DIY gör det själv
Masterklasser, instruktioner, användbara tips, recept.
» » » »Snögubbe i bomull
Vi ser alla fram emot det nya året. Det är denna helgdag som ger vuxna och barn verkliga magi. När en skogsskönhet tas med till vårt hus har hela familjen en festlig stämning. Idag har det blivit populärt att få tillbaka gamla traditioner. I gamla dagar gjorde hela familjen julleksaker av bomull och pasta, och idag kommer vi att försöka upprepa detsamma. En enkel workshop visar hur du kan göra julgranleksaker med dina egna händer och utan speciella färdigheter.
Bomullssnögubbe

material:
  • - bomullsull
  • - PVA-lim,
  • - tidning
  • - folie
  • - trådar.
  • - koppartråd
  • - akrylfärger eller akvareller.
  • - krok
  • - jute tråd,
  • - dekorativ tejp.

Gör en snögubbe av bomull


Rulla upp två bollar i olika storlekar från tidningsark och vrid den minsta bollen från en vanlig servett.
Anslut bollarna ihop och pressa dem tätt tillsammans med folie och bildar en snögubbe.
Separera bomullen i tunna lager och applicera dem på arbetsstycket, bilda kroppen av en snögubbe. I processen fäster vi bomullen med trådar och försöker pressa den hårdare. Vi lägger lager av bomullsull tills figuren får den önskade formen.
I det här arbetet användes röda trådar för att göra det bättre synligt på fotot. För arbete är det bättre att ta vitt så att det är lättare att maskera dem. Efter att volymen har ökat kan du börja limma julgranleksaken med tunna bitar av bomullsull. Det är bekvämt att använda PVA-lim för arbete, men du kan också arbeta med en pasta. För bättre vidhäftning måste figuren beläggas med lim. När vi applicerar bomullsbitar på det börjar vi skapa den slutliga formen av en snögubbe. När du arbetar med materialet måste du jämna ut bitarna ordentligt med en platt borste eller finger. Försök att slänga all luft från bomullen medan du anpassar figuren.
Bomullssnögubbe

Bomullssnögubbe

Bomullssnögubbe

Bomullssnögubbe

Bomullssnögubbe

Snögubbens handtag kan göras i form av bollar genom att rulla två små kolobokar ur en fleece eller forma ärmar ur den.
Bomullssnögubbe

Rulla en liten kon av bomull och stick den i stället för en näsa. Hatten kan tillverkas av samma bomull, kan stickas eller sys. För att dekorera en snögubbe med en halsduk måste du separera ett smalt lager från bomullen, smörja den med lim och bara linda den runt huvudet.
Bomullssnögubbe

Nu måste snögubben torka. Torktiden beror på mängden bomullsull och lim, det tar ungefär en dag. När arbetsstycket är helt torrt blir det mycket lätt, nästan viktlös. Nu kan du börja måla. För att göra detta är det bättre att använda akrylfärger eller akvarell. Om du arbetar med akryl, gör sedan en mer flytande struktur. För att göra detta, blanda vatten med PVA i lika stora mängder och tillsätt lite akrylfärg till kompositionen. Justera tätheten på färgen som du vill.
Bomullssnögubbe

Vi målar hatten och halsduken i blått, tonar näsa-moroten i orange, sätter de svarta prickarna på ögonen, drar ögonbrynen och munnen. Låt färgen torka i ungefär en halvtimme.
Med en hål gör vi ett hål för repet, vi förlänger det med en krok. Vi knyter en knut och gömmer den under en båge.
Bomullssnögubbe

Julleksaken "Snowman" är klar.
Kommentarer (0)

Läs också

Felkoder för tvättmaskiner