DIY gör det själv
Masterklasser, instruktioner, användbara tips, recept.
» » »Hur man gör hantlar själv
I den här workshopen kommer jag att berätta hur jag skapade hembakade cementhantlar för hemsport. Till tillverkningskostnaden kommer detta att vara flera gånger billigare än köpta hantlar.
Hur man gör hantlar själv

Nödvändigt material


För att göra två hantlar, behövde jag:
 • Två 3/4 stålrör cirka 50 cm långa med gängor på båda sidor.
 • Fyra vanliga 3/4 tees.
 • En gummisteg manschett (adapter) och en klämma på diametern på manschettens sidor.
 • Flodsandcement.
 • Lite silikonfett för gummibearbetning.

Hur man gör hantlar själv

Hantel Making


I själva verket är idén mycket enkel:
 • I varje ände av ett rör skruvade jag på en tee.
 • För att göra den första delen av hanteln byggde jag ett slags stativ så att handtaget på den framtida hanteln kunde hängas upp.
 • Jag installerade en gummimanschett på ett underlag från ett skumstycke så att handtaget låg i mitten, men inte lutade sig på skumunderlaget.

Hur man gör hantlar själv

Hur man gör hantlar själv

Sedan blandade jag en cementmortel: 1,5 delar fin flodsand siktades genom en sikt och 1 del cement, som försiktigt fyllde manschetten med ett rör placerat i den med en tee i slutet. Förresten, jag smörjade gummiformen från insidan med silikonfett så att cementen inte höll fast vid den, eftersom jag planerade att använda den igen. Jag lämnade rollen tom en dag för att ställa in lösningen. En dag senare, när lösningen stelnade väl, tog jag bort arbetsstycket från stativet och klippte manschetten för att ta bort det från cementen.

Gör den andra halvan av viktföreningen


Hur man gör hantlar själv

Hur man gör hantlar själv

Jag missade kanterna på den klippta manschetten med direktlim och anslutit dem. Efter att limet tagits ihop, sätt i ändarna på manschettklämmorna så att det inte kryper när du häller cement. Eftersom det föregående stativet inte tål hantelns vikt, hängde jag den för den andra delen mellan två sticklingar som lagts på askblock. Sedan upprepade han processen: han satte den återställda formen för viktningsmedlet på skumunderlaget i höjd så att tee inte nådde basen cirka 1 cm, knådade lösningen och fyllda manschetten försiktigt. Efter 24 timmar tog han bort gummimanschetten och en hantel var helt klar.
Hur man gör hantlar själv

Hur man gör hantlar själv

De följande dagarna gjorde han den andra hanteln på samma sätt.
Hur man gör hantlar själv

Hur man gör hantlar själv

När hantlarna var färdiga kom tanken på mig att om jag hade fyra manschetter kunde de inte ha tagits bort - vi skulle få hantlar med en gummierad viktningsförening. Om du bestämmer dig för att upprepa bör du överväga min erfarenhet.
Hur man gör hantlar själv

Kommentarer (2)
 1. Sergey K
  #1 Sergey K besökare 5 november 2018 01:57
  0
  Jag gjorde sådana hantlar på något sätt, men jag lämnade inte kvar cement - jag klippte cylindrar ur röret, svetsade svarta mot dem inuti hylsan genom distanser från tråden (senare handtagen från 3/4 av röret skruvas in i hylsan) Tja, jag hällde dem med cement, och sedan målade. Det visade sig mycket bra, du kan till och med släppa det. Men han räknade inte vikten på betongbrunnen och hantlarna visade sig vara för lätt från den lilla diametern.

  I vår verklighet kan du använda valfri behållare - plastflaskor eller burkar, burkar etc. Vikt bör beräknas utifrån att en liter betong väger 2-2,5 kg.
  För att inte använda tees kan du bara borra hål i rörens ändar och linda ståltråden (inte tätt!) Som kommer att användas som förstärkning. Spara inte på cement, det blir starkare. ;)
 2. Pavel Kalina
  #2 Pavel Kalina gäster 6 april 2019 10:19
  0
  Jag köpte två hantlar på 2,5 kg vardera, täckta med plast. Priset på utgåvan är -270 rubel. Tillverkningen av en förband är inte värt det med säkerhet!

Läs också

Felkoder för tvättmaskiner