DIY gör det själv
Masterklasser, instruktioner, användbara tips, recept.
» »Ny generation universalvärmare
Universalvärmare från en ny generation

I följande artikel kommer egenskaperna, omfattningen och funktionerna för att tillämpa modern isolering av en ny generation granskas i detalj. Som ett exempel och inte för reklamändamål väljs produkter av Polynor-märket - en enkomponent polyuretanskumisolering, som säljs i vanliga aerosolburkar. De kan fritt köpas i nästan alla hårdvaruhandlare till ett ganska rimligt pris.
Universalvärmare av en ny generation av egenskaper och applikationer

Den specificerade sprutbehållaren är utrustad med ett speciellt munstycke för enhetlig sprutning av isolering på en vertikal, horisontell eller lutande yta, samt ett speciellt vinkelmunstycke för sprutning i taket, men den ingår inte i satsen och måste köpas separat. För applicering av polyuretanisolering krävs också en konventionell monteringspistol.
Med tillvägagångssättet från vinterförkylningar börjar många tänka på att värma sina bostadskvadratmeter, vare sig det är en färdig bostad eller ett nytt hus under uppförande. Detta är särskilt viktigt i regioner med svåra klimat- och väderförhållanden.
Idag visas nya byggnadsmaterial regelbundet på marknaden som snabbt kan skydda alla byggnader från frysning och dessutom från irriterande buller vars källa finns inom eller utanför byggnaden.
Samma moderna isolering består av polyuretanskum, som är miljövänligt, säkert och ofarligt för människor, djur, miljön och naturen. Denna isolering avger inga farliga ämnen, så den kan användas i alla rum utan några begränsningar och förutsättningar.
Universalvärmare av en ny generation av egenskaper och applikationer

Du kan använda isolering, både inomhus och utomhus - på balkonger, loggier, tak, tak, i källare och i containrar för olika ändamål - denna typ av isolering kan användas överallt.
Universalvärmare av en ny generation av egenskaper och applikationer

Detta material är inte rädd för fukt och är helt ointressant för små husdjur. Det är ganska hållbart och kan garanterat pågå 50 år utan att förlora sina ursprungliga egenskaper. Detta är flera gånger mer än mineralull, vilket är bekant för alla, vars liv endast är tio år, och sedan med förbehåll för den exakta efterlevnaden av den tekniska processen för att lägga den. Denna polyuretanskumisolering kan appliceras utan någon preliminär beredning och helt oberoende.

Applicering av isolering


Det räcker med att skaka burken innan den appliceras, och temperaturen bör ligga i intervallet 25 till 30 grader Celsius. Om arbetet utförs i svalt väder eller i ett ouppvärmt rum på vintern, är det nödvändigt att förvärma cylindern genom att sänka den i varmt vatten med lämplig temperatur.
Det är möjligt att applicera isolering med samma framgång, både på en horisontell och en vertikal yta.
Universalvärmare av en ny generation av egenskaper och applikationer

Universalvärmare av en ny generation av egenskaper och applikationer

Ett speciellt munstycke skapar riktningssprutning. Rekommenderat appliceringsskikt i taget är 50 mm. I detta fall räcker det med en spray för 1,2 kvadratmeter. m. Om tjockleken på appliceringen av isoleringsmaterial reduceras till 30 mm ökar beläggningsområdet till 2 kvadratmeter. m.
Universalvärmare av en ny generation av egenskaper och applikationer

Arbetet med att applicera polyuretanskumisolering ligger inom någon persons makt.Till och med en hemmafru eller en ung flicka som nästan aldrig arbetat med byggnadsarbete kan hantera det. Det enda som krävs är att bära skyddsglasögon.
Det bör noteras att den polyuretanskumisolering som diskuteras här efter fullständig polymerisation blir fullständigt inert med avseende på vatten, både av tekniskt ursprung och atmosfärisk såväl som för luft. Svampar och mögel kan inte bildas och kan inte utvecklas på ytan.
Universalvärmare av en ny generation av egenskaper och applikationer

Den enda begränsningen för dess användning är UV-skydd.
Sammanfattningsvis vill jag fortfarande notera att ytan bör rengöras för damm, olja och fettavlagringar, liksom ett skallager, till exempel gammalt skalputs eller färg, innan du applicerar någon isolering, inklusive polyuretanskum.

Titta på videon


Kommentarer (11)
 1. Sergei
  #1 Sergei gäster 27 november 2018 11:07
  4
  Men jag undrar vem tråden kontrollerade denna isolering med en termisk avbildning? Detta beror på att vanligt polyuretanskum inte håller värme alls. Det hjälper från utkast, men håller inte värmen!
  1. Ravil
   #2 Ravil gäster 28 november 2018 15:02
   0
   Välkommen! Kontrollerad och upprepade gånger. Polinor utför sitt "arbete" 100%. Förresten, i den termiska bildsprinten, glöder alla hantlar, spikar, självspännande skruvar, "svamp", som fäster standardväggsvärmare, som "kalla broar". Följaktligen är dessa platser, där de försöker fixa så mycket som möjligt med en bra stans, men mer))) av "svamp", de första platserna för frysning och förekomst av "daggpunkter" i dessa hål.
 2. mars
  #3 mars gäster 27 november 2018 13:36
  6
  "De kan fritt köpas i nästan alla hårdvaruhandlare till ett ganska rimligt pris." En cylinder kostar mer än 500 r och tar den per kvadratmeter. Och så det finns inga ord, bekvämt, inga membran behövs
  1. Valery I.
   #4 Valery I. gäster 27 november 2018 17:47
   10
   Det är intressant - för vem priset på ett halvt kilo per kvadratmeter är måttligt, uttrycket - det övriga är mer lämpligt.
  2. Ravil
   #5 Ravil gäster 28 november 2018 15:08
   0
   Välkommen! Kostnaden för Polinor, ännu mer än 500 rubel "överskrider" värmeledningsindikatorerna för alla andra värmeisoleringsmaterial på marknaden som är omöjliga att montera utan användning av relaterade och andra ytterligare material. Polynor, jag är "i det öppna fältet", utan el, jag värmer olika objekt. Dessutom gör det enkelt att installera, utan speciella färdigheter, även pensionärer och mormödrar kan oberoende isolera (exempel och foto, videorapporter finns tillgängliga).
   1. XPS-platta
    #6 XPS-platta gäster 17 december 2018 09:09
    0
    XPS-kort för kakellim eller skum - inte sämre i prestanda men mycket billigare
 3. Gäst Igor
  #7 Gäst Igor gäster 27 november 2018 17:22
  1
  Fortfarande att se vilken typ av munstycke som sprutar så vidsträckt. Skum är också billigare till prislappen, du kan prova det i garaget, jag tror bara att skumma ett par väggar.
  1. Ravil
   #8 Ravil gäster 28 november 2018 15:09
   0
   Välkommen! Kan du "in en gåva"skicka för experiment med monteringsskum. Hittills har ingen kunnat spraya genom munstycket.
 4. Gäst Dmitry
  #9 Gäst Dmitry gäster 27 november 2018 17:27
  3
  Allt är underbart, endast kategoriskt kontraindicerat för att värma träkonstruktioner. Dessa material absorberar inte fukt, ånga, kondensat, etc., allt annat börjar absorbera det och sedan svärtas och ruttnar. Så denna metod är tillräckligt tillämpbar endast för isolering av armerad betong, skumblockkonstruktioner etc.
  1. Ravil
   #10 Ravil gäster 28 november 2018 15:18
   0
   Välkommen! Detta material är ånggenomsläppligt. Detta innebär att under lämpliga förhållanden: ”rum-gata tryckskillnad + temperaturskillnad” sker fuktöverföring.Det händer kanske inte. December och juli är olika. Till exempel: i december 2016, i Tomsk, hade vi en relativt "vagga" vid fuktöverföring, men i december 2017 fanns det bara aktiva förhållanden och en hel del samtal / resor till föremål där det nästan var "duschar" av kondensat bildade. Om det är intressant kan jag berätta vilka objekt som besöktes oftare. Nuförtiden är denna "värmeisolator" aktivt monterad överallt, och under lämpliga förhållanden passerar fukt, i ett molekylärt tillstånd, genom Polinor och en träkonstruktion helt obehindrad. Två villkor är nödvändiga för att bilda mögel: fukt + luft. Med undantag av en kommer det inte att finnas någon form. Polynor under sprutning bildar ett monolitiskt homogent skikt utan tillgång till luft.
 5. Pupsik
  #11 Pupsik gäster 26 december 2018 00:53
  0
  Om du tror på allt som skrivits, kan polystyren havat till middag

Läs också

Felkoder för tvättmaskiner