DIY gör det själv
Masterklasser, instruktioner, användbara tips, recept.
» »Den eviga loggen för att spara på trä
Den eviga loggen för att spara på trä

För uppvärmning använder jag en vanlig spis, där veden brinner ut mycket snabbt, så med intensiv värmeproduktion går en betydande del av den in i skorstenen. Som ett resultat är det nödvändigt att ständigt ladda bränslet för att upprätthålla en normal temperaturnivå. För att lösa detta problem började jag använda den "eviga loggen", vilket hjälper till att spara 30-50 procent av veden. Utan den har jag en belastning av ugnen som bränns ut på 1 timme och 10 minuter, och med den 30 minuter längre.

Material för tillverkning


För att skapa en evig logg behöver du:
 • tjockväggigt metallrör d76 mm, längden på ett vanligt spisblock för kaminen;
 • metallplåt för bryggning av rörändar;
 • mutter M12;
 • M12-bult;
 • stålhörn 10x10 mm - 20 cm.

Processen att skapa eviga loggar för att spara


Jag använde ett rör med en diameter på 76 mm. Jag klippte den i längd under en vanlig stock, som jag satt i ugnen. Den använda diametern påverkar påfyllningskapaciteten. Om brännkammaren i kaminen är hög och du kan lägga in mycket ved i den måste röret användas tjockare.
Den eviga loggen för att spara på trä

Det är inget komplicerat i tillverkningen. Det är nödvändigt att skära två cirklar från plåten längs rörets diameter och hermetiskt svetsa dess ändar. Därefter klippte jag ett stålhörn och fick 2 bitar på 10 cm. Jag lagar dem tvärs mot röret längs kanterna och får stabila ben. Sedan borrade han helt enkelt ett 12 mm hål ovanpå röret med en borr. Han satte en mutter på den och svetsade den efter att ha fått en påfyllningshals. Efter det kan en bult som fungerar som ett hölje skruvas in den. En liten kvist svetsades i huvudet så att den kunde vridas utan nyckel. Runt omkretsen med ett intervall på 4 cm gjorde en serie hål med en 3 mm borr.
Den eviga loggen för att spara på trä

Det finns inga strikta kriterier för måtten på det använda röret, eftersom det beror på spisens parametrar, eller snarare antalet ved som kan laddas i det. Jag vill notera att du måste använda tjock metall så att den inte bränner ut. Det är också omöjligt att göra några hål, och ännu mer, att använda tunna borrar på 1 eller 2 mm, eftersom ånga under tryck inte är ett skämt. Om stocken får en visselpipa från starkt tryck när ångan kommer ut, finns det få hål, så det måste tas bort snabbt. Därefter måste du borra hål till en större diameter. Men du behöver inte göra dem för stora, eftersom aska kommer in och det är obekvämt att tvätta det bryggda röret. Bättre fler små hål än några stora.

Hur man använder


För att använda den eviga stocken måste du skruva av locket och hälla vatten i röret och fylla det helt. Jag försöker använda nästan kokande vatten så att processen startar omedelbart.
Den eviga loggen för att spara på trä

Den eviga loggen för att spara på trä

Stäng påfyllningshalsen med en bult efter tankning.
Den eviga loggen för att spara på trä

Jag satte den eviga stocken på botten av kaminen och lägger den på sidorna och toppar med ved.
Den eviga loggen för att spara på trä

Efter det tänder jag en eld och stänger ugnen tätt.
Den eviga loggen för att spara på trä

Den eviga loggen för att spara på trä

Varför fungerar det


Att använda eviga loggar ökar varaktigheten och kvaliteten på bränningen av en enda last ved. Eld och värme kan hålla upp till 50 procent längre, beroende på kaminens utformning. Personligen förlängs min bränning till 30 procent. Mina vänner med andra parametrar för kaminen visar besparingar på 15 procent eller mer, vilket förklaras av olämpliga dimensioner av själva stockens dimensioner under deras eldbox.
Den eviga loggen för att spara på trä

Detta resultat uppnås på grund av det faktum att den specifika värmen hos vattenånga är högre än luftens. Detta är ett fysiskt faktum som länge har bevisats. I luft är denna indikator 1 (kJ / (kg · K), medan den i ånga når 2 (kJ / (kg · K).
Jag vill också notera att den eviga stocken inte är lämplig för alla typer av vedugnar. Det är idealiskt kompatibelt med vanliga spisar med direkt skorsten.Om tegelugnen har en kanalskorsten i väggen, finns det i vissa fall möjlighet till kondensering av oförbränd ånga. Om du vill använda eviga stockar med denna design av kaminen rekommenderar jag att du inspekterar inspektionsluckorna på skorstenen för klibbig sot. Om det inte är det är loggen lämplig och du kan använda den på ett säkert sätt.
Den eviga loggen för att spara på trä

Titta på videon


Kommentarer (71)
 1. Romka
  #1 Romka gäster 16 oktober 2018 14:22
  22
  Det skulle driva det med ett solarium, här kommer det att vara värmeöverföring skrattar
  1. gvsp
   #2 gvsp gäster 16 oktober 2018 10:13 p.m.
   6
   Nitroglycerin är densamma.
 2. Gregory
  #3 Gregory gäster 16 oktober 2018 15:12
  189
  Hmm ... En man häller ånga på ved, diskuterar deras besparingar och fördelarna med värmekapacitet ånga. Omedelbart uppenbar, en stor "expert på fysik."
  Min kära man, den specifika förbränningsvärmen av trä förändras inte på något sätt som din "eviga" logg visas i ugnen. Din ved tråknar dumt och brinner därför långsammare. Täck över det blåsta i ugnen så blir effekten ännu bättre.
  När det gäller värmekapaciteten för ånga: den är verkligen högre, men detta är inte ett plus, utan ett minus, eftersom din ånga tar bort värmen och snabbt flyger in i ett rakt rör. Jag talar inte om energiförluster på grund av omvandling av vatten till ånga.
  Bättre svetsa fenorna på kakelugnen, skapa en vev skorsten, förbättra konvektionen runt kaminen för att öka värmeöverföringen. Någon mer fördel än din "eviga logg."
  1. Gäst Andrey
   #4 Gäst Andrey gäster 18 oktober 2018 16:01
   7
   Du kan fortfarande sätta ventilen, enligt principen om en tegelugn, här blir den verkliga effekten
  2. Turist
   #5 Turist gäster 23 oktober 2018 10:38 p.m.
   6
   Han har fel, men du har också fel. Vid en temperatur på cirka 600 grader (röd het kol med röd glöd) reagerar vattenånga och kol med bildningen av väte och kolmonoxid (CO). Båda gaserna är brännbara och kombineras omedelbart med atmosfäriskt syre för att bilda vatten och koldioxid. Således "druknar vi med vatten."
   Mer information, men samtidigt hur man gör en mer effektiv "evig logg" finns på Internet. Det verkar som att någon redan har etablerat industriproduktion.
   1. Gäst Michael
    #6 Gäst Michael gäster 25 oktober 2018 18:17
    7
    Vilken typ av kol brinner trä här. Detta är samma sak som att drunkna med rå ved. Burning längre, men som författaren beskriver här, det finns mer sot och det är klibbigt
   2. Yuriy
    #7 Yuriy gäster 30 oktober 2018 2:39 p.m.
    4
    Vad pratar du om? För att sönderdela vatten till väte krävs energi. Så mycket som det frigörs under förbränningen av detta väte. Det vill säga effekten blir noll, men sannolikt kommer den att vara negativ. Tja, väte och CO bildas under förbränningen av naturgas, det vill säga förbränning sker i två steg. Först till CO, sedan till CO2 och H2O.
   3. gäst
    #8 gäst gäster 30 oktober 2018 4:39 p.m.
    3
    Vatten kommer att koka när det värms upp till hundra grader. Det kommer inte att ha tid att nå sex hundra - kapaciteten är liten och ångan som genereras tar bort värmen ... Det är lättare att kasta råa stockar i ugnen - det finns mikroporer och fukt - alla förutsättningar för att producera väte))). Om det var så lätt att få väte, skulle kaminen explodera inte sämre än om ett artilleri skal placerades i stället för en "evig stock" i ugnen.
  3. Tolia
   #9 Tolia gäster 26 oktober 2018 1:46 p.m.
   6
   Här säger Gregory allt korrekt!
 3. Gäst Dmitry
  #10 Gäst Dmitry gäster 18 oktober 2018 09:35
  2
  I diagrammet finns hål med en diameter på 4 mm och i texten 3 mm. Vilken typ av borr är det?
  1. Vell
   #11 Vell gäster 19 oktober 2018 06:54
   5
   Ja, du borrade 5 mm, vad förändras från det här? De flesta blev hjälplösa.
  2. Gäst Alexander
   #12 Gäst Alexander gäster 25 oktober 2018 11:27
   2
   På hålschemat indikeras R4, enligt logiken, R är radien, så diametern är i allmänhet 8 mm
 4. Gäst Nikolay
  #13 Gäst Nikolay gäster 18 oktober 2018 4:36 p.m.
  6
  Samtidigt kommer UNIK rå rök in i skorstenen, som unikt slår sig ner på stenmurens väggar.Om det inte finns fukt, är ångan liten och stocken är värdelös.
 5. Gäst Vasily
  #14 Gäst Vasily gäster 18 oktober 2018 16:55 p.m.
  9
  låt honom kontrollera röret efter värmesäsongen, allt kommer att vara i sot!
 6. Gosha
  #15 Gosha gäster 18 oktober 2018 17:20
  9
  En ritning eller en skiss själva "ritade"? Ett gäng misstag, tekniskt kritiskt!
  Den viktigaste av dem: hålets diameter betecknas med F (diameter) och inte R (radie); då är storleken 75,5 inte linjär, eftersom röret också måste ange diametern, det vill säga F75,5; vidare är höjden med proppen 115 den linjära dimensionen i den lägsta noggrannhetsklassen eftersom 115 och 120 eller 100 spelar ingen roll hur det visar sig på gängan, det vill säga storleken ska stå med stjärnan (referensstorlek) 115 *, samma är den allmänna linjära storlek 518 också med * (518 *)
  Varför hittades fel: folket är olika, någon med kunskap, någon inte. Så att för dem som har "nej" visade sig allt åtminstone på nivån "ja, på något sätt" och utan tvekan - vi behöver en acceptabel kompetens hos författaren i det ämne han täcker!
  1. Vell
   #16 Vell gäster 19 oktober 2018 06:53
   9
   Hur många smarta människor i landet, av vilka det är direkt stänk, men de kan inte göra en elementär bil.
   Inte så dåligt när smart smart, men dåligt när en dåre!
   1. Gosha
    #17 Gosha gäster 19 oktober 2018 13:59
    3
    Vilken bil har du fortfarande inte gjort?
  2. alenge
   #18 alenge gäster 20 oktober 2018 16:04
   3
   Från skorstenen, blåsa luften ur skorstenen med en högtrycksfläkt i en tank med vatten, till exempel i en kompressor i ett vindakvarium, all värme kommer att förbli i vattnet och cirkulationspumpen ger värme till radiatorerna
 7. Människor i svart
  #19 Människor i svart gäster 18 oktober 2018 17:51
  17
  Hemodlat värmeingenjör! Kakelugnen kyls snabbt, för röret är rakt och allt flyger bort med en visselpipa. Tryck, hans mor, och du kan inte stänga fläkten, du kommer att radera den. Svaret är enkelt, som tre rubel måste värme ackumuleras. Du täcker tätt kakelugnen med tegel, desto mer desto bättre, till och med en del av röret. Hålrummen är täckta med sand av bänkar och ramade. Träet kommer att brinna ut, järnet svalnar och tegelstenarna avger värme hela natten. Principen för kaminen, inget nytt. Men du kommer att sova varma hela natten.
  1. stumt
   #20 stumt gäster 19 oktober 2018 08:05
   9
   bara det finns en nyans. om kaminen är TÄTLIG överlagrad och till och med hålrummen är fyllda, avlägsnas värmen mycket dåligt från väggarna i järnugnen, de överhettas (under uppvärmningen - ljusröd, 700 grader i ögat) deformeras och brinner snabbt ut. min 8mm vägg brann ut under tre säsonger. och detta är inte i huset där de drunknar varje dag, utan i badhuset.
 8. Gäst Alex
  #21 Gäst Alex gäster 18 oktober 2018 5:59 p.m.
  21
  Det är säkert, kära man! Återgå till skolan för fysiklektioner för att inte förväxla värmekapacitet med värmevärde. Denna "logg" ger dig motsatt effekt - värmen flyger in i röret roligare när temperaturen i ugnen och den inre delen av skorstenen är lägre. Du sparar inte 50%, utan popozos med 50%. Definitivt - råden är skadliga, och designen ger motsatt effekt av författarens påståenden. Han uppfann nonsens för sig själv. Ja, och vänner, "lägg in en logg."
 9. Gäst Sergey
  #22 Gäst Sergey gäster 18 oktober 2018 19:42
  9
  Skräp i vegetabilisk olja.
  Från hålen i denna stock kommer det att finnas ånga som i hämnd av gasformiga förbränningsprodukter flyger ut i röret.
  Det är uppenbart att den enda effekten av denna eviga stock är att den tar en plats i ugnen och mindre ved kommer att spenderas på spisens fulla belastning.
  Med samma framgång kunde man lägga i en ugn, till exempel en tegelsten eller sten-naken.
 10. Dmitry Fateev
  #23 Dmitry Fateev gäster 18 oktober 2018 19:53
  18
  Duc-träsk med rå ved. Totalt och affärsmässigt.
 11. Gäst Victor
  #24 Gäst Victor gäster 18 oktober 2018 20:38
  11
  Verkligen fullständigt nonsens, Gregory noterade korrekt om befuktningen av bränsle med vattenånga och, som ett resultat, en minskning av förbränningshastigheten. På grund av vattenånga sänker du temperaturen i ugnen, så att bränslet inte bränner helt, och oförbrända rökgaser flyger in i röret och kaster det med sot. Läs om Kuznetsovs spisar och i samma rad med tegelpannor med vattenvärmeväxlare - det kommer att vara mer förnuftigt, tvärtom, de försöker placera vattenvärmeväxlaren i en separat ugnskåpa för att inte sänka temperaturen i förbränningskärnan, och du häller också ved med vatten
 12. Gäst Vladimir
  #25 Gäst Vladimir gäster 18 oktober 2018 9:03 p.m.
  1
  och om veden som används inte är torr men halvbakt, kommer samma effekt att visa sig?
 13. Gäst Victor
  #26 Gäst Victor gäster 18 oktober 2018 10:41 p.m.
  3
  fysik, gymnasium, effektivitetsformel, jag rekommenderar författaren att studera och inte längre skriva nonsens.
 14. Serg
  #27 Serg gäster 19 oktober 2018 02:58
  2
  Och sedan metallskorstenen kommer att smälta under säsongen, eftersom det är hett kondensat plus svavelföreningar, och om tegelstenen kommer den yttre delen av röret att absorbera vatten, då fryser den och gipset och tegel smuldrar inuti ...
 15. Gäst Vladimir
  #28 Gäst Vladimir gäster 19 oktober 2018 07:18
  0
  Bullshit, jag använder fläkten
 16. gäst
  #29 gäst gäster 19 oktober 2018 07:35
  1
  när jag på vintern drunker med fuktigt trä visas istappar på röret och fukt flödar genom ventilerna ..... Jag kan föreställa mig vad istappar kommer att bli på vintern i svåra frost .......
 17. Ilya
  #30 Ilya gäster 19 oktober 2018 08:19
  4
  Människor torkar särskilt ved och detta konstiga fuktar ... Tänd med torrt och sätter på råa stockar, de bränner länge, bara värmen från dem, för en tegel spis i huset, rå ved är dåligt, men det kommer att vara normalt för en spis.
 18. everyman
  #31 everyman gäster 19 oktober 2018 09:25
  3
  Det finns ett sådant ämne. Film på Internet. Mirakelmembranet. Versionen beskrivs varför ångtillförseln i ugnen gör det möjligt att öka bränntiden för ved.
  Såsom jag förstår det, är essensen följande:
  Den överhettade ångan (kanske från "Evig logg") som passerar genom röd hett, brinnande ved, väsentligen genom kol, sönderdelas till väte och syre. Jag är inte bra på kemi. Processen för att separera H2O till H2 och O sker exakt med deltagande av kol C. Därefter bränns väte. Detta är det extra bränslet i kaminen.
  1. Sanyok
   #32 Sanyok gäster 19 oktober 2018 19:02 p.m.
   0
   Du behöver en temperatur på 2000-3000 grader, och det stämmer.
  2. Lex
   #33 Lex gäster 20 oktober 2018 09:17
   4
   Vad får dig att tänka på att extra bränsle tas?

   Det är enkelt att vad det brinner långsammare (och med fler förluster).
   Detta händer eftersom vattenånga, till skillnad från syre, inte stöder förbränning.
   Ju mer ånga som tillförs, desto större är dess innehåll i gasblandningen och desto mindre syre i den.

   Det vill säga, denna h ... får, fungerar som en täckt fläkt (den "dörren" längst ner på kaminen, genom vilken lufttillförseln regleras).
   Det fungerar sämre, med ökad värmeförlust och olika andra "sido" sådana, men det gör ved, när de kyls med vattenånga och bromsas ner "bränner de" värre och längre.
  3. KVV
   #34 KVV gäster 22 oktober 2018 1:21 p.m.
   2
   Det stämmer, bara kol bränner i syre, och här förvandlas väte i processen med termonukleär fusion till helium. I denna design uppnås således en effektivitet på 100500% och absolut miljövänlighet!
   1. Roma
    #35 Roma gäster 1 november 2018 20:42
    0
    Kol förbränner syre, säger ???
    Ja, du är en "kemist" dock ...
  4. Turist
   #36 Turist gäster 23 oktober 2018 10:42 p.m.
   0
   Jag skrev ovan. Temperaturen behövs mycket mindre, eftersom det inte finns ett sönderfall av vatten utan en reaktion med kol.
  5. Nick
   #37 Nick gäster 25 oktober 2018 19:27
   0
   lagen om bevarande av energi har redan avbrutits?
 19. Gregory
  #38 Gregory gäster 19 oktober 2018 13:58
  9
  Kära filistin, det finns många videor på Internet som visar olika mirakel. Det är därför det rekommenderas att ha huvudet på axlarna. Nedbrytningen av ånga till väte och syre, följt av "förbränning" av väte - är bara ett av underverken.
  Vatten sönderdelas bara inte till syre och väte. För att bryta bindningarna i en vattenmolekyl måste du spendera energi och betydande. Väte, förbränning i syre, bildar ... vatten. Känner du en ständig rörelse maskin lukt? Och vad vet vi om evig rörelse sedan skolan?
  1. Turist
   #39 Turist gäster 23 oktober 2018 10:45 p.m.
   0
   Kamrat förstod inte helt. Det finns inte sönderfall av vatten, utan reaktionen av vatten med kol vid höga temperaturer.
 20. Dmitry Kashkarev
  #40 Dmitry Kashkarev gäster 19 oktober 2018 18:32
  2
  Du kan försöka, men bara för att inte glömma hur du håller svetshållaren i händerna! När det gäller uppvärmning finns det ingen annan fördel än skada! För en metallugn behövs en tegel med flera varvskydd för värmelagring, den kommer att vara mer användbar.
 21. Vedrus
  #41 Vedrus gäster 19 oktober 2018 9:53 p.m.
  5
  Kommentarer är motbjudande att läsa ... Minst en b. kontrollerade ... och bevisade att hennes ord ... teoretiker "forskare" sprang. Kanske vattnet är i eld ?! men vår utbildning tillåter oss inte att tro på detta och verifiera det.Varje år dödas cirka 150 forskare som försöker ge och bevisa för människor att den "eviga rörelsemaskinen" är en verklighet, det finns ett outtömligt hav av energi runt!
  1. Lex
   #42 Lex gäster 20 oktober 2018 09:24
   2
   Tror du på varje dåre med sin dupermaskin?)

   I den här takten kan du avsluta ditt liv i srach i kommentarerna om tvivelaktiga uppfinningar på något självgjord forum och skydda en annan evig rörelsemaskin ..

   Men vänta lite ...
 22. Gäst Dmitry
  #43 Gäst Dmitry gäster 20 oktober 2018 12:28
  3
  Placera en ugn med rökgasbrännare och en lång bränningsläge. Fördelen i Ryssland görs av relativt goda gjutjärnspisar av en sådan plan. Från en belastning av ved bränns i mer än 4 timmar. Ved bränner helt till aska, men torr ved behövs, liksom en kompetent implementerad skorsten med en revision, en kondensatkollektor ... Röret för sådana spisar är vanligtvis monterat "av kondensat", men om skorstenen är välisolerad eller fodrad med tegel, är den ganska hög (ovanför åsen minst en halv meter!), då kan du samla in och "röka". Detta läge för ugnsugnen är ekonomiskt, men påverkar inte på bästa sätt skorstenens tillstånd. För att förhindra det måste du minst ett par gånger i månaden för att värma ugnen med torra aspspån eller special eurowood för rengöring av skorstenen. På hösten förbereder skorstenen sig ganska enkelt och snabbt för nästa uppvärmningssäsong - för allt cirka femton minuter och ungefär en halv skopa sot! Detta är om allt görs klokt. Om skorstenen dras, kommer inte bara kondensat läcka in i huset, utan rök kommer att kastas in i huset från ugnen, och skorstenen måste rengöras ett par gånger i månaden (även med rå ved). I princip kan skorstenen i ett normalt system inte rengöras i 4-5 år, men detta ökar för det första risken för eld på grund av sotförbränning i den, och för det andra är en sådan skorsten då mycket trist och svår att rengöra (sannolikt kommer det att behövas demontering).
 23. Gäst Dmitry
  #44 Gäst Dmitry gäster 20 oktober 2018 15:20
  1
  Det finns ytterligare ett allvarligt minus av sådana stockar för användning i konventionella ugnar - det är deras tegel och lera. ånga dem kontinuerligt med ånga minskar kraftigt ugnens livslängd och leder till snabb förstörelse. Till exempel citerar jag gasbrännare installerade i konventionella ugnar för uppvärmning. Under förbränning bildas koldioxid och vattenånga. Sådana konstruktioner leder till att skorstenen förstörs efter 3-5 år. tegel börjar falla ut.
  1. Gäst Nikolay
   #45 Gäst Nikolay gäster 25 oktober 2018 14:10 kl.
   2
   Och ytterligare ett minus: Men vad sägs om när bomben kommer att sluta när hålen i röret stängs med produkter av brinnande trä? Pannexplosioner är inte så sällsynta ...
 24. jury
  #46 jury gäster 20 oktober 2018 18:53
  2
  tegelugn långsam och stinkande död ...
 25. Gästlexander
  #47 Gästlexander gäster 21 oktober 2018 07:15
  2
  Men vad händer om, i stället för vatten, "otrabolka" hälla? Naturligtvis kunde hålen inte spridas isär)) även om jag har ett borrrör, en 8 mm vägg. Jag ska försöka senare
  1. Dimitrios
   #48 Dimitrios gäster 22 oktober 2018 02:06
   0
   Ja häll genast diesel eller bensin.
 26. jury
  #49 jury gäster 21 oktober 2018 09:10
  0
  Vid kontakt med vattenånga med varm kol bildas syntesgas (kolmonoxid + väte). Båda elementen är bra bränsle.
  1. asdad
   #50 asdad gäster 22 oktober 2018 12:20
   2
   Men deras utbildning tar inte mindre energi än som ett resultat av deras egen förbränning
   1. Turist
    #51 Turist gäster 23 oktober 2018 10:58 p.m.
    0
    Du har fel, eftersom de bränner ut med atmosfäriskt syre.
 27. Max
  #52 Max gäster 21 oktober 2018 18:11
  4
  här måste du veta lagen om bevarande av energi ... Om trä villkorligt innehåller 100 kJ energi, till och med med ånga, även utan den kommer ingen mer energi att släppas, så skitsnack är allt detta.
 28. ara
  #53 ara gäster 21 oktober 2018 9:16 p.m.
  2
  Bränningen kommer verkligen att vara längre, men det betyder inte att ugnens effektivitet har ökat! Det finns ett sådant koncept som kaloriinnehåll och det har länge förstått att rå ved ger mycket mindre värme än torkade! Så varför fuktar torrt trä igen
 29. Gäst Vladimir
  #54 Gäst Vladimir gäster 22 oktober 2018 1:35 p.m.
  3
  killar, så vad ni gör = värma kaminen med rå ved.de kommer att brinna på dig långsammare = här är din längre bränningstid, MEN de ger mindre värme än torr ved med samma volym !!!!!!!
  P.S. istället för denna timme ... skulle du bättre tänka på konstruktionen av en normal ugn, som motsvarade volymen på det uppvärmda rummet
 30. Gäst Sergey
  #55 Gäst Sergey gäster 23 oktober 2018 6:51 p.m.
  0
  Nonsens för nästa "Kulibin", som inte studerade fysik i skolan. En "evig log" ångande ved ... Ja, en vanlig tjock gjutjärnspis som är placerad ovanpå spisen sparar mer värme.
 31. Ivan Skaruckiy
  #56 Ivan Skaruckiy gäster 23 oktober 2018 9:04 p.m.
  2
  Kära, du har en enhetlig röra i huvudet! Ladda kaminen med rått trä (vatteninnehållet i nyklippt trä är 70-100%) och du får en mycket långsam förbränning, men en minskning av det brännvärde på grund av förångning och skärmning av de brännbara träkrackningsgaserna med denna ånga och inneslutning av dem obrända i skorstenen, därför, ångens höga värmekapacitet det är snarare ett minus ... Om du räknar med bildandet av "syntesgas" och dess förbränning, beräkna den totala värmen - det kommer att vara exakt samma som förbränning av kol i syre ... Tips: lämna "loggen" i skrotmetall och ordna afterburners gaser.
 32. Kostia
  #57 Kostia gäster 24 oktober 2018 19:28
  1
  De brann en eld i naturen. En gång observerades ett ovanligt fenomen. En låga som är cirka 5 cm lång och cirka 5 mm tjock brast från stocken med brus. Det varade ungefär en minut och gick ut. Denna plats loggades inte i brand, 10-15 centimeter utanför var. Normalt dött trä. Vad kan det vara? Nu kritiserar vi denna "eviga logg", men kanske fångar vi inte in något, eftersom våra bedömningar är baserade på erfarenhet och kunskap.
 33. Gäst Igor
  #58 Gäst Igor gäster 25 oktober 2018 17:18
  2
  Vad som attackerade, låt bonden känna sig som en konstruktör.
 34. Det är jag
  #59 Det är jag gäster 26 oktober 2018 09:22
  2
  "Kondensation av oförbränd ånga" - det här är definitivt "fem"!
  Utifrån frågan: denna "logg" bör kallas en "värmeakkumulator" och allt kommer omedelbart att bli tydligt.
  Och än att stänga av denna elände, råder jag dig att svetsa en värmeväxlare i kaminen, hålla rör runt huset, hänga batterier ... Kaminen förvandlas till en vedeldande värmepanna. Det är allt.
 35. Tolia
  #60 Tolia gäster 26 oktober 2018 1:44 p.m.
  0
  Det skulle vara bättre att rengöra asken från ugnen än att äta i sopor med ånga.
 36. Dyuha
  #61 Dyuha gäster 28 oktober 2018 16:09
  0
  Jag läste Hochma på en picabu, där en man med sådana stockar för att reparera en tegelugn rivde en stolpe i FIG.
 37. Gäst Vladimir
  #62 Gäst Vladimir gäster 28 oktober 2018 18:07
  1
  läs om pyrolyspannor, det är intressant!
 38. Gäst Vladimir
  #63 Gäst Vladimir gäster 29 oktober 2018 15:18
  0
  Och för att göra en normal spis svag?
 39. Jurassic
  #64 Jurassic gäster 29 oktober 2018 16:59
  0
  Helst bör denna ånga värma rummen. och här kommer det att deponeras i skorstenen, efter ugnen kommer tegelstenarna i röret att vara våta och de kommer att riva av frost.
 40. Gäst Michael
  #65 Gäst Michael gäster 30 oktober 2018 06:18
  3
  Det finns så mycket brus från ingenting. Det är uppenbart att alla pratar om lagen om energibesparing. (Syre / väte). Och det faktum att mer värmeintensiv ånga tar mer värme i röret (i luften runt), och förbränningsprocessen kommer att få mindre energi, med motsvarande värre förbränning av ved och överdriven utsläpp av oönskade gaser och sot. Kaminens betydelse är i dess uppvärmning och efterföljande värmeöverföring, och inte i att observera ett kokande rör mellan stockarna. Med samma framgång kan du lägga ett akvarium där och med fisk utan borrade hål ... Och det är mer informativt och mer användbart om du lägger salt till lavrushki ...
 41. SERBIN VIKTOR MIKHAILOVICH
  #66 SERBIN VIKTOR MIKHAILOVICH gäster 4 november 2018 5:36 p.m.
  0
  Killar, jag läste några recensioner. det finns både skeptiska och godkännande. men sanningen sägs om loggen. Även om jag inte är en anhängare av loggen. för mig är det bättre att syntetisera en generator på en dropper. och arbetstiden är högre och säkrare. Och lägg ett rostfritt nät på din stock från ovan. inte nödvändigt att köpa. Du kan klippa av maskinen från tvättmaskintrumman. det finns överallt på metallskrot för att inte täppa till aska. nu värmer jag aldrig ugnen på gammaldags sätt. fel effekt !!! hål ska vara 8 mm i diameter. ca. inuti, fyll det rostfria stålet från badrumskranarnas slangar, som också finns i soporna och används för hälsan. Förresten, i detta fall blåser kaminen för mycket och det måste finnas en ventil på röret. ugnen fungerar på egen hand. endast ett klick behövs i skorstenen, men bara när det finns kol i kaminen.på enkelt kallt trä fungerar inte! och det bästa av allt är chipskräp !! som kol i bränningstid. Det har redan testats och ganska länge. om förångaren blir igensatt - slå sedan hammaren flera gånger för att slå ner skala och skala och igen i ugnen! prova det. ångrar inte det! öppna webbplatsen - brinnande vatten. men allt är ytligt eller syntesgas. på YouTube.
 42. Gäst Sergey
  #67 Gäst Sergey gäster 6 november 2018 00:08
  0
  Bara ånga gör det svårt för luft att få tillgång till bränsle, därför minskar det hastigheten och teoretiskt ökar förbränningseffektiviteten, och med tanke på dess högre täthet minskar gasens hastighet i skorstenen. Annars har metoden endast nackdelar. Samma effekt uppnås genom att justera slag och ventil i skorstenen.
 43. Gäst Sergey
  #68 Gäst Sergey gäster 6 november 2018 14:07 p.m.
  0
  Ja, det finns inget att luras, jag bara pissar på träet. Vedugnen (spånskivan) går särskilt bra.
 44. Gäst Sergey
  #69 Gäst Sergey gäster 11 november 2018 11:24
  0
  Ibland exploderar dessa "eviga stockar" sjukt. Och i ämnet fullständig nonsens, drunkna med rå ved om du verkligen vill. Och ännu bättre, använd rätt spisar och björkved.
 45. Gäst Nikolay
  #70 Gäst Nikolay gäster 16 november 2018 20:20
  0
  Hålen bör vara från botten och met.tube ansluta till vattenförsörjningen och sedan 100% effektivitet
 46. alkov
  #71 alkov gäster 29 november 2018 20:58
  0
  INTERESSANDE UPPFINNING ....
  MEN jag gick på annat.
  Jag har ett stort FIRE. OCH VAD JAG INTE TÄLLAR FÖR FÄLLT, SKÖVER JUST STORA CHOKKAR, RÅ OCH ALLT, PÅ BRÄNNINGSKOLEN. BRÄNGA LÅTT OCH LÅNG. Även hela natten.
  Så allt beror på storleken på möblerna och kyrkans DAMP ...
  KOM I MORGEN, TAG UPP OCH BRÄNN igen.

Läs också

Felkoder för tvättmaskiner