DIY gör det själv
Masterklasser, instruktioner, användbara tips, recept.
» » »Crucian bakad i salt
Ett enkelt sätt att laga läcker fisk. Fisken bakad i salt blir doftande och saftig. Var inte rädd för att den saltas. Fisken kommer att vara måttligt salt. Hon tar salt så mycket hon behöver.
Bakad crucian i salt

Ingredienserna


Väsentliga ingredienser för bakad hel crucian karp.
produkter:
  • - crucian carp - 1 st. (0,5 kg);
  • - äggvita - 1 st .;
  • - citron - ½ st .;
  • - greener (rosmarin, persilja eller dill) - flera grenar;
  • - sallad - 2 st .;
  • - salt - 0,5 kg;
  • - vatten.

Bakad crucian i salt

Tid: 60 minuter
Utbyte: 2 portioner.

Matlagning crucian i salt


Vi tar fisk som väger minst 0,5 kg. I det här fallet, crucian carp. Vi rengör crucian från skalor. Se sedan till att ta bort gälarna från fiskens huvud. Sedan klipper vi den krokiska buken, tar bort insidan. Vi tvättar hålrummet i buken och rengör den svarta filmen därifrån.
Bakad crucian i salt

Inuti den ryska karpens buk placerar vi skivade citronskivor och gröna (förresten kan du lägga hackade grönsaker utöver gröna och citron i fisken: till exempel skivor tomat, lök eller pumpa). Du behöver inte salta fisken varken inom eller utanför.
Bakad crucian i salt

Nu förbereder vi baksaltet i crucians ugn. Vi tar stort salt. Bryt det råa kycklingägget. Vår äggula går till en annan skål, och äggviten skickas till saltet.
Bakad crucian i salt

Tillsätt lite vatten i saltet med protein.
Bakad crucian i salt

Blanda salt med protein och vatten. Resultatet är en massa som i konsistens liknar lös snö. En sådan saltmassa kommer att bibehållas perfekt på fisk.
Bakad crucian i salt

En liten del av det beredda saltet sprids i ett tunt lager på en bakplatta.
Bakad crucian i salt

Vi sprider crucian fylld med greener och citron på saltet.
Bakad crucian i salt

Vi sprider allt återstående salt på crucian karp. Vi täcker all crucian karp med ett kontinuerligt lager av saltmassa.
Bakad crucian i salt

Vi lägger crucian karp i salt i en förvärmd ugn.
Bakad crucian i salt

Vi bakar hela crucian i ugnen vid t = + 200 ⁰C. Bröd (som väger 0,5 kg) bakas i salt i ugnen i 30 minuter. Därefter kyler vi fisken direkt i salt och tar ut en bakplåt med crucian från ugnen.
Bakad crucian i salt

Sedan får vi fisken ur saltskalet. För att göra detta, bryt skorpan med salt bakad ovanpå fisken genom att knacka den med en kniv. Sprickor bildas på saltskalet, varefter detta skal lätt tas bort i stora bitar.
Bakad crucian i salt

Efter att ha befriat fisken från salt, krossa det återstående saltet från den. Vi sprider hela crucianen på en stor skål och dekorerar den med greener, tomater och citronskivor.
Bakad crucian i salt

Efter att vi har klippt huden ovanpå en hel bakad crucian karp, sprider vi varje saftig och läcker fiskmassa på en tallrik. På serveringsplattorna bredvid fisken sprider du gröna och citronskivor. Om grönsaker placerades i magen på en crucian karp före bakning, lägger vi också ut grönsakerna på tallrikar med fisk.
Bakad crucian i salt
Kommentarer (0)

Läs också

Felkoder för tvättmaskiner