DIY gör det själv
Masterklasser, instruktioner, användbara tips, recept.
» » »Power bank från en trasig surfplatta
Power bank från en trasig surfplatta

Det är ingen hemlighet att surfplattans batteri är väldigt energikrävande. Annars, hur man "matar" en sådan jätte, med en stor skärm, kraftfulla högtalare och inte mindre kraftfulla moduler Wi-Fi, Bluetooth och GPS ... Det är mycket obehagligt att dessa enheter går sönder mycket oftare och snabbare än andra som inte är så användbara och intressanta gadgets. En ganska vanlig orsak till misslyckande är en krossad skärm. På grund av dess betydande storlek är det han, som den mest bräckliga delen i hela strukturen, utsatt för yttre mekanisk påfrestning. Det är tillräckligt med ett enkelt fall från en klumpig ägares händer ... och den som lyckas sitta på det kommer att klara sig. Det var en så krossad tablett att de förde nyligen till mig för reservdelar.
Power bank från en trasig surfplatta

Enheten var enligt dess ägare inte ens en månad gammal. Att beställa och köpa en ny skärm, liksom att betala guiden för att byta ut skärmen, fördubblade nästan kostnaden för själva surfplattan, eftersom dess ägare försiktigt vägrade denna idé. Men även från en trasig tablett kan du extrahera en hel del användbara och nödvändiga saker, och en av dem är batterier. Det är från dessa praktiskt taget nya batterier som jag föreslår att montera en extern laddare. De flesta tabletter av denna typ har vanligtvis parade litiumbatterier. Var och en av dem har 3,7 volt vid utgången och 7000 mA * h. Genom att ansluta dessa två batterier parallellt (plus till plus och minus till minus) får vi samma 3,7 volt vid utgången, men kapaciteten för ett sådant dubbelbatteri fördubblas - upp till 14000 mA * h. Dessa är mycket bra indikatorer för den genomsnittliga externa laddaren. 3-4 gånger kan du säkert ladda även den modernaste smarttelefonen. Det mest problematiska i detta företag var att lösa fallet. Tja, jag var tvungen att beställa online . Jag beställde inte det billigaste, men inte särskilt dyra - genomsnittet.
Power bank från en trasig surfplatta

Paketet kom ganska snabbt.

Kommer att behöva


 • Batterier från surfplattan.
 • .
 • Lödkolv, tenn och flussmedel.
 • Dubbel självhäftande tejp.
 • Tunna ledningar (helst svart och röd).
 • Sax.
 • Andra lim och läsk.
 • Ett ark av plast (1,5-2 mm tjockt).
 • Vyzhigatel.
 • Färgad självhäftande film (för dekorativ beklädnad).
 • Platt skruvmejsel.
 • Linjal och markör.
 • Nålfiler.

Power Bank-tillverkning


Så först måste du ta bort batterierna från den trasiga enheten. Ta bort locket från surfplattan med en platt skruvmejsel. Koppla loss kontakten på laddningskontrollen, till vilken batterierna är lödda, från surfplattan och ta bort batterierna med styrenheten. Vi tar bort batterierna från regulatorn och tar bort regulatorn - kanske i framtiden kommer det att göra.
Power bank från en trasig surfplatta

Power bank från en trasig surfplatta

Det huvudsakliga och enligt min mening ganska tråkiga jobbet är att designa en byggnad. Vi börjar med honom. Jag plockade upp en lämplig plasttjocklek, jag började arbeta.
Power bank från en trasig surfplatta

Vi mäter batteriets längd och bredd, och glömmer inte det extra utrymmet för den nya laddningsregulatorn och överför parametrarna med en linjal och markör till ett plastark.
Power bank från en trasig surfplatta

Power bank från en trasig surfplatta

Tjockleken på den framtida anordningen bestäms baserat på tjockleken på den mest volyminösa delen av alla komponenter.
Power bank från en trasig surfplatta

Därefter klippte vi ämnen med en röd het stinger av brännaren.
Power bank från en trasig surfplatta

Det var möjligt att klippa allt detta strikt längs de ritade linjerna och sedan helt enkelt ta bort de smälta kanterna med en fil, men jag bestämde mig för att spara tid och klippa bort den med små marginaler för att inte sköra filen senare. Han tog helt enkelt kraftfulla saxar och trimmade plastämnen längs linjerna ...Så är fallet tomma.
Power bank från en trasig surfplatta

Nu på en av de främre ändarna markerar vi med en markör där enhetens ingångs- och utgångskontakter kommer att ligga. Återigen, med en brännare, skär vi ut ungefärliga hål och tar dem med en tunn fil.
Power bank från en trasig surfplatta

Nu kommer vi att förbereda batteriet. Vi limar nämligen exakt på varandra, med dubbel självhäftande tejp, löd kontakterna parallellt - plus till plus, minus till minus (här måste du vara extremt försiktig!) Och löd till kablarnas lödade kontakter. Rött plus, svart minus. Detta för att undvika förvirring.
Power bank från en trasig surfplatta

Power bank från en trasig surfplatta

Nu använder vi ett andra lim och en läsk, läser vi laddningsregulatorn på motsvarande hål i den tidigare förberedda ändväggen på huset.
Power bank från en trasig surfplatta

Därefter behandlar vi indikatorn. Det finns ingen på / av-knapp på denna regulator, och det finns ingen display som visar laddningsnivån. Istället finns det två mikrodioder - blå och röd. Rött blinkar när själva enheten laddas och lyser jämnt när laddningen är klar. Blått, det lyser jämnt när enheten laddar någon gadget och stängs av när den laddade gadgeten är fulladdad. För att få denna indikation ut genom den döva och ogenomskinliga plasten, gjorde jag ett hål i det övre locket på fodralet, på ungefärlig plats för indikatorerna. Sedan klistrade jag in i detta hål en diffusor av ljus från en kamerablink (plockad ur samma surfplatta). Det visade sig vara en mycket bra och korrekt indikator.
Power bank från en trasig surfplatta

Nu limer vi slutet med regulatorn limmad i den på fodralets undersida och limmar dubbelt band på insidan (botten).
Power bank från en trasig surfplatta

Vi lägger batterierna på tejpen och löd plus- och minustrådarna till motsvarande kontrollterminaler (plint B + och B-). Det är viktigt att inte vända polariteten, annars kommer styrenheten att bränna ut direkt - det var redan en bitter upplevelse ...
Power bank från en trasig surfplatta

Därefter samlar vi resten av kroppen tillsammans och limmar allt med andra lim.
Power bank från en trasig surfplatta

Det återstår lite; arkivera alla stickande och vassa hörn från ändarna med en fil, behandla med ett grovt sandpapper och lim produkten med en självhäftande film av vilken färg du vill. Till exempel klistrade jag in svart matt.
Power bank från en trasig surfplatta

I Power bank-butiken, med en sådan laddningskapacitet, kostar det mycket, och i vårt fall kostade det oss kostnaden för en laddkontroll ($ 2) och ett par timmars arbete ... Dessutom visade det sig vara inte större och tjockare än laddaren från butik, fabriksmontering - palmstorlek, men mycket energikänslig.
Power bank från en trasig surfplatta

Om du ansluter en USB-splitter till den kan det hjälpa dig och några andra under en lång resa, camping eller när strömmen är avstängd i tid, till exempel reparation.
Power bank från en trasig surfplatta

Titta på videon


Kommentarer (10)
 1. läsaren
  #1 läsaren gäster 5 november 2018 1:04 p.m.
  0
  inte illa, men ytterligare en USB-port saknas.
 2. boyfox
  #2 boyfox besökare 6 november 2018 12:09
  1
  Vad är produktionskapaciteten?
  Vad är utgångsströmmen?
 3. valeriyvladimirovich10
  #3 valeriyvladimirovich10 besökare 6 november 2018 20:03
  0
  Utgången är 3,7 volt och 14000 mAh. Som en vanlig laddare
 4. valeriyvladimirovich10
  #4 valeriyvladimirovich10 besökare 6 november 2018 8:19 p.m.
  0
  Det vill säga 3,7 är strömmen för två batterier. En nv-utgång, via regulatorn - 5v
 5. Gäst Nikolay
  #5 Gäst Nikolay gäster 7 november 2018 09:11
  1
  7 ampere är den totala batteriströmmen (2 banker). oavsett hur 14
 6. boyfox
  #6 boyfox besökare 7 november 2018 10:07
  0
  Jag korrigerar dig något.
  3.7 detta är inte en ström, utan en spänning, vid vilken det nominella värdet för en given polymer.
  14000 mAh kan inte vara på något sätt.
  Strömmen är troligen cirka 0,5 ampere.
  Expl.
  Boosteromvandlarens effektivitet är inte 100% utan cirka 80. Följaktligen är denna kapacitet 4,2 volt.
  Utgången kommer att vara ungefär, om än maximalt och offhand, cirka 10 000 mAh eller ännu mindre.
  1. jvekm
   #7 jvekm gäster 7 november 2018 10:35
   0
   vilken modell av laddningsregulator för litiumbatterier
  2. boyfox
   #8 boyfox besökare 7 november 2018 12:35
   0
   Jag lägger till mer.
   Du måste lägga BMS, annars tappas det starkt.
 7. ali.bar60.
  #9 ali.bar60. besökare 7 november 2018 14:58
  0
  ... lite irriterande ...! demontera .., lödning., skärpa .., drack .., konsoler .., köpa en styrenhet .., köpa BSM .., köp tid, önskan .., humör .. !! Lite för mycket för en prydnad ... !!!
  med pastorn Vasily
 8. valeriyvladimirovich10
  #10 valeriyvladimirovich10 besökare 8 november 2018 11:36
  1
  Tre fulla avgifter visade sig, och den fjärde var 83% nog. Laddade Samsung J7 med en batterikapacitet på 3300 mAh. Nästan fyra gånger. Enligt min mening inte dåligt ...

Läs också

Felkoder för tvättmaskiner