DIY gör det själv
Masterklasser, instruktioner, användbara tips, recept.
» » »Hur man skruvar bort den excentriska mixern
Hur man skruvar av en excentrisk mixer

Den som någonsin har bytt kran i ett badrum från strikt till en ny måste ha stött på ett problem: hur man kan skruva bort en excenter av en kran och ersätta den med en annan. Saken är verkligen inte svår, ta det och vrid det, men med fel inställning, särskilt utan korrekt erfarenhet, finns det stor sannolikhet för att bryta något. Och för att undvika detta kommer jag att visa hur man gör det på ett kompetent sätt.
Hur man skruvar av en excentrisk mixer

Excentriska adaptrar som flyttats har inte alltid ansikten med en justerbar skiftnyckel. I mitt fall är adapterens hals slät.
Men även om du har nyckelfärdiga ansikten på excentriken, tror inte att den här metoden inte kommer att vara användbar för dig, eftersom dessa ansikten smälter mycket bra och nyckeln roterar.
Hur man skruvar av en excentrisk mixer

Under många år hålls gängade anslutningar bra vid varandra, särskilt i varmt vatten, och precis så kommer det inte att fungera.

Skruva loss den excentriska mixern


I alla excentrikerna i hålet är inte runda, jag är rektangulär. Vilket är avsett för ett specialverktyg. Naturligtvis har jag ingen, och du kommer definitivt inte att ha det.
Hur man skruvar av en excentrisk mixer

Därför behöver vi två justerbara skiftnycklar.
Vi sätter in en i det rektangulära hålet med den fasta svampen på nyckeln i spåret. Allt ska passa tätt. Vrid sedan masken så att den rörliga svampen dras. Resultatet ska vara en pålitlig krok.
Hur man skruvar av en excentrisk mixer

Vi tar den andra justerbara skiftnyckeln och justerar den till bredden på den första tangenten. Vi klär hans andra nyckel på den första för att skapa en spak för rotation.
Hur man skruvar av en excentrisk mixer

Om du gör allt rätt kommer det inte att bli onödigt rullande eller slå.
Hur man skruvar av en excentrisk mixer

Sedan håller vi i båda tangenterna och vänder vi anslutningen med ansträngning. Den excentriska måste ge efter och komma ut.
Hur man skruvar av en excentrisk mixer

Som ett resultat bör anslutningen sorteras ut.
Hur man skruvar av en excentrisk mixer

Den här metoden räddade mig mer än en gång, så jag rekommenderar att du använder den här metoden.
Naturligtvis kan du byta kran och lämna klovnerna från gamla, men faktum är att de inte alltid passar. Därför måste du ibland anstränga dig själv.
Se alla!

Titta på videon


Kommentarer (4)
 1. olegon
  #1 olegon gäster 16 juni 2018 19:04
  1
  Jag använde en fil utan ett handtag för detta, den tunna änden (där handtaget borde vara) passar perfekt. Han tvinnade filen med en tång.
 2. udavst
  #2 udavst gäster 19 juni 2018 17:07 p.m.
  0
  Jag var en gång inställbar och skruvade loss, men istället för den andra nyckeln satt jag in en skruvmejsel i ögat på handtaget.
 3. Sergey Potchka
  #3 Sergey Potchka gäster 8 augusti 2018 20:45
  0
  Under den inhemska excentriken (nämligen den visas på bilden),
  Lämpliga motsvarande sexkant passar.
 4. Gäst Igor
  #4 Gäst Igor gäster 19 september 2018 13:05
  1
  Det enklaste är att sätta in hälften av tängernas käftar i det excentriska. Och mellan tångens pressande delar, sätt in valfri tangent, längd, stång etc.
  Om det inte hjälper, gå till en bra montör och svetsare så gör han dig tom för en speciell nyckel på 10 minuter.Men det är upp till dig att bearbeta det på en emery-sten. Ytterligare 10 minuters arbete. Det var vad jag var tvungen att göra för att skruva loss den sovjetiska mixern. Men nytt, importerat, allt görs med en skiftnyckel. Kapitalister är inte dårar.

Läs också

Felkoder för tvättmaskiner