DIY gör det själv
Masterklasser, instruktioner, användbara tips, recept.
» » »Snabba potatis i mikrovågsugn
Snabba potatis i mikrovågsugn

Alla vet att det finns ett stort antal recept för potatisrätter. Det finns inte hundratals, utan tusentals! Men varje kock har bråttom att få åtminstone ett par beprövade, pålitliga recept som kan hjälpa till i olika situationer.
Trots att potatisen är en produkt som har egenskapen att koka och steka under lång tid lärde de sig att laga den på några minuter. Allt detta beror på att modern teknik kan göra mycket! Här är en vanlig mikrovågsugn, tillagar spröda, mjuka potatis på bara 15 minuter. Potatiserna kommer dessutom att finnas under tillagningen, i en vanlig plastpåse. Mirakel och mer! Ett sådant enkelt recept får inte gå förlorat!
Tillagningstid - 15 minuter.
Portioner per behållare - 4.

Kommer att behöva


Produktlista:
 • - 1 kilo potatis.
 • - 60 gram smör.
 • - 1,5 teskedar salt.
 • - en nypa mald peppar.
 • - 10 gram av alla kryddor.

Mikrovågsugn Potatissekvens


1. Potatisknölar ska skalas och tvättas. Om potatisen är för stora måste de skäras i mindre bitar. Det är viktigt att alla bitar av potatis är ungefär lika. Perfekt för unga potatisar. Den färdiga maträtten blir då ännu smakligare och mer aromatisk.
Snabba potatis i mikrovågsugn

2. Häll salt, kryddor och peppar i en behållare med beredda potatis. Blanda allt väl. Det är värt att uppmärksamma det faktum att många kryddor redan innehåller salt, så du måste vara försiktigare och inte salta potatisen.
Snabba potatis i mikrovågsugn

3. Ta en hållbar plastpåse. Lägg potatis i den. Du kan till och med förbereda två påsar för att undvika risken för punktering.
Snabba potatis i mikrovågsugn

Snabba potatis i mikrovågsugn

4. Skär upp smöret i medelstora skivor. Bind en påse till en knut. Skaka paketet med allt innehåll. Skicka en påse potatis till mikrovågsugn i 15 minuter.
Snabba potatis i mikrovågsugn

Snabba potatis i mikrovågsugn

Snabba potatis i mikrovågsugn

5. Duftande mjukpotatis kan serveras. Häll potatisen ovanpå oljan från påsen så att den blir ännu saftigare.
Snabba potatis i mikrovågsugn

Snabba potatis i mikrovågsugn

Här har vi en så funky sidamat! Du kan mata hela familjen. Bon aptit!
Snabba potatis i mikrovågsugn
Kommentarer (4)
 1. Gäst Vladimir
  #1 Gäst Vladimir gäster 13 juni 2018 18:12
  2
  Och enkel polyeten, är det inte skadligt?
 2. misslyckas
  #2 misslyckas gäster 16 juni 2018 20:22
  0
  Och vid vilken kapacitet ska jag laga mat?
 3. Gäst Igor
  #3 Gäst Igor gäster 31 augusti 2018 19:40
  0
  Jag märkte för länge sedan att en mikrovågsugn (detta är en mikrovågsugn) helt dödar smaken på potatis och mjölprodukter.
  Antingen är människor så opretentiösa att de inte förstår smak, annars har de något med smaklökar. I mikrovågsugnen kan du bara värma upp de första diskarna, här märkte jag inte en stark försämring av smaken.
  1. Andrew
   #4 Andrew gäster 30 januari 2019 12:54
   0
   Jag håller inte med dig! Jag kokade skalade potatis i mikrovågsugnen många gånger. Glas för m / i ugnen + vatten.Potatisens smak var underbar - som en potatis i sin uniform!
   Jag lagar också rödbetor endast i m / v. Jag skar färska rödbetor i stora remsor, lägger till kryddor, lite raffinerad olja. Jag saltar inte. Jag lägger den under locket i ugnen och blandar regelbundet. När rödbetorna ger en rik arom, tillsätt lite salt, blanda. Till slut lägger du till finhackad vitlök och ... låt den svettas i den redan avstängda mikrovågsugn. Vad är varmt, vilka kalla rödbetor - smaskiga !!!

Läs också

Felkoder för tvättmaskiner