DIY gör det själv
Masterklasser, instruktioner, användbara tips, recept.
» »Snabb och enkel regndak
Snabbt och enkelt regntak

När du går till naturen behöver du inte alltid lita på bra väder. Ett vanligt tält kan skydda mot regn och sol, men det kommer inte att spara från det en grill med grill och hela omgivningen. Presenningen kan göra jobbet bäst. För att förenkla installationen föreslår vi att du använder följande lösning.
Vi sträcker ett rep mellan två träd i en höjd av 3-4 meter med två 30 centimeter slingor för att fästa duken. Kasta en tarp på den och rulla den diagonalt. Vi fixar de två motsatta hängande hörnen med stretchmärken. Installationen av en sådan baldakin tar inte mer än 10 minuter.
Snabbt och enkelt regntak

Snabbt och enkelt regntak

Snabbt och enkelt regntak

Lösningsfördelar


Det viktigaste plus är maximal enkelhet i designen och möjligheten att snabbt installera. Men detta är inte alla fördelarna med lösningen, vi noterar några av dem:
  • Endast 3 rep och en dukarkiv av valfri storlek krävs.
  • Gavelformen skapar inte villkor för ansamling av vatten, som smälter samman endast på två punkter.
  • Möjligheten att använda paneler av valfri storlek, inklusive stora.

Med allt detta rör du inte upp webbplatsen med pelare, vilket gör det mer bekvämt för avkoppling.
Snabbt och enkelt regntak

Snabbt och enkelt regntak

Snabbt och enkelt regntak

Snabbt och enkelt regntak

Snabbt och enkelt regntak

Snabbt och enkelt regntak

Hur man gör en sådan tak på stranden


I detta fall behöver du en eller två pelare. Det enklaste sättet att göra dem ur ett stålrör med en diameter på tre fjärdedels tum. Så att ett sådant stöd kan transporteras i bagageutrymmet gör vi det hopfällbart från segmenten 1,2–1,5 meter långa. Som kopplingselement använder vi två bultar med en diameter på 16 mm svetsade med huvuden. En vanlig tapp med samma tvärsnitt med en mutter skruvad på den kommer att göra. För att kontakten ska passa ordentligt i röret kan du linda den med flera lager elektrisk tejp. För att göra det lättare att fixa repet på stolpen, sätter vi in ​​en liknande adapter från bultar med en diameter på 10 och 16 mm i den övre delen.
Snabbt och enkelt regntak

Snabbt och enkelt regntak

Några användbara tips


För en sådan tak är det inte nödvändigt att använda en stor trasa, det kommer att vara svårt att dra den i skogen. Under trånga förhållanden är det fullt möjligt att ta en eller två små stycken presenning för att bara täcka de områden du behöver. Om du ändå bestämde dig för att använda en stor storlek duk, för det centrala stödet behöver du ett tjockare rep som tål belastningen.
För att påskynda monteringen kan linorna lämnas bundna till panelen, särskilt i de fall då du kommer att vara fäst vid stolpar, inte träd. Innan du monterar är det värt att knyta repen till stöden och installera dem så att det inte blir mycket sack.
En kanfasduk kan vridas längs det centrala repet för att välja det mest praktiska läget. Vi råder dig att försprida den på marken och ta reda på hur du klarar av att stänga platsens maximala yta.
Snabbt och enkelt regntak

Snabbt och enkelt regntak

Snabbt och enkelt regntak

Hur man knyter ett rep i höjd


Det är inte nödvändigt att klättra 3-4 meter högt för att fixa det centrala repet på trädet. Du kan helt enkelt fästa en sten eller valfri pinne i strängen och kasta den över grenen i önskad höjd. Och du kan knyta en knut på en nivå som är bekväm för dig. Om det inte finns några lämpliga grenar, lindas repet helt enkelt flera gånger runt stammen och fixas till exempel med en båtör. Förresten, med en sådan paddel med ett T-format handtag är det bekvämt att ta bort repet från grenen när du demonterar taket.
Snabbt och enkelt regntak
Kommentarer (1)
  1. Lisyaka
    #1 Lisyaka gäster 24 oktober 2018 11:05
    1
    Inte presenning, utan polyeten + skottband! Testad tid

Läs också

Felkoder för tvättmaskiner