DIY gör det själv
Masterklasser, instruktioner, användbara tips, recept.
» » »Mutter för att skydda mot fastklämning av skivan i kvarnen
Mutter för skydd mot att fastna skivan i kvarnen

Under kvarnen kan spännmuttern som håller i skivan dras så mycket att det helt enkelt är omöjligt att skruva loss den med en standardnyckel. Antennen kan dras ut i den, den kan böjas, och det finns ofta brott i växellåsknappen.

Rörlig brickmutter


Det enklaste sättet att ta itu med är att använda en speciell mutter med en rörlig bricka pressad på den. Användningen av en sådan klämma eliminerar dess vidhäftning till skivan.
Mutter för skydd mot att fastna skivan i kvarnen

Mutter för skydd mot att fastna skivan i kvarnen

För att bekämpa låset brukade jag en provisorisk packning gjord av papper eller gummi och lägga den mellan skivan och muttern. Detta är en mycket effektiv metod, men med tiden komprimeras packningarna, så att fortfarande inträffar. Nackdelen med denna lösning är ökningen i rutin med omarrangering av skivor. Med jämna mellanrum håller packningen fast vid den, så du måste tänka på den för att ta bort den och ordna om den.
En mutter med en roterande bricka, enligt min mening, är den mest effektiva lösningen för att förhindra att hålla sig fast på disken. Det är billigt, medan dess användning kommer att spara en hel del spröda metallskivor, som när de fastnat måste brytas innan för att frigöra axeln.
Mutter för skydd mot att fastna skivan i kvarnen

Muttervarianten som föll i mina händer har en präglad bricka med en strängpressad botten. Detta möjliggör, på grund av minskningen i kontaktområdet, att öka trycket som skivan pressas med.
Med en sådan klämma är det möjligt att eliminera skador på verktyget när skivan släpps genom att slå eller vrida på växellådans axel. Detta är särskilt viktigt om vinkelslipan är under garanti, därför är mekaniska skador på ytan oönskade.

Titta på videon


Kommentarer (4)
 1. Gäst Ruslan
  #1 Gäst Ruslan gäster 26 november 2018 10:22
  4
  När jag köpte min Fiolent-2kW kvarn, som är designad för produktion. Så det finns ett klistermärke på skivhöljet. "Installera skivan med en materialhylsa i växellådan. Det är vad jag alltid gör
  1. En annan Sergey
   #2 En annan Sergey gäster 28 november 2018 00:07
   2
   Ruslan, jag har samma bulgariska Fiolent, det är verkligen gjort för ryssarna! Jag arbetar i verktygstjänsten och har redan blivit trött på att förklara för alla hur man installerar skivan på den bulgariska rätt. 95% ställer ut "bilden" (vanligtvis en metallring från sidan av bilden). Och du vet vad de argumenterar med? Så att du kan se markeringen på disken utan att ta bort den från kvarnen :))))). Om hårddisken är korrekt installerad är det nästan omöjligt att fastna och det behövs inga masterklasser för att skruva bort disken!
   1. Sektor
    #3 Sektor gäster 6 december 2018 11:29
    0
    Det ryska folket är väldigt nyfiken och har som regel mycket extra tid. Därför kommer de med alla slags packningar gjorda av kartong, plastflaskor, istället för att bara lägga skivan direkt.
    1. hah
     #4 hah gäster 13 december 2018 18:05
     1
     ALLA, Det finns inget skillnad hur man sätter en skiva hur man biter det så och kommer att vara en bit 14 år av arbete BULGARA HAR OVERSIKTT gjort diskar baserade, måste ha att ta en burk och stoppa

Läs också

Felkoder för tvättmaskiner