DIY gör det själv
Masterklasser, instruktioner, användbara tips, recept.
» »Gör-det-själv rum dofter
DIY rumsmaker

Doft eller luftfräschare för ett rum är inte en väsentlig sak, men ändå är det mycket bekvämare att bo i rummet än utan. Särskilt om du har gäster. En enorm och varierad mängd av alla slags fräschingsmedel, dofter och de så kallade "stinkarna" finns i hyllorna i hushållens kemiska butiker. Kvaliteten som anges på etiketten sammanfaller emellertid inte alltid med verkligheten: om en person gillar en fräschare, orsakar en annan person inga upplevelser förutom huvudvärk. Det beror helt på de kemiska tillsatserna som blandades med basen i detta eller det här färskmedlet. Inte alla förstår namnen på kemiska tillsatser, därför köper de ofta ett "gris i en poke" - ett sådant köp kommer naturligtvis inte att skada, men det kommer inte heller att ge mycket glädje. Men du kan alltid göra en doft för ett rum eller hem med dina egna händer, med dina favorit dofter. Fördelen med hemlagade smaker är att du vet exakt vad den består av och att det inte kommer att orsaka negativa känslor hos dina nära och kära. Jag kommer att ge tre alternativ för hur och från vilka dofter som kan göras för rum i lägenheten.

Alternativ 1


Du behöver:
 • En liten behållare eller låda (jag använde en liten björkbarkruka).
 • Träkloss, 60-70 cm lång och 1 cm tjock (fyrkantig eller rund).
 • Vata.
 • Bågfil.
 • Eterisk eller aromatisk olja (efter dina önskemål).

DIY rumsmaker

Till att börja med klippte vi den beredda stången (även om det är mer lämpligt att säga - järnväg) i centimeter bitar.
DIY rumsmaker

Om skenan är mycket grov kan du gå längs den med sandpapper på ett träd. Då är allt så enkelt som det: vi lägger bomull på botten av tanken (ungefär en tredjedel av kapaciteten), släpp 7-10 droppar av den doftande oljan som du väljer på den, sätter hackade träbitar ovanpå och droppar ytterligare 7-10 droppar av samma olja.
DIY rumsmaker

DIY rumsmaker

DIY rumsmaker

Smaken är klar. Du måste lägga den på någon slags varm plats så att den förångar oljan mer intensivt. Det kan vara en uppvärmningsradiator eller en plats nära systemenheten på en dator eller TV. I allmänhet alla värmekällor.
DIY rumsmaker

Alternativ 2


Du behöver:
 • En liten vas.
 • Grenar av hallon. (Trädgård hallon. Utan törnen)
 • Doftande olja.

DIY rumsmaker

Det andra alternativet är ännu enklare än det första! Vi skär grenarna av hallon i segment 18–20 centimeter långa, droppar 30-35 droppar aromatisk olja i botten av vasen och sänker hallonssegmenten i vasen.
DIY rumsmaker

DIY rumsmaker

Hallongrenar har en svampliknande porös struktur inuti, vilket perfekt kommer att ge och sprida lukten det har absorberat. För en sådan smakämne behöver du inte en varm plats - hallon mättade med aromatisk olja kommer intensivt doft även vid vanliga rumstemperatur.
DIY rumsmaker

Alternativ 3


Du behöver:
 • Soda (matsked).
 • Mjöl (en halv tesked).
 • Salt (tesked).
 • Doftande olja.

Det här alternativet är inte så mycket tidskrävande så länge. Här måste du visa lite tålamod. Så blanda läsk, salt och mjöl i en tefat.
DIY rumsmaker

DIY rumsmaker

Det är bättre att ta en skål för detta ändamål - det är bekvämare i den. Rör om kontinuerligt, tillsätt vatten till blandningen. Ta till konsistensen av en sval deg. Därefter delar vi degen i klumpar som mäter 5-7 millimeter.
DIY rumsmaker

DIY rumsmaker

Du kan helt enkelt rulla upp bollar i den angivna storleken. Låt nu dessa bollar och klumpar torka. För en dag.Tack vare soda visade sig dessa klumpar vara porösa och lätt absorbera olja. Efter en dag med torkning, dropp en droppe doftande olja på varje klump igen, valt av dig. Du kan lägga dessa doftande klumpar i en linnepåse och hänga dem på en varm plats. Jag har precis lagt dem ut på en kylare. Någon av dessa metoder kommer att ge ditt rum mysighet och överraska dina vänner behagligt.
DIY rumsmaker
Kommentarer (0)

Läs också

Felkoder för tvättmaskiner