DIY gör det själv
Masterklasser, instruktioner, användbara tips, recept.
» » "Sill" som rökt "
Saltad sill finns vanligtvis alltid på nyårsbordet som ett enkelt snitt eller som en del av en nyårssallad. I den här formen är det onekligen välsmakande, men om du vill ta en ny trend och nya smaker till menyn kan du försöka experimentera med salttekniken för denna universella fisk för alla tider. Idag på menyn - sill som rökt för det nya året!
Sill som rökt

På grund av att sill, särskilt från de nordliga breddegraderna, är ganska fet i sig, kan du beta den i stil med rökt fiskdelikatess och låta den luftiga för att förbättra smaken och utseendet. Det är upp till dig att bestämma om du vill använda flytande rök i saltlösningen - i vårt fall får du en helt naturlig fisk utan tvivelaktiga tillsatser, som du gärna kan presentera på alla bord och för alla företag. På vardagar kommer en så salt ”rökt” sill att försvinna med en lugg med potatis och gurkor, och på helgdagar blir det en bordsdekoration och ett objekt av ökat intresse för nyfikna gäster.

ingredienser:


  • - färskfryst sill - 2 st .;
  • - vatten för saltlösning - 1 l;
  • - socker - 1 msk;
  • - salt - 3 msk;
  • - lökskal - 1 handfull;
  • - svart te - 2 msk .;
  • - vegetabilisk olja - 1-2 msk. (för smörjning).

Sill som rökt

Tillagningstid: 3-4 dagar
Portioner: 5-8

Sillrecept


1. Det är tillrådligt att börja laga mat med färgen saltlake, eftersom det behöver tid att brygga och sedan insistera för att få intensivt pigment för att färga sill och simulera effekten av rökt fisk. Lökskal och stark tebryggning fungerar som färgämnen, om så önskas, använd flytande rök (100 ml flytande rök per 1 liter saltlösning). Så, till att börja med, häll svart te med kokande vatten.
Sill som rökt

2. Tvätta lökskal från damm, sand eller jord, sänk dem ned i heta teblad och sätt pannan på kaminen.
Sill som rökt

3. Sätt vätskenivån till önskad 1 liter, koka i cirka 5 minuter, stäng av den och låt den brygga och svalna i cirka 1 timme.
Sill som rökt

4. Medan infusionen infunderas och kyls, klippte vi sill som tinas vid rumstemperatur: den måste tvättas, skär av allt överskott - huvuden, svansarna, ta bort insidan, rengör magen och skölj noggrant igen.
Sill som rökt

5. När vätskan i pannan är helt kyld - filtrera den och kassera skal och teblad. Tillsätt salt och socker i de filtrerade tebladen, blanda, upplösa kristallerna - färgämnet saltlake är klart!
Sill som rökt

6. Lägg den hackade sill i ett lämpligt bricka så att saltlaken täcker den helt.
Sill som rökt

7. Häll sill med saltlösning, och om den dyker upp, lägg tefatet på toppen för att ”dränka” fisken i vatten för jämn färg i huden. Vi lägger behållaren i kylen i 2 dagar, med jämna mellanrum kan du vända den och kontrollera om båda sidorna är målade på samma sätt.
Sill som rökt

8. Efter 2 dagar, ta bort sill från saltlösningen, tappa den lätt och häng den till torrhet. Du kan haka fisken med krokar / pappersklipp, eller så kan du hänga den i svansen med en gängad tråd. Vi ogräs sill i friluft eller i ett ventilerat kök vid en temperatur av 15-25 grader 1-2 dagar.
Sill som rökt

Sill som rökt

9. Som ett resultat delar en del av fukten från sillbladet, fettet fördelas jämnare i vävnaderna och fisken "mognar" till perfektion! Vi täcker fiskens sidor med vegetabilisk olja och överför till kylan. Förvara en sådan "rökt" sill i kylen i högst en vecka.
Sill som rökt

Kalla rökt sill redo! Bon aptit!
Sill som rökt
Kommentarer (0)

Läs också

Felkoder för tvättmaskiner