DIY gör det själv
Masterklasser, instruktioner, användbara tips, recept.
» » »Inlagd makrill
Om du tar hand om de eleganta proportionerna i din figur måste du ange makrillrätter i menyn. Gynnsamma ämnen förvaras i fiskmassa, vilket undviker värmebehandling. Om färsk makrill helt enkelt kan strö med salt och kryddor, behöver den tinade fisken en koncentrerad vinäger-olja-marinad med kryddnejlikor och söta ärtor. Makrillbitar som utvunnits från marinaden behåller sin vackra form, fiskköttet mjukas inte och bryts inte upp. Närvaron av en marinad av vegetabilisk olja ger makrill speciell ömhet.
Inlagd makrill

produkter:


 • frysta makrill - 1 st.,
 • lök (valfritt) - 1 st.,
 • vatten - 200 ml
 • vinäger 95 - “5 msk. l.,
 • vegetabilisk olja - 2 msk. l.,
 • salt - 1 msk. l.,
 • socker - 1 tsk.,
 • lagerblad - 4 st.,
 • söta ärtor - ½ tsk.,
 • kryddnejlika knoppar - ½ tsk.,
 • färsk dill.

Inlagd makrill

Sekvensen för beredning av inlagd makrill:


1. För betning, välj alltid stora slaktkroppar: väl matade och släta, utan skador på huden. Smaken på marinaden beror på kombinationen av kryddor, i det här receptet används de enklaste och billigaste ingredienserna.
2. Huvudet och svansen är avskuren. Rasporov buken, ta bort alla insidor. Väggarna i makrillens buk är täckta med en svart film, den måste tas bort. Fisken tvättas under rinnande vatten.
Inlagd makrill

3. Klipp av slaktkroppen med centimetervågar. Små skivor kommer att öka betningens hastighet, för stora tre centimeter stora bitar tar det dubbelt så lång tid tills varje skiva blötläggs i marinaden.
Inlagd makrill

4. Salt och socker mäts noggrant, skedar görs utan glider.
Inlagd makrill

5. Vatten hälls i pannan, lagerblad, kryddnejlika och ärter placeras.
Inlagd makrill

6. Koka marinaden över hög värme i 2 minuter. Stäng av elden. Sked den nödvändiga mängden vinäger och vegetabilisk olja, tillsätt den till den varma marinaden.
Inlagd makrill

7. Medan marinaden svalnar staplas makrill bitar i en halv liters burk. Detta är den mest praktiska behållaren för betning av en fisk.
Inlagd makrill

8. Marinad hälls i en burk när vätskan är knappt varm. Makrill kan betas med lök. I detta fall är fiskbitarna inbäddade med lökringar. Lök kommer att vara mer kryddig och kryddig än själva fisken.
Inlagd makrill

9. En burk med fisk täcks med en film, läggs i kylen. Du kan äta makrill på en dag. Beredskapen bestäms genom att utvärdera färgen på bitarna: under påverkan av vinäger bör rosa massagefärger få en ljus färg. För att få en verkligt kryddig smak måste du låta makrellen marinera i två dagar. Då luktar fiskfiléen som kryddnejlika och kryddor.
10. Servera inlagd makrill med färsk dill. Fiskbitar kan förvaras i oljemarinaden i 5-6 dagar, burk med makrill ska ligga i kylen.
Inlagd makrill

11. Fet inlagd makrill kan tas som en oberoende maträtt och servera den med bröd utan andra tillskott. Men sedan för varje portion ska vara 2-3 bitar.
12. Om den inlagda makrillen är en aptitretare, kan du servera med den bakade potatis, grönsaksgryta, vetegröt med stekt svamp.
Inlagd makrill
Kommentarer (0)

Läs också

Felkoder för tvättmaskiner