DIY gör det själv
Masterklasser, instruktioner, användbara tips, recept.
» » » »Träspade för snö med dina egna händer
Nuförtiden, en enorm och mängd olika varor i butiker, kan du köpa allt som ditt hjärta önskar. Hushållsapparater och nödvändigheter för alla, den mest krävande efterfrågan. Skulle det finnas pengar ... Personligen anser jag mig inte som en girig eller alltför ekonomisk person, men jag tror att om du kan göra det du behöver själv - varför köpa det i en butik och inte vettigt att förlora pengar? När allt kommer omkring kan du spendera dessa medel med fördel på andra användbara saker som vi inte kan göra på egen hand på grund av deras komplexitet, brist på material eller skicklighet.
DIY träspade för snö

Talet i denna mästarklass handlar om en snöspade. I de nordliga regionerna är det mycket efterfrågan på denna artikel större delen av året. Därför "snöspade" som regel inte "lever" på länge. Köpta plastspjäll går sönder särskilt snabbt - även den mest frostbeständiga plasten kommer inte att hålla länge mot svår frost (även om det förmodligen kommer att vara ganska bra för invånare i fler södra regioner). Duralumin spade är bra för alla, lätt, inte spricker, men de slits snabbt och böjs. Galvaniserade stålspade är mer ihärdiga, men du arbetar inte länge med en sådan spade - dina händer kommer att "falla av" om en halvtimme, högst en timme! Det mest optimala alternativet vid särskilt låga temperaturer är ett träd! En spade gjord av plywood är lätt, den klarar inte någon frost och till och med reparera den eller montera en ny spade i händelse av slitage eller brott - det här är inte en lång affär. Den äldre generationen minns förmodligen hur sådana spadar, i olika storlekar, brukade göra i skolor, i arbetskurser. Så jag tänkte, det nya är det väl glömda gamla! Dessutom har alla ett material för en sådan spade.

Kommer att behöva


 • Ark av trelags plywood.
 • Kort, 25-40 mm tjockt.
 • Galvaniserat plåtstål, 1 mm tjockt.
 • Skaft för en spade.
 • Träskruvar (svart, 15 mm).
 • Bult med en bred hatt, för att fästa handtaget med plywood.
 • Handtag för ett handtag (toppar).
 • Aluminiumtråd, 4 mm tjock.

Verktyg för arbete:
 • Bågfil.
 • Axe (eller hyvel).
 • Phillips skruvmejsel.
 • Kniven.
 • Markör eller enkel penna.
 • Borra och borr 4 mm.
 • Emery eller slipmaskin för skärning av galvanisering.
 • Hammaren.
 • En liten städ (eller något liknande).

DIY träspade för snö

Att göra en snöspade


Till att börja med måste du ta reda på vilken storlek spaden blir. Detta är en viktig punkt. Speciellt för dem som kommer att använda denna spade. Så att ryggen inte blir trött, men samtidigt var spaden inte för liten. För att förhindra att spaden bryts snabbt, gör den inte för bred - snön kan vara tung under tina. Bredderna på centimeter 40-45 kommer att vara rätt. Nåväl, alla bör beräkna höjden på spaden för sig själv, beroende på tillväxt. Enligt min mening är den mest optimala längden på handtaget på ett sådant verktyg när det övre handtaget når den anställdes haka. Om du gör det kortare, tröttnar ryggen snabbt, om den är längre, dina armar och axlar. Så vi klippte ut ett ark med plywood, 40 centimeter bredt och 45 centimeter långt.
DIY träspade för snö

Detta kommer att ligga till grund för spaden och samma bredd (40 cm.) Vi kommer att följa i det framtida arbetet. Därefter såg vi upp samma 40 cm från ett förberedt bräde.
DIY träspade för snö

Vi måste lite runda botten på skivan, till vilken plywood kommer att fästas, så att spaden inte är helt platt. För att göra detta, bestäm mitten av tavelsegmentet.
DIY träspade för snö

Vi väljer vilken sida vi ska runda. Helst en där det inte finns några knop. Mät ut en och en halv centimeter från båda ändar av segmentet från den sida som valts för avrundning. Rita en markörlinje från centrum till ändmärken och längs dessa linjer pressar vi långa vinklar.
DIY träspade för snö

DIY träspade för snö

Jag är van vid att arbeta med en yxa, det är snabbare och bekvämare för mig, men om någon inte vet hur man använder en yxa, kan du ta ett plan. Så vi har den här typen av arbetsstycke:
DIY träspade för snö

Vi kommer att skruva plywood till brädans rundade kant, men på motsatt kant, i mitten, kommer vi att göra ett litet skårspår för handtaget med en kniv.
DIY träspade för snö

Lägg detta ämne åt sidan för nu och ta upp förstärkning och skydd för plywood. Vissa hantverkare gör spadeens skyddskant av tenn, men jag stöder inte ett sådant skydd, tennet är mycket mjukt, det böjer och raderas mycket snabbt, särskilt om du ständigt repar snön från den kaklade beläggningen eller den gjutna betongen. Därför gör jag alltid den skyddande kanten på spaden av galvaniserad plåt, minst 1 mm tjock. Detta är den mest noggranna delen av jobbet. Det är nödvändigt att klippa en remsa med en bredd av 5 och en längd på 40 cm från ett galvaniserat ark. Du kan klippa det med en sax för metall, men detta är en ännu mer tråkig process, därför rekommenderar jag att du använder en kvarn. Därefter måste du böja remsan exakt i mitten, längs, längs hela längden. För att göra detta, gör en markör med en markör och böj metallen längs den.
DIY träspade för snö

Först böjer vi lite med en tång, och sedan tappar du hela längden med en hammare, böjer du till önskat tillstånd. Gilla det här:
DIY träspade för snö

Nu lägger vi denna skyddsremsa på framkanten av plywoodskivan.
DIY träspade för snö

Vi borrar hål för nitar, 4 mm. Fem hål längs hela längden, jämnt fördelade, räcker. Vi skär fem bitar av aluminiumtråd, dessa kommer att vara nitar.
DIY träspade för snö

DIY träspade för snö

DIY träspade för snö

Nittlängden bestäms utifrån tjockleken på skyddsremsan med plywood inuti. Glöm inte att lägga till ytterligare 1,5 mm. på varje sida för plattning. Börja från en av kanterna, i sin tur, nit alla hålen.
DIY träspade för snö

Nu kan du fästa arket på det förberedda brädet med avfasade hörn. Vi lägger brädet med den rundade sidan uppåt, applicerar lakan med plywood så jämnt som möjligt och fixerar det på skruvarna. Sju stycken räcker.
DIY träspade för snö

DIY träspade för snö

Nu skär vi av toppen av handtaget, i en vinkel på cirka 35-45 grader.
DIY träspade för snö

Applicera på mitten av plywood, markera med en penna. Vi borrar genom hål i handtaget och plywood.
DIY träspade för snö

Vi fäster allt detta med en bult.
DIY träspade för snö

Om det inte finns någon bult med en platt och bred hatt, skär vi brickan ur galvanisering.
DIY träspade för snö

DIY träspade för snö

Detta för att säkerställa att plywood inte går sönder under skruvhuvudet från snöns vikt. Nu ett nytt fäste, handtaget till ändtavlan. Det räcker bara för att driva en spik mer kraftfull. Jag tog skifferen.
DIY träspade för snö

Tja, i slutändan fästde jag en handtag-topp till handtaget, som tillsammans med handtaget drog det från jobbet och tog bort det från en trasig plastspade.
DIY träspade för snö

Här är en så bra spade att det kostar oss till en skruvpåse. Tja, och till priset högst upp i handtaget, om du köper det. Samma tidigare träspade för snö, tjänade mig regelbundet fyra vintrar, med hänsyn till mindre reparationer under hösten, innan snösäsongen började.
DIY träspade för snö

Titta på videon


Kommentarer (0)

Läs också

Felkoder för tvättmaskiner