DIY gör det själv
Masterklasser, instruktioner, användbara tips, recept.
» » »Pilaf är bara
Jag kommer att erbjuda dig ett mycket enkelt recept för att laga mat pilaf hemma, jag kommer inte ens att erbjuda det, men jag kommer att visa hur jag gör det. För att förbereda det behöver jag ett minimum av ingredienser, naturligtvis kan du lägga till något annat, men då blir det inte så enkelt som det här matlagningsreceptet.

I receptet kommer jag inte att använda några exotiska smaksättningar eller tillsatser. Allt är naturligt och nästan alla har det.


Nödvändiga produkter: kött (fläsk), ett par morötter, två eller tre lökar, ris, solrosolja, salt, peppar. Jag vill notera att det är nödvändigt att ta ris ångad. Om du använder vanligt ris finns det en chans att du istället för pilaf får gröt med kött :-).
Proportionerligt bryr jag mig inte särskilt. Jag kan bara säga med ögat att jag tog ungefär ett halvt kilo kött, och om ett glas ris eller lite mer. Se själv resten.


Vi skar allt - tre morötter på ett rivjärn. Du bör inte mala kött med kött, för det kommer att stekas.


Vi lägger en djup stekpanna på elden och häll 100-150 ml solrosolja. Vi värmer upp oljan och pannan.


Elda maximalt.


Allt har värmts upp. Vi lägger köttet och stekar på MAXIMUM-elden i 5-10 minuter innan den gyllene skorpan börjar.


Som här. Lämnar en marginal för ytterligare stekning med grönsaker.


Vi somnar lök och morötter.


Stek allt tills det är gyllenbrunt. Detta är cirka 5-10 minuter. Allt vid maximal värme.


Fyll på med vatten, helst varmt, och koka upp allt.


vi somnar ris, koka upp. Stäng locket och ställ in på minsta värme.


Allt ska tystna gurgla under locket.


Och nu är en av hemligheterna med att laga mat pilaf: eftersom det finns mycket lite vatten kvar kommer ris att börja brinna. För att förhindra att detta händer och vattnet absorberas helt, är det nödvändigt att göra små hål med en spatel till botten av pannan.


Rör, grop och täck efter en viss tid.
Så gör tills riset är klart, det vill säga pilaf. Om något gick fel och det finns mycket vatten kvar och riset är klart, öppna locket och tillsätt eld. Och om riset inte är klart och det inte finns något vatten kvar kan du lägga till lite.

I allmänhet bör slutresultatet vara detta eller bättre:
 

Bon aptit!

Kommentarer (11)
 1. Dashunya
  #1 Dashunya gäster 20 april 2013 11:00
  2
  yum yum)
  pappa gör samma sak, godsaker ... lägger bara till vitlök)
 2. Dilshod
  #2 Dilshod gäster 1 december 2013 22:59
  0
  Har du någonsin provat en riktig usbekisk pilaf, särskilt Tashkent eller bröllop ??? Troligen inte: (... Eftersom det du har förberett och en riktig pilaf är skillnaden himmel och jord! Denna maträtt är inte pilaf, men sjalen kallas ...
 3. Geo
  #3 Geo gäster 26 december 2013 22:43
  1
  Herre! Inget brott, men detta är ett recept på risgröt med kött ...
  Naturligtvis finns det många recept för smak och färg ... du vet själv. Jag kommer att avslöja min hemlighet:

  Pilaf kan inte kokas i en kastrull, en tjockväggig kittel behövs.
  Häll oljan, skär den skalade löken i två halvor, kast den i kitteln, bränn löken tills den är svart, kast löken och kast köttet. Stek kött, tillsätt hackade morötter, tillsätt inte lök! Ytterligare standard: ris, vatten på två fingrar, några vitlökhuvuden i det översta skiktet. Stäng av gasen efter fyrtio minuter. Öppna inte locket i ytterligare 10-15 minuter. Nyfiken att köra bort sleven, för att övertyga att inte ge efter.
  Och en sak till: hela kötttiden ska köttet vara i botten och inte tvångsmässigt blandat med ris! Genom beredskap kan du röra dig bra.
  Den verkliga konsten vid framställning av pilaf är att observera andelarna vatten / ris och naturligtvis är det nödvändigt att korrekt välja brännarens bränningsintensitet.

  Skillnaden med det första receptet är inte stort, resultatet är helt annorlunda. Försök.
  1. Gäst ALEX
   #4 Gäst ALEX gäster 18 oktober 2017 11:25
   0
   Kära, vilken pilaf utan lök ??? Du kokade självklart inte det själv, så du vet inte, lök är grunden, utan det är det inte pilaf. Och i den färdiga maträtten kan du inte hitta löken
   1. Vadim
    #5 Vadim gäster 19 oktober 2017 08:09
    3
    Är du blind? Ser du inte pilbågen på bilden?
  2. Che
   #6 Che gäster 27 december 2017 19:40
   1
   och zira? utan zira är det inte pilaf, men som du uttrycker det, risgröt med kött ...
  3. Gäst Igor
   #7 Gäst Igor gäster 31 maj 2018 18:11
   0
   Du har bara rätt i att det finns många recept för pilaf. Men i alla av dem är det MANDATORI att lägga till lack tillsammans med morötter. Som regel placeras två morötter med en anständig storlek (större än genomsnittet) och två stora lökar, klippta mycket snävt, lökar skärs i halva ringar. Och se till att lägga till zira. I princip är allt rätt med dig, men det finns absolut onödiga åtgärder.
   Detta är till exempel att sätta en glödlampa i början i en kittel och steka den tills den är svart. Detta görs i Uzbekistan av en anledning. Under sovjetiden hade den helt enkelt inte solrosolja, det var bara bomullsfrö. Och han har en specifik lukt, så för att döda den här lukten satte de löken i kitteln i början och rostade den nästan till svart.
   I närvaro av raffinerad solrosolja är detta absolut inte ett nödvändigt förfarande.
   Pilaf tillagas perfekt i en kastrull med tjocka väggar, då skrev du nonsens att detta är omöjligt. När jag kom från Tashkent-regionen och perfekt förberedde Tashkent-versionen av pilaf, lagade han den i en kastrull. Vi var på affärsresa till Norr, det fanns inget tydligt fall, och han förberedde en utmärkt pilaf i en skål med tjocka väggar. Rysk kille, precis född och bodd i Uzbekistan i mer än 20 år. Jag gick ofta till hans hus då och jag kan säga att pilafen som var beredd av honom i pannan var inte annorlunda än huset som förbereddes av honom i kitteln.
   Förresten, en riktig pilaf tillagas uteslutande på KOSSTRA.
  4. Gäst Igor
   #8 Gäst Igor gäster 31 maj 2018 18:13
   0
   Uppföljning. Vatten hälls inte två fingrar över riset, utan EN FINGER eller cirka 12-15 mm. Annars kommer den inte att kunna avdunsta när pilaf och ris kokas inte.
 4. KAPnA4O
  #9 KAPnA4O gäster 12 maj 2014 06:51
  0
  Citat: Dilshod
  Har du någonsin provat en riktig usbekisk pilaf, särskilt Tashkent eller bröllop ??? Troligen inte: (... Eftersom det du har förberett och en riktig pilaf är skillnaden himmel och jord! Denna maträtt är inte pilaf, men sjalen kallas ...

  Sanningen)) Jag lagar själv Uzbekisk pilaf: D
 5. berberis
  #10 berberis gäster 5 november 2016 18:52
  0
  [b] Dilshod [/ b], ja, ät inte, så vad? varför så arrogant ??? läs kommentaren nedan ...
 6. Gäst Oleg
  #11 Gäst Oleg gäster 12 juni 2018 9:43 p.m.
  0
  Norma recept. Det finns inget ord om uzbekiska, eftersom författaren förresten inte påstår sig vara "uzbekisk pilaf".

Läs också

Felkoder för tvättmaskiner