DIY gör det själv
Masterklasser, instruktioner, användbara tips, recept.
» » » »Svamp på en julgran av bomull
Svamp på en julgran gjord av bomull

Det finns väldigt lite kvar för nyåret, och det är dags att tänka på hur man dekorerar julgranen. Många av oss är redan trötta på att köpa monotona juldekorationer i butikerna och vill ha individualitet. Det är lätt att göra en skogsskönhet unik om du minns de gamla traditionerna. Våra förfäder hade inte möjlighet att köpa glasbollar, kottar, istappar och gjorde leksaker till julgranen med sina egna händer. De samlade med hela familjen, de lanserade alla improviserade medel, vilket resulterade i att trädet var unikt i varje hus. I dag, i en enkel mästarklass, kommer det att visas hur man gör bomullsleksaker på det enklaste och billigaste sättet. Med användning av svampen som exempel visas hela tekniken tydligt. Genom att lära dig att skapa enkla former kan du i framtiden skulptera mer komplexa former.

Kommer att behöva


Sådana material användes i arbetet.:
 • - bomullsull
 • - PVA-lim,
 • - tidning
 • - matfolie,
 • - trådar
 • - akrylfärger,
 • - vatten
 • - borstar
 • - svetsning
 • - garn
 • - superlim.

Att göra en julleksak av bomull


Från gamla tidningar bildar vi en hatt och ett svampben.
Svamp på en julgran gjord av bomull

Vi kopplar dem ihop med folie, vilket ger svampen önskad form.
Svamp på en julgran gjord av bomull

Vi tar bomullsull, riva bort tunna remsor från den och börjar linda in figuren. Vi drar varje lager bomull med en tråd och försöker göra skikten så tätt som möjligt. Så vi applicerar lager för lager tills den framtida svampen får rätt proportioner.
Svamp på en julgran gjord av bomull

Använd lim för att dölja trådarna och slutligen anpassa formen. Vi späds ut PVA med vatten i ett förhållande av 1: 1 och limmar svampen med samma tunna remsor bomullsull. Vi ökar bomullsmassan tills vi stänger alla trådarna.
Nu måste siffran torkas. Detta kan ta flera timmar eller till och med en dag.
Svamp på en julgran gjord av bomull

Det är dags att måla en bomullsleksak. Du kan arbeta med akvarell, men det är bättre att använda akrylfärger. För att svampen ska se mer naturlig ut måste akryl spädas med PVA-lim. Färgen blir mer transparent, som akvarell, men samtidigt på grund av lim kommer den att ge ullen ytterligare täthet. Hatten är målad i brunt, och benet är väldigt tonat. Återigen skickar vi produkten till torrhet i trettio minuter. När svampen torkar ska du sänka benet i lim och doppa det i tebladet.
Svamp på en julgran gjord av bomull

Vår julleksak av bomull är nästan klar. Att hänga den på julgranen. Det är nödvändigt att fästa en slinga på hatten. Vi gör en lina med garn och lim den med superlim. Nu är vår svamp helt klar för det. För att delta i nyårsdekorationen
Svamp på en julgran gjord av bomull
Kommentarer (0)

Läs också

Felkoder för tvättmaskiner