DIY gör det själv
Masterklasser, instruktioner, användbara tips, recept.
» »Hur man installerar huven fritt
Hur man fritt installerar en huva i köket

Med en standardinstallation av en kökshuv blockeras den naturliga ventilationskanalen, så att luftavgången bara fungerar under den tid fläkten är på. Jag föreslår en monteringsmetod där det är möjligt att helt kombinera de två systemen utan att förlora deras effektivitet.

Material som används


Från de material jag behövde:
 • ventilationsrör med en diameter på 125 mm;
 • knä 90 grader;
 • tee;
 • kontrollera klaffventilen;
 • ventilationsgrillfläns;
 • adapter med en diameter från 160 mm till 125 mm;
 • silikon tätningsmedel;
 • självhäftande plåtvärme och ljudisolator 5 mm;
 • gips gips.

Kombination av tvingat kök och naturliga kåpor


Innan du monterar kanalen måste du först förbereda avgasledningen i väggen. För att göra detta måste den rengöras och göras så smidig som möjligt. Detta är ett ganska noggrant och dammigt jobb. Om ventilationen var dåligt rengjord, kan flera dammskopor samlas in från gruvan, som jag hade gjort. Den rengjorda kanalen visade sig vara grov, vilket inte bidrar till den normala luftrörelsen. I gångvägarna var jag tvungen att gipsa den med gips. Dessutom gipsade jag den rätta vinkeln i botten av ventilationsfönstret, vilket gjorde en rundad, jämn stigning så att luften flyr ut med mindre motstånd utan att gå mot väggen, vilket minskar hastigheten.
Hur man fritt installerar en huva i köket

Hur man fritt installerar en huva i köket

Efter partiell torkning av gipset, murades ett rörstycke 10 cm långt in i väggen, med en hals som sticker ut med 5 cm. Den placeras inte horisontellt utan med en lätt lutning mot golvet. Ventilationskanalen ansluts sedan till den.
Hur man fritt installerar en huva i köket

Min huva har en utloppsdiameter på 160 mm, så jag sitter på en adapter på 125 mm. Jag kopplar redan ett rörsegment till det. Jag väljer dess längd på ett sådant sätt att efter installationen på toppen av knäet 90 grader, når höjden på hela strukturen nivån på röret vid ingången till ventilationskanalen i väggen.
Hur man fritt installerar en huva i köket

Därefter tar jag en tee och installerar den på ett rör som kommer från väggen. Det är nödvändigt att ställa in så att dess centrala ingång riktas mot huven på armbågen.
Jag klippte ett rörstycke för installation från knä till tee. Efter installationen är huven redan helt ansluten till axeln. Det återstår att hantera backventilen. För denna design behöver du en ventil med en spjäll och med en förskjutningsaxel. Eftersom ventildiffusorn är väldigt lång skär jag bort hälften av den så att den naturliga ventilationskanalens sektion är kortare och ser snygg ut.
Hur man fritt installerar en huva i köket

Hur man fritt installerar en huva i köket

När du har förberett alla delar måste du utföra slutmonteringen. Jag demonterar hela strukturen och börjar montera den med en beläggning av föreningar med silikon. Efter stelningen blir den mjuk, så att den dämpar en del av vibrationen. Innan jag limmade tee satte jag flänsen på ventilationsgrillen på röruttaget från väggen. Det fungerar som en dekorativ panel som täcker gipsen. Jag limmar det för att inte använda skruvar. Jag samlar allt på tätningsmedlet förutom backventilen.
Hur man fritt installerar en huva i köket

Jag har en kraftfull huva, så på den plats där hennes kanal går in i ett smalare rör med 125 mm produceras en brumma. För att ta bort bruset klistrade jag in en adapter och ett vertikalt rör med ljudisoleringsmaterial, så länge det är dolt av en dekorativ låda.
Nu återstår det mest ansvarsfulla och omsorgsfullt - att ställa in backventilen. Det är installerat i den fria utgången från tee. För tätning använder jag elektrisk tejp. Jag gör en spole på diffusorn och installerar sedan ventilen. Jag satte det på ett sådant sätt att kronbladets axel inte är horisontell, utan nästan vertikal, utan med en svag förskjutning av den övre punkten mot den tvingade avgasen.
Ventildiffusorn lutar relativt golvet, eftersom själva kanalröret lämnar väggen med en känd förskjutning. Dessutom finns det en liten förspänning längs dörrens axel. Tack vare detta är ventilen alltid öppen.Även om du täcker det, då under påverkan av tyngdkraften öppnar kronbladet.
Hur man fritt installerar en huva i köket

Hur man fritt installerar en huva i köket

Efter att ha öppnat ventilen under tyngdkraft kan vi anta att systemet är komplett. Om du sätter på den påtvingade avgasen trycker du på flödet som pumpas i det på ventilbladet och det stänger tätt.
Hur man fritt installerar en huva i köket

Luften som tillförs av fläkten kommer bara att gå in i axeln, och själva ventilen tränger inte in. Så snart huven är avstängd återgår själva kronbladet till sin plats och då fungerar naturlig ventilation.
Hur man fritt installerar en huva i köket

Detta alternativ för att ansluta tvångsutsug gör det möjligt att bibehålla effektiviteten i det naturliga luftutbytet. Om du lägger korrugeringen och stänger axelfönstret tätt, kommer i detta fall, när motorn är avstängd, att luftrörelsen nästan helt stoppas. Mitt monteringsalternativ kräver inte användning av monteringar. På grund av limning av silikonelementen har konstruktionen tillräcklig styvhet för att tillförlitligt hålla mellan den fasta huven och den inbäddade halsen på axelfönstret.

Titta på videon


Kommentarer (2)
 1. Anatoly Ivanovich
  #1 Anatoly Ivanovich gäster 16 oktober 2018 11:11 p.m.
  3
  Användbar information. Tack
 2. Gäst Sergey
  #2 Gäst Sergey gäster 8 december 2018 1:44 p.m.
  0
  Och hur man ställer in tee med ventilen? När alla vinklar på tee ändras ändras justeringen med den runda kanalen?

Läs också

Felkoder för tvättmaskiner