DIY gör det själv
Masterklasser, instruktioner, användbara tips, recept.
» » »Enkel lökssoppa
Enkel löksoppa

Jag vill dela ett mycket enkelt men originalt recept på lökssoppa. De säger att för första gången den tillagades i Frankrike av King Louis själv, vet jag inte vilket konto. Men en sådan soppa kokades på grund av bristen på ett sortiment av produkter. Det fanns bara en bit smör, champagne och ... lök. Det visar sig att man också kan laga något från sådana komponenter. Inte från en yxa, naturligtvis, men ändå!
Jag lagar bara den på kyckling. Enligt min smak är det både smakligare och mer tillfredsställande, och barn äter med nöje (om så önskas kan du ersätta det med grönsaker). I min familj betraktas detta som en festlig maträtt. Trots dess enkelhet lagar jag ofta inte det. Förmodligen för att du inte kan laga det på flera dagar, som borsch. Endast färska äter denna soppa.

Kommer att behöva


Och så ingredienserna:
 • 1. Lök - 100 g.
 • 2. Smör - 1 matsked.
 • 3. Olivolja - 2 matskedar.
 • 4. Vetemjöl - 1 tesked.
 • 5. Vitt bröd - 2 skivor.
 • 6. Hårdost - 50 g.
 • 7. Mal svart paprika - efter smak.

Enkel löksoppa

Matlagning Läcker Löksoppa


Skär löken i halvringar, inte för tunn. Cirka 2-3 mm. Annars kommer det helt enkelt att lösa sig i buljongen.
Enkel löksoppa

Vi sprider löken i en stekpanna och steker i en blandning av oliv och smör. 2-3 minuter på hög värme, omröring kontinuerligt, låt sedan stå långsamt, stäng locket och låt sjuda i 20 minuter.
Enkel löksoppa

Medan löken förbereder sig kan du steka krutonger. Skär brödet i rutor och stek i smör tills det är brunt. Du kan äta soppa utan dem, men det kommer inte att vara rätt ...
Enkel löksoppa

Slip osten på ett grovt rivjärn. Jag rekommenderar inte gräddeost, det är bättre att välja holländska, Eden, ryska eller några hårda sorter.
Enkel löksoppa

Tillsätt mjöl och blanda snabbt i den mogna löken, som ska bli brunaktig, för att förhindra klumpar. Mjöl kommer att göra buljongen lite tjockare. Men titta, "overdriv inte", annars får du lökgröt, inte soppa.
Enkel löksoppa

Kombinera buljongen och lök. Låt det sjuda i 5 minuter. Vår soppa är klar! Det är bra att tillsätta lite svartpeppar, det går bra med löksmak. Vi lägger inte till greener, det avbryter soppans pikanta smak.
Enkel löksoppa

Och innan du häller på tallrikar, låt skålen svalna något och insistera. Strö sedan över riven ost och glöm inte krutonger. Du får tre portioner. Bon aptit!
Enkel löksoppa
Kommentarer (2)
 1. John
  #1 John gäster 9 januari 2019 00:29
  3
  Var kom buljongen ifrån
 2. Yana
  #2 Yana gäster 14 maj 2019 00:29
  0
  hur mycket buljong är det?

Läs också

Felkoder för tvättmaskiner