DIY gör det själv
Masterklasser, instruktioner, användbara tips, recept.
» »En evig match med dina egna händer
Gör-det-själv evig match

Ganska ofta besöker jag och handlade i jakt- och fiskebutiker, märkte jag för länge sedan en intressant liten sak - "Bensinmatch" heter. Eller "Evig match", som det också kallas ... Så här ser det ut i originalet:
Gör-det-själv evig match

Saken är ganska nyfiken, användbar och intressant, den måste vara i ryggsäcken till alla turist, fiskare eller jägare. Det kan vara en bra hjälp vid någon force majeure eller i nödsituationer, det är inte rädd för regn, det blir inte vått i dimman och i allmänhet bryr det sig inte om fukt - även om det faller i en pöl, bäck eller våt snö. Dessutom är hon inte rädd för någon vind, det är nästan omöjligt att släcka det som en vanlig match, med en våg av borsten (ett bra exempel i videon, i slutet av artikeln). Det fungerar enligt principen om en gas tändare, bara här, istället för ett grovt hjul - en stol med vassa kanter. Efter att ha undersökt denna produkt i butiken mer noggrant och i detalj tänkte jag, varför inte göra det själv? I själva verket inget komplicerat - en kapacitet på cirka 3-4 kubikcentimeter, ett metallrör, en flint och en stol. Inte för att jag var ledsen att ge hundra för henne ... Nej. Intresset dök upp just - kommer det vara möjligt eller omöjligt att göra det på egen hand? Det mest problematiska var att få en ferro-cerium stång (detta är flint som i en lättare, bara lång). Efter att ha besökt många sport-, fiske-, jakt- och turistbutiker hittade jag ändå det som krävdes. Det var förmodligen lättare att beställa i nätbutiken, där kan du köpa den här produkten av alla slag, storlekar och priser ... I allmänhet, efter att ha förberett allt nödvändigt material och verktyg, kom jag ner till affärer.

Kommer att behöva


 • Korrosionssäker tenn (för fallet).
 • Ett metallrör med en diameter på 3-4 millimeter och en längd på 4 centimeter.
 • Två trådar; inre och yttre (med gänga liknande hjulcylindernippelsystemet).
 • Ferrocerium rod, med en diameter på 2 millimeter och en längd på 5 centimeter.
 • Gummipackning.
 • En bit stålplåt för metall (1-2 centimeter, för en stol).
 • Bomullsvik.
 • En bit bomullsull för fyllmedlet (syntetisk vintergörare kan vara).

Gör-det-själv evig match

verktyg:
 • Sax.
 • Lödkolv, flussmedel och tenn.
 • Tång.
 • Runda tång.
 • Line.
 • Marker.
 • Sandpapper.
 • Bormaskin eller -maskin.

Evig match

Gör en evig bensinmatch


Först kommer vi att ta itu med den mest tidskrävande delen av tillverkningsprocessen - kroppen. Vid mätningar är det nödvändigt att vara extremt noggrann och uppmärksam. Ett litet fel, även på en halv millimeter, kommer att leda till att kapacitansen visar sig vara kombinerad och kurva. Så först klippte vi ett stycke rostfritt stål, en kvadrat på 50 × 50 millimeter.
Evig match

Därefter mäter vi i mitten en remsa som är 1 cm bred, och med hjälp av en linjal och runda tång böjer vi kanterna från den markerade remsan.
Evig match

Här är följande arbetsstycke:
Evig match

Evig match

Skär nu en remsa av tenn, 5 × 1,5 centimeter och böj den med tång längs. Vi gör ett hörn på cirka 90 grader, här är noggrannheten inte så viktig, om hörnet blir skarpare eller trubbig - det är okej. Vinkeln behövs för att lägga ferroceriumstången i den.
Evig match

Evig match

Därefter värmer vi lödjärnet och efter att vi tidigare har bearbetat arbetsstyckets kanter med sandpapper och flussmedel tinner vi kanterna på båda arbetsstyckena med tenn. Och löd båda arbetsstyckena. Hörnspetsen är inåt.
Evig match

Evig match

Evig match

Löd nu ändarna. För att göra detta, fästa det lödade ämnet på plåten, markera kanterna med en markör och klipp ut den nedre ändväggen.Löd den till huvudstycket.
Evig match

Evig match

Oförglömligt innan lödning av alla delar, tenn på arbetsstyckets kanter, annars blir behållaren inte lufttätt. Låt oss komma ner till toppen. Vi kommer att ha den med en yttre tråd på vilken en tändsticka ska lindas. Vi skär också ändväggen ur tenn, borrar ett hål i den med samma diameter som trådens inre diameter. Löd tråden till hålet i ändväggen. Löd nu den gängade änden till huvudstycket.
Evig match

Evig match

I slutet tar vi bort de skarpa hörnen med en fil, den utskjutande tenn sticker utåt och rengör allt med en trasig trasa. Du kan också polera allt detta på en filt med goy pasta, så att det lyser, men det gjorde jag inte. Den matta metallytan är mer efter min smak än polerad till en blå färg - inte så lätt smutsad ... Tja, behållaren är klar.
Evig match

Du kan kontrollera behållarens täthet genom att skruva fast den på pumpslangen (gängorna är identiska) och sänka behållaren när du väl har pumpat pumpen. Allt kommer att bli mycket tydligt var och vad som måste lödas. Nu gör vi ett omslag med en "match" lödad i den. Här är allt så enkelt som möjligt, vi placerar den inre tråden så jämnt som möjligt på en av rörets ändar och löd denna ände av röret till mitten av tråden. Gilla det här:
Evig match

Vi bearbetar den lödade platsen med en fil och sandpapper och tar bort överskott av tenn. Därefter klipper vi ut en liten remsa från en bit metallplåt med hjälp av en bormaskin (eller emery-maskin). Det blir själva ordföranden. Remsan ska vara liten men för ansträngning för att komma in i röret. Du kan till och med lämna små avståndstopp så att stålremsan inte faller helt in i röret.
Evig match

Nu sätter vi ihop veken på toppen av denna stol och installerar den i röret när den kommer in. Det är nödvändigt att stålstolens spets sticker ut ur röret. Klipp ut veken.
Evig match

Matchen är klar. Därefter skjuter vi resterna av veken, bomullen och sinteponen in i tanken, i allmänhet kan allt blötläggas med bensin och installera en gummipackning för att förhindra att bensindamp flyter ut i framtiden.
Evig match

Glöm inte att lämna in platsen för själva matchen. Nu smörjer vi det inre hörnet på tanken med andra lim och fäster en ferroceriumstav på den, väntar tills den härdar och fyller på bensin. Det rekommenderas att specialrengöras för tändare för bättre antändning.
Evig match

Evig match

Det är gjort. Du kan använda den. Låt oss hoppas att vi inte har situationer där vi måste använda den här saken, men som de säger är det bättre att ha och inte behöva, än att behöva och inte ha!
Gör-det-själv evig match

Gör-det-själv evig match

inspektion


Vi får en match.
Evig match

Strike kraftigt.
Evig match

Det brinner perfekt.
Evig match

Titta på videon


Kommentarer (9)
 1. Gäst Alex
  #1 Gäst Alex gäster 11 november 2018 12:32
  5
  Det skulle vara en intressant video av hela tillverkningsprocessen. Det mest intressanta är att lodda ett rostfritt stål med lödkolv.
  1. Gäst Vladimir
   #2 Gäst Vladimir gäster 11 november 2018 15:43
   3
   GOD DAG. Jag helt från rostfritt stål med hjälp av en lödkolv och löd. GÖRDE GUNET SOM I MAKAROVS STORLEK. PROBLEM MED PAYLO NO. GOOD LUCK!
 2. Oleg Yezhkov
  #3 Oleg Yezhkov gäster 11 november 2018 12:53
  5
  Gyllene händer! I det köpta fallet är fodralet plast och med tiden (mycket liten) är tråden sliten, "matchen" hålls dåligt och bensin förångas trots gummipackningen. Löd örat i denna lilla tändare och sätt in en ring i det för att fästa det på tangenterna. Då går det inte förlorat.
  1. gris
   #4 gris gäster 11 november 2018 16:19
   18
   Eller kanske är det lättare att köpa och inte ... hjärnor med lödkolv?
 3. DK
  #5 DK gäster 13 november 2018 09:06
  5
  är det inte lättare att köpa zippo?
  1. Nick
   #6 Nick gäster 15 november 2018 11:22
   3
   Jag känner att efter denna fras kommer en artikel att visas om hur man får Zippo att göra det själv. Men allvarligt, varför bry sig om att det kostar 30 rubel på Ali
  2. Miron
   #7 Miron gäster 25 november 2018 19:38
   1
   Lättare, naturligtvis. Med en sådan policy är det också lättare för ett barn att ta ett barn från ett barnhem än att arbeta med det själv.
 4. Sergey.
  #8 Sergey. gäster 23 november 2018 00:29
  2
  VAD ETT LÅNgt TILLVERKNINGSFÖRFARANDE GÖR JAG FRÅN ETT SPRÅN FÖR EN PNEUMATISK GUN!
 5. Gäst Alexander
  #9 Gäst Alexander gäster 5 december 2018 8:19 p.m.
  0
  Vänligen ange "rostfritt stål", det är ett tunt ark av rostfritt stål eller helt enkelt galvaniserat stål.

Läs också

Felkoder för tvättmaskiner