DIY gör det själv
Masterklasser, instruktioner, användbara tips, recept.
» »Ljusa krispiga frites
Ljusa krispiga pommes frites

Läcker mat är ofta skadligt. Kungen av snabbmat, en populär pommes frites, tillhör den. Näringsläkare och läkare motsätter sig denna maträtt starkt. Det handlar om fettet där potatisen är stekt. Han tillfogar potatis inte bara kalorier, utan cancerframkallande ämnen - ämnen som har farliga egenskaper som kan orsaka cancerutveckling.
Finns det ett sätt att laga potatis så att det är välsmakande och säkert för hälsan? Ja, om du slutar helt använda kokande olja och bakar skålen i ugnen. Pommes frites efter din smak kommer att vara mjukt och lättare än stekt i olja. Dessutom kommer det att behålla alla användbara mineraler, inklusive kalium, rika på vitamin C. Det har testats i praktiken att potatis förlorar när de bakas bara 17% av den ursprungliga mängden av detta vitamin. Hemligheten med smaken av detta recept är att använda lämpliga kryddor. Paprika och vitlök gör det speciellt och ökar dess fördelar.

Ingredienserna


För att göra lätta pommes frites behöver du:
 • tre potatis:
 • paprika;
 • torkad mark vitlök;
 • citron;
 • vegetabilisk olja;
 • saltet.

Tänk på att tre potatis är den minsta mängd som beräknas för 1-2 portioner. Olivolja är också lämplig. Salt är bättre att välja "läcker" - med användbara tillsatser.
Ljusa krispiga pommes frites

Matlagning pommes frites i ugnen


Skala potatisarna.
Ljusa krispiga pommes frites

Skär potatis i längsgående skivor.
Ljusa krispiga pommes frites

Tillsätt vegetabilisk olja. Tillsätt 1 matsked vegetabilisk olja till de hackade potatisarna och blanda.
Ljusa krispiga pommes frites

Strö potatis med paprika. Strö potatisen generöst med paprika och smak på torrmalt vitlök. Minns att paprika är röd paprika av olika sorter. "Indiskt rött salt" förde till Europa Columbus tillsammans med andra kryddor. Dess smak beror på mängden peppar. Svårighetsgraden av smak av paprika beror på mängden frön som jag lämnar under bearbetningen. I söt paprika tas alla frön bort. En av dess huvudkomponenter är röd paprika. Kalori-smaksättningen är mycket låg - en matsked innehåller endast 19 kcal, men du kan inte räkna med de användbara egenskaperna. Paprika är en antioxidant, ökar immuniteten, bränner fett, är en profylaktisk mot blodproppar, onkologiska sjukdomar, tonar kroppen, har smärtstillande, regenererande, antibakteriella egenskaper. Det går bra med potatis. Strö potatisen med torrmald vitlök ovanpå paprikan. Det är något lägre än det nya när det gäller fördelar, men det har också fördelar: du behöver inte oroa dig för att det luktar dåligt från munnen.
Ljusa krispiga pommes frites

Strö potatis med salt. Lägg de beredda potatisarna på en bakplatta och smörj den med solrosolja. Om pannan inte har icke-stickegenskaper är det bättre att spela det säkert och placera speciellt bakpapper eller ett lager folie på den. Strö potatis med salt och skicka till ugnen vid en medeltemperatur på 30 eller 40 minuter.
Ljusa krispiga pommes frites

Vänd potatisen. Efter ca 25 minuter, när potatisen är täckt med en mjuk gyllene skorpa, tar du försiktigt bort pannan och vänder den med en träspatel. Skickas till ugnen i ytterligare 5 - 7 minuter tills den är helt kokt.
Ljusa krispiga pommes frites

Allt är klart! Vi tar ut potatisen, lägger den på en tallrik.Lätta pommes frites är mycket smakligare och hälsosammare än snabbmat - du kommer att se själv. Strö med färsk dill, tillsätt färska grönsaker eller sallad, skivor mjuk ost. Dags att smaka på potatisarna - smaskiga!
Kommentarer (3)
 1. boyfox
  #1 boyfox besökare 30 oktober 2018 12:44
  0
  Han tittade före middagen, och nu drövade. Det ser väldigt aptitretande ut och ser inte bara ut.
 2. Gäst Victor
  #2 Gäst Victor gäster 30 oktober 2018 2:38 p.m.
  2
  Kallades det potatis bara för att den är större? Det finns smaken av paprika, vitlök och citron, kan inte potatisens smak hittas.
 3. Sektor
  #3 Sektor gäster 1 februari 2019 kl 09:09
  0
  Jag ställer alltid alla en enkel fråga, som jag sällan hör ett begripligt svar på.
  Jag kommer att fråga honom och dig. Hur paprika skiljer sig från röd paprika. Tja, eller grön (gul). Det spelar egentligen ingen roll.

Läs också

Felkoder för tvättmaskiner