DIY gör det själv
Masterklasser, instruktioner, användbara tips, recept.
» » »Hur man gör torkskor vattentäta
Hur man gör torkskor vattentäta

Sneakers och sneakers tillverkade av tyg är mycket mjuka, så de bärs ofta på sommaren, men de är helt olämpliga för regnigt väder. Fångarna i en dusch är deras fötter garanterat våta. Jag erbjuder ett billigt hundra procent sätt att göra tygskor vattentäta.

Material och verktyg


Detta är den enklaste metoden, och också mycket billig.
För att arbeta behöver du:
  • vaxljus;
  • hårtork.

Se till att använda ett ljust ljus utan färgämne. Bäst om den är gjord av bivax. Teknisk paraffin med billiga ljus är oljig. Därför täcks tyget när det appliceras med outplånligt damm.

Vi ger tygskor vattenavvisande egenskaper


Vi tar ett par, men vi kommer att genomföra hela experimentet med en start, för att jämföra det med ett annat, inte bearbetat.
Om skorna inte är nya och redan har slitits måste de först tvättas ordentligt. Använd helst en tvättmaskin genom att slå på det känsliga läget. När du applicerar vax på smutsiga sneakers, kommer de inte att kunna tvättas och de kommer alltid att färgas.
När skorna är helt torra, tas ett ljus och gnuggas in i tyget. Det är nödvändigt att gnugga noggrant för att lämna mer vax. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt sömmarna och tygens övergångsplats till sulan. Inga upptäckta områden ska finnas kvar.
Hur man gör torkskor vattentäta

Till höger är en riven sko.
Hur man gör torkskor vattentäta

Med hjälp av en hårtork smälter vaxet och absorberas i fibrerna i tyget, vilket gör dem vattentäta. Det fyller också håligheterna mellan dem, vilket helt förhindrar penetrering av fukt. Du måste värma med en hårtork tills det inte finns några gnuggade korn från ljuset på tyget.
Hur man gör torkskor vattentäta

Nu är skorna inte annorlunda i färg.
Hur man gör torkskor vattentäta

I slutändan är det viktigt att undersöka alla sömmar och ytor för ett utskjutande smält vaxlager. Sådana platser måste värmas upp igen så att impregneringen helt går in i tyget. Om detta inte görs kommer vaxet i framtiden att smulas från att böjas, vilket kommer att förstöra skonets utseende och det måste värmas upp för att ta bort defekter. När du gör det korrekt kommer sneakers-utseendet att förbli detsamma.
Efter skydd mot att bli våta kommer de impregnerade tygskorna att bli ogenomträngliga inte bara för fukt utan även för luft. Hon andas inte lika bra som tidigare. Detta är den enda nackdelen med denna metod. Man bör komma ihåg att med en sänkning av temperaturen förlorar vaxet sin elasticitet och blir hårt. I detta avseende kan du inte bära sådana sneakers eller sneakers tidigt på våren eller senhösten. Annars kommer vaxet att smulas från dem, så det måste gnuggas igen. När det smular ser skorna inte bäst ut.
Vi försöker hälla vatten på en obehandlad sko.
Hur man gör torkskor vattentäta

Det blir omedelbart vått och absorberar fukt. Därefter, vattna den bearbetade.
Hur man gör torkskor vattentäta

Från alla sidor.
Hur man gör torkskor vattentäta

Du kan jämföra resultatet själv:
Hur man gör torkskor vattentäta

Titta på videon


Kommentarer (0)

Läs också

Felkoder för tvättmaskiner