DIY gör det själv
Masterklasser, instruktioner, användbara tips, recept.
» »Bakade champinjoner på grillen
Bakade champinjoner på grillen - ett läckert tillskott till grillen. Denna aptitretare kan enkelt och snabbt förberedas i naturen, stugan eller hemma. Svampar plockas först och stekas sedan på grillen, varför de visar sig vara saftiga, doftande, med en behaglig skarp.
Bakade champinjoner på grillen

Ingredienserna


För att förbereda svamparna bakade på grillen behöver du:
  • - champignon - 200 g;
  • - majonnäs - 2 msk. l.;
  • - smaksättning för grill - 1 tsk;
  • - salt - en nypa.

Bakade champinjoner på grillen

Matlagning champignons på grillen


1. Svamp bör tvättas väl, särskilt försiktigt i benområdet, där smuts ofta kan kvarstå, ta bort kanten under hatten. Svamp behöver inte rengöras (under bakningen bildas en skarp på dem), det räcker att tvätta och torka dem väl.
Bakade champinjoner på grillen

2. För att göra svamparna mer saftiga och välsmakande måste de marineras. För marinad tar vi majonnäs, smaksätter på grill och salt, blandar alla ingredienser väl.
Bakade champinjoner på grillen

3. Doppa varje svamp från alla sidor i den här marinaden och lägg den försiktigt i en skål (för betning kan champignon fällas i en separat skål eller kastrull) och skicka till kylen för att marinera i 6-8 timmar.
Bakade champinjoner på grillen

4. Det är bäst att steka svamp på grillen och baka jämnt på alla sidor. Svamp bör strängas på spett (det är tillrådligt att ta tunna spett så att svamparna strammas fullständigt, förblir intakta och inte skadade), lägg på håret och stek i 10-15 minuter tills de är gyllenbruna.
Bakade champinjoner på grillen

5. Ta bort de beredda bakade champinjonerna från spett och servera. Doftande, med en svag lukt av dis och kryddor, saftiga och crunchy på samma gång, är sådana svampar osannolikt att lämna någon likgiltig. Bon aptit!
Bakade champinjoner på grillen
Kommentarer (0)

Läs också

Felkoder för tvättmaskiner