DIY gör det själv
Masterklasser, instruktioner, användbara tips, recept.
» » »Handgjord tvål
Idag blir tvåltillverkning mer och mer populär. Det är inte svårt att tillverka en doftande, vacker handgjord tvål av hög kvalitet. Du kan också göra en användbar skurtvål hemma. En sådan tvål kommer att fungera som en utmärkt present både för dig själv och för vänner och släktingar.

För att göra en tvål med en tvätteffekt behöver du:
- transparent tvålbas (100 gram);
- avokadoolja (1 tesked);
- matsmak "Karamell" (5 droppar);
- malda kaffekorn (3 teskedar);
- kosmetiskt pigment "Guld" eller "Brons".


Först måste du smälta tvålbasen i mikrovågsugnen. Den ungefärliga smälttiden är en och en halv minut. Var noga med att övervaka basen så att den inte kokar, eftersom det resulterar i försämring av dess sammansättning. För optimal smältning av tvålbasen måste du ställa in mikrovågseffekten på cirka 400-500 watt. Om det inte finns någon mikrovågsugn till hands kan basen lätt smälts i ett vattenbad.

 

Sedan måste du lägga malt kaffe till basen och blanda väl med en träpinne. Det är kaffe som kommer att förråda tvålen en underbar skureffekt.

 

Efter att du behöver lägga till naturlig avokadoolja och rör försiktigt igen.

 

Lägg till karamellsmaksämnen i tvålmassan i slutet. Rör om. Tvålens doft är lätt och inte påträngande, med anteckningar av kaffe och söt karamell.

 

Häll sedan innehållet i en form och strö med alkohol (för att ta bort bubblor på tvålytan). Nu måste du vänta tills tvålen torkar. Det kommer att ta cirka trettio minuter.

 

Vi tar ut den färdiga tvålen från formen. Måla med en borste och ett kosmetiskt pigment en omfattande ritning på tvålen.

 

Vacker och hälsosam tvål med en tvätteffekt är klar!


Kommentarer (1)
  1. Veent
    #1 Veent gäster 21 augusti 2011 21:41
    1
    Du lämnar detta i kylen utan att berätta för någon att tvålen kommer att ätas biggrin

Läs också

Felkoder för tvättmaskiner