DIY gör det själv
Masterklasser, instruktioner, användbara tips, recept.
» »Arrangemang av arbetsområdet i verkstaden
Verkstadsarrangemang

Jag tror, ​​förr eller senare, varje mästare börjar irritera bristen på ett normalt jobb. Så var det med mig: rummet reserverat för verkstaden såg mer ut som ett lager eller bara ett rörigt skafferi, där hela verktyget var genomborrad i hörnen och samtidigt dumpades i en hög. För att hitta något (och ännu mindre) var det nödvändigt att spendera en viss tid och nerver. Är det bekant?
Verkstadsarrangemang

En fin dag bestämde jag mig för att jag skulle behöva ta itu med det här röran: Jag bestämde mig för att ordna saker och ordna ett fullständigt arbetsområde med en funktionell och bekväm arbetsbänk. Jag hoppas att mitt exempel på att organisera utrymme i verkstaden kommer att vara användbart för andra.

Nödvändigt material


För tillverkning av bänkskivor i bänkskivan planerar jag att använda gamla trädörrar. Det finns också några timmer och gamla möblerna, som, om det är nödvändigt, kommer jag att ta isär i delar. För arbetsbänkställningar och hyllkonstruktion köpte jag 12 2 meter långa block på 50 × 120 mm och två ark kryssfaner, som för att underlätta transporten skars i hälften vid basen. Jag köpte också perforerad fiberplatta för stativet, tog två lysrör för att lysa upp arbetsområdet och bultar med muttrar och brickor, stift och kraftfulla självspännande skruvar med en skiftnyckel för att fixa alla komponenter.
Först och främst måste du demontera spillrorna och frigöra väggen för konstruktion av en arbetsbänk och hyllplan. Under rengöringsprocessen, samtidigt, sorterade och sorterade jag i lådor olika delar, bitar, bultar, förankringar, muttrar och andra bagateller, som, som vanligt, alla blandas upp. Efter rengöring har verkstaden blivit mycket bekvämare.
Verkstadsarrangemang

Montering arbetsbänk


Efter att ha markerat väggen (angav platsen för de horisontella stöden och vertikala stolparna) började han montera bänkskivorna. Först skruvade jag från en balk som sålts ut på sågverket horisontella stöd till väggen för den fungerande (övre) ytan, såväl som de mellersta och nedre hyllorna. Bakom gipsskivens hölje, en murblockvägg, så att stöden fästes med stift och skruvar med en nyckelfärgad huvud.
Verkstadsarrangemang

Sedan monterade han ramen på den främre ramen på golvet, varefter han började montera strukturen. Eftersom gamla dörrar kommer att användas som bordsskiva (den ena dörren är gjord av massivt trä, den andra är fodrad med laminat) fortsatte jag därför från beräkningen av arbetsbänken på bredden (djupet) på 80 cm. Jag började montera strukturen genom att fästa de övre stagarna så att ramen skulle stå på egen hand. Sedan installerade han den nedre och den mellersta hyllan från en skärad till storlek plywoodskiva. För fästning använde jag vanliga träskruvar.
Verkstadsarrangemang

Verkstadsarrangemang

Nästa steg är arrangemanget av bänkskivor. Han satte båda dörrarna på de övre stöden och skruvade fast dem i sidoskena, framramen och de bakre stöden med långa bultar. Mellan sig, två dukar anslutna med ett träblock, dras av bultar genom ett genomgående hål. Han fick bulthuvudena infällda i bänkskivan, förseglade sedan dem och sömmen mellan de två halvorna med kitt på träet och slipade dem med fint sandpapper. För att förhindra att verktyget och små delar faller över bänkskivan fästde jag en träskena istället för basbordet.
Verkstadsarrangemang

Verkstadsarrangemang

Nu - de elektriska ledningarna. För att göra åtkomst till uttagen bekvämt var som helst, utsträckte jag kabeln från den centrala skärmen och anslöt ett block med eluttag på vänster och höger sida av arbetsbänken (en ram tillverkad av stötsäker plast med ett stort antal kontakter är i själva verket en mycket lång sko).
Verkstadsarrangemang

Jag hängde en liten hylla från vänstra kanten ovanför bänkskivan och fästade en liten lampa nedifrån, som kommer att vara en extra ljuskälla (en stor lampa på två lamprör hängde ovanför bordet i mitten).
Verkstadsarrangemang

Andra inventarier


Jag gjorde ett stativ för att hänga olika verktyg från en tjock perforerad fiberplatta. För att säkerställa att det finns ett mellanrum mellan väggen och stativet, använder jag 5 cm långa plasthylsor. Jag fästade dem på baksidan med svart tejp så att de inte skulle lossna från skruven när de fästs på väggen.
Verkstadsarrangemang

Så att spolarna med tråden inte rullade på golvet, byggde jag ett enkelt rack: nu är hela kabeln på ett ställe.
Verkstadsarrangemang

Jag bestämde mig också för att fästa ett gammalt plastkort: det är bekvämt att göra några skisser eller scheman på den.
Verkstadsarrangemang

Det var fritt utrymme mellan brädan och stativet, jag placerade två hyllor där: en för skruvmejslar (en del av ett bräde med borrade hål), den andra för olika små saker.
Verkstadsarrangemang

Verkstadsarrangemang

I slutet av arbetsbänkens högra kant installerade jag barnar, som jag fixade i bänkskivan med bultar genom det genomgående hålet.
Verkstadsarrangemang

Nu återstår det att hänga ofta använda verktyg på stativet, och att sortera resten och andra användbara små saker i lådor och ordna dem i hyllor under en arbetsbänk. För mycket små delar, skruvar och andra bagateller anpassade jag en plastlåda - en mycket användbar sak i hushållet!
Verkstadsarrangemang

Som sista handen placerade jag en brandsläckare, en dammskåp och en borste för rengöring av arbetsytan på arbetsbänkställena och satte en stor avfallskorg i hörnet.
Verkstadsarrangemang

Verkstadsarrangemang

kosttillskott


Nära den andra väggen byggde jag en mindre arbetsbänk från ett dörrblad och hängde en annan stativ för verktyget från resten av fiberplattan. Jag tror att en ytterligare arbetsyta inte kommer att vara överflödig.
Verkstadsarrangemang

Jag satte en restaurerad bokhylla i verkstadshörnan: Jag fästde den med metallhörn så att den inte föll ihop. I hyllorna finns det alltid något att ordna.
Verkstadsarrangemang

Jag köpte också ett par coola förkläden i butiken "1000 små saker": ett på en mugg för varje liten sak (jag gillade det bara), det andra är riktigt användbart, lägg på en hink som används som bär. Riktigt bekvämt: i förklädet finns det många fickor och en bandole för olika verktyg.
Verkstadsarrangemang

Verkstadsarrangemang

Så blev verkstaden: bekväm och kompakt, där allt du behöver är till hands.
Verkstadsarrangemang
Kommentarer (3)
 1. Gäst Alexander
  #1 Gäst Alexander gäster 30 oktober 2018 9:41 p.m.
  0
  Väl genomtänkt.
 2. Mitt namn
  #2 Mitt namn gäster 1 november 2018 1:36 p.m.
  2
  Tack) Men jag skulle läsa den första meningen så här: "Jag tror, ​​förr eller senare, varje mästare börjar irritera bristen på ett normalt kontor." Och det är det. Slutet.
 3. andmich
  #3 andmich besökare 14 maj 2019 09:48
  0
  Bra gjort! Jag håller helt med om att organisationen av arbetsytan antagligen tar första platsen. det fanns också kaos och röra, men gjorde något liknande (också en bänkskiva från dörrarna till de gamla) och allt blev mycket bättre :)

Läs också

Felkoder för tvättmaskiner