DIY gör det själv
Masterklasser, instruktioner, användbara tips, recept.
» »Larmnyckel fob reparation
En av orsakerna till att den elektroniska nyckeln till din bil kanske inte fungerar är slitaget på den elektriskt ledande beläggningen på gummiknapparna. Detta problem är typiskt för alla modeller av smycken, men är lyckligtvis borttagbara. Jag vill dela min erfarenhet när jag löste det här problemet.

Väsentligt verktyg


För att återställa gummiknapparnas förmåga att stänga kontakter krävs följande material och verktyg:
 • Aluminiumfolie.
 • En liten mängd lim.
 • Hålslag.

Trinket reparation


Först måste du försiktigt demontera nyckelkroppen. Oftast är den monterad på spärrar som öppnas med en kniv.
Reparation av larmnyckel

Nästa steg är mekanisk rengöring av gummiknapparna på baksidan från eventuell smuts och rester från den tidigare metalliserade beläggningen. Jag rekommenderar också avfettning av knapparna efter rengöring av dem med en liten mängd alkohol (det är bättre att inte använda bensin för gummiprodukter).
Reparation av larmnyckel

Reparation av larmnyckel

Reparation av larmnyckel

Nu, med hjälp av ett hålslag, måste du göra antalet aluminiumpunkter som krävs för reparation, som kommer att fungera som kontakter.
Reparation av larmnyckel

Reparation av larmnyckel

Jag använde superlim för att fästa prickarna på gummiknapparna, men en sådan styv anslutning blev obrukbar efter några veckor, så jag använde elastiskt gummilim för att reparera det igen. Det torkar längre, men limfogen är elastisk, därför mer motståndskraftig mot tryck. Efter denna reparation har jag använt nyckelfodren i flera månader, det finns inga klagomål än.
Reparation av larmnyckel

Reparation av larmnyckel

Det är alla knep för reparationen, jag hoppas att min erfarenhet hjälper dig att lösa ett liknande problem och återställa den elektroniska nyckeln till din bil.
Kommentarer (2)
 1. Gäst Vladimir
  #1 Gäst Vladimir gäster 3 oktober 2018 19:20
  1
  Det finns kit för reparation av knappar för fjärrkontroller, miniräknare, trådlösa telefoner. Det finns kompletta gummi runda knappkuddar och silikonlim. Används för att reparera en radiotelefon Siemens. Det visade sig vara väldigt coolt. Det tredje året utan problem.
 2. bara
  #2 bara gäster 3 oktober 2018 8:51 p.m.
  0
  Tillbaka på 90-talet, så repeterade fjärrkontrollerna från TV-apparaterna allt, är den informationen för den nya generationens moron?

Läs också

Felkoder för tvättmaskiner