka kebaberna.
Grill från trumman på en tvättmaskin

Grill från trumman på en tvättmaskin

Brazier designförbättring


Om bromskivan är något förkortad i längd på grund av en bredare överlappning i mitten, kommer botten i zonen för den mest intensiva och långvariga bränningen att vara dubbelt. Detta kommer utan tvekan att öka tillförlitligheten och livslängden för vår hemmagjorda produkt.
För att öka stabiliteten och ge det färdiga utseendet till håret, kan hälstopparna svetsas till benens nedre kanter eller helt enkelt fästa plaststopp på något sätt.

Titta på videon


Kommentarer (1)
  1. jury
    #1 jury gäster 1 december 2018 10:12
    1
    Rostfritt stål leder högst två gånger, när det värms upp, meningslöst, varefter det kommer att vara ett perforerat, puckelbaserat strykjärn. Arbetskostnaderna är högre än att köpa en engångsgrill för 100 rubel.

Läs också

Felkoder för tvättmaskiner