DIY gör det själv
Masterklasser, instruktioner, användbara tips, recept.
» »Väggmonterad nyckellagring
Väggmonterad nyckelhållare

Vem kände inte irritation, letade efter en viss skiftnyckel i lådan på en bänk eller i en speciell låda där de vanligtvis ligger i en kaotisk röra? Det är möjligt att inte förstöra ditt humör, förbättra kulturen i ditt arbete och inte slösa tid på att leta efter rätt verktyg.
För att göra detta räcker det att skaffa en lämplig träbalk för bearbetning av vilken du behöver några enkla verktyg. Allt arbete kommer att ta ungefär högst en timme. Efter att ha gjort denna enkla men effektiva hållare för öppna skiftnycklar kommer du inte att svära, leta efter skiftnyckeln du behöver just nu.

Nödvändiga verktyg


Så att arbetet går bra och inte kräver för mycket fysisk ansträngning föreslår jag följande uppsättning verktyg (naturligtvis kan de ersättas av andra, särskilt manuella, det viktigaste är högkvalitativ prestanda för motsvarande operationer):
 • elektriskt pussel;
 • bandslipmaskin (slipmaskin);
 • borrmaskin för bänk;
 • mekanisk fräs;
 • handskruvmejsel;
 • metall linjal och penna;
 • gradskaftlinjal för att hålla lutande parallella linjer.

Nödvändigt material


För att fixturen ska hålla längre måste strålen i motsvarande sektion vara tillverkad av lövved: björk, ek, lönn, ask, alm etc. Dessutom behövs två kambric- eller plastinsatser och två lämpliga skruvar av jämförbara storlekar.
I princip kan hållaren för öppna skiftnycklar blötläggas med olja, lackad eller helt enkelt målad med vilken oljefärg som helst. Detta kommer att ge dem mer styrka och förbättra deras utseende, vilket också är viktigt i vår estetiska ålder.

Tillverkningsprocess


Vi börjar arbeta med att såga på en elektrisk pussel med ett lämpligt ämne för skiftnyckelhållaren med ett lämpligt tvärsnitt och längd på en träbalk eller tjockt bräde.
Väggmonterad nyckelhållare

Sedan bearbetar vi alla aspekter på arbetsstycket på en bältesslipare, som också kallas en kvarn. För arbetsstyckets baksida är detta den slutliga operationen, därför måste den utföras ganska kvalitativt.
Väggmonterad nyckelhållare

Nu kan du börja markera träbjälken.
Väggmonterad nyckelhållare

För att göra detta, på sin smala sida, med hjälp av en metall linjal och en enkel penna, rita en mittlinje längs hela arbetsstyckets längd. Sedan märker vi på den ritade linjen var 25 mm på lika avstånd. Det här är borrcentrerna för de genomgående hålen - de nedre baserna på nyckeluttagen.
Vi borrar hål i virket en efter en, utan att sakna ett enda märke, på en borrborr. Det viktigaste i denna operation är att motstå vertikaliteten och parallellen i alla hål i förhållande till varandra.
Väggmonterad nyckelhållare

För att ge estetik och säkerhet för användningen av en framtida anordning avrundar vi alla ansiktsytor med ett fräshuvud med motsvarande profil, som drivs av en elmotor.
Väggmonterad nyckelhållare

Väggmonterad nyckelhållare

Dra sedan två parallella tangenter till varje hål längs strålens hela längd med en blyerts med hjälp av gradskärmsledaren och ställa in önskad lutningsvinkel i förväg.
Väggmonterad nyckelhållare

Därefter, på en elektrisk pussel, gör vi successiva skärningar på alla hål längs tidigare beskrivna linjer och tar bort de resulterande kuberna. Skruvnycklar är redo!
Väggmonterad nyckelhållare

Det återstår att borra små genomgående hål från båda ändarna för att hängfäste till garaget eller verkstadens vägg. För att göra detta, i förgjorda hål i väggen, sätt in kambric eller färdiga plastinsatser i önskad sektion.
Väggmonterad nyckelhållare

Det återstår bara att rikta in hålen på fixturen och i väggen, och skruva fast skruvarna med ett stort huvud med en handskruvmejsel. Enheten för att förvara öppna skiftnycklar är klar!
Väggmonterad nyckelhållare

Det återstår bara att försiktigt sätta in nycklarna i de formade spåren i en viss sekvens: stora i botten, liten i toppen. Som du ser ser enheten inte bara funktionell utan också ganska estetiskt tilltalande.
Väggmonterad nyckelhållare

Förbättringar och alternativ


I princip kan denna nyckelhållare helt enkelt klippas ut med en liten, väl skärpen handhögsåg, slå ut sågplattorna med en snickare eller en platt skruvmejsel med ett starkt handtag. Med viss noggrannhet kommer den nödvändiga funktionaliteten för produkten och tillräcklig estetik att tillhandahållas i arbetet.
Istället för en trästav kan två metallplattor användas, sammankopplade bakifrån genom svetsning med 2-3 hoppare. Spår kan göras med en kvarn.
Det är enklare och mer bekvämt för tillverkning av en nyckelhållare att använda en rektangulär, kvadratisk och till och med ett runt rör eller en U-formad färdig profil i lämplig storlek. Det är möjligt att läsaren av dessa rader kommer att erbjuda sin egen version av anpassningen under tangenterna.
Väggmonterad nyckelhållare

Titta på videon


Kommentarer (4)
 1. oooooooooooo
  #1 oooooooooooo gäster 28 oktober 2018 01:09
  1
  trädet kommer att gå sönder
  1. Gäst Vlad
   #2 Gäst Vlad gäster 28 oktober 2018 14:10
   1
   Tja, gör ett plaströr som går till kanalen
 2. Gäst Victor
  #3 Gäst Victor gäster 29 oktober 2018 17:17
  0
  Wow hur många nycklar. Jag har en uppsättning med huvuden och flera nycklar för olika storlekar, men här är flera gånger mer.
 3. Leo
  #4 Leo gäster 1 november 2018 15:08
  0
  I princip är det trovärdigt, men det finns nackdelar. Trädet kommer att torka ut med tiden och hållarna kommer att bryta längs spåren. Med en sådan maskinpark var det möjligt att hitta en mer pålitlig design. I princip kan du göra med en symaskin och en bit av starkt tyg. En sådan skanning sys enkelt och snabbt. Du kan hänga den på väggen, lägga den på bordet, transportera nycklar direkt i den. Ett vanligt material med fickor i flera rader. Och om du inte bryr dig om pengarna kan du köpa färdiga i någon butik där.

Läs också

Felkoder för tvättmaskiner