DIY gör det själv
Masterklasser, instruktioner, användbara tips, recept.
» » »Hur man fixar en skiffer i en skiffer
Hur man fixar en skiffer i en skiffer

Där skifferhålen kommer från när det inte finns några träd i närheten eller höga byggnader från vilka något kan falla, förblir ett mysterium för mig personligen. Ändå är detta ett faktum. Nu säljs många sorter av olika lim för en mängd olika material, inklusive skiffer. Många av dem är dock inte så effektiva som vi skulle vilja. Vissa springer av taket med regn under en nederbörd, andra, i bästa fall under våren, tillsammans med snö. Till slut bestämde jag mig för att göra limet själv, med mina egna händer. Limet var inte dåligt. Fläckar med dess användning har överlevt vintern och klarar fortfarande sitt arbete. När jag klättrade på taket på våren på jakt efter nya "överraskningar", och förvånad över att hitta lappar säkra och sunda, bestämde jag mig för att dela användbara råd. Det såg ut den år gamla lappen.
Hur man fixar en skiffer i en skiffer

Jag slet det lätt för att visa hur jag installerar en ny.

Kommer att behöva


 • PVA-lim.
 • Alabaster.
 • Asbesttyg.
 • Talar för ett cykelhjul (eller liknande tråd).
 • Slipapper på trä (grovkornigt).

Hur man fixar en skiffer i en skiffer

Stäng upp skifferhålet


Plåstret kommer att förstärkas. För detta förbereder vi först stickorna (om de inte är det, skär ståltråden) och asbesttyg. Nu utspädd vi själva limet. Häll 180-200 gram PVA-lim i skålarna där vi ska knåda. Häll sedan alabaster i små portioner under kontinuerlig omrörning tills massan får konsistensen av tjock gräddfil.
Hur man fixar en skiffer i en skiffer

Hur man fixar en skiffer i en skiffer

När blandningen är klar och det inte finns några klumpar kvar i den, sänk ned den beredda asbestplåstren i blandningen.
Hur man fixar en skiffer i en skiffer

Du kan lämna blandningen ensam i tio minuter, låt den brygga. Under denna tid kommer vi att förbereda platsen för den framtida korrigeringen. Med grovkornigt papper rengör vi fälten runt hålet över hela området där blandningen ligger.
Hur man fixar en skiffer i en skiffer

Smörj den slipade ytan med PVA-lim. Nu tar vi två eller tre stickor och sätter dem på hålet, längs kanterna på skifferen.
Hur man fixar en skiffer i en skiffer

På toppen, på stickor, applicera en asbestlapp blöt i blandningen. Därefter sprider du blandningen runt lappen i ett jämnt lager. Vi utjämnar det med en spatel. Vi stänger skålen med blandningen med ett lock så att den inte börjar torka ut och vänta en och en halv timme tills plåstret har tagits något. Sedan fixar vi ett andra lager, inte för tjockt.
Hur man fixar en skiffer i en skiffer

Du kan strö lätt alabaster ovanpå. Det kommer att torka under en dag, så innan du börjar arbeta, ta reda på väderprognosen för nästa dag, eftersom även små nederbörd kan allt fungera i avloppet. Men då kan du säkert glömma hålet tills du bestämmer dig för att byta beläggningen på taket.
Kommentarer (9)
 1. Sergey K
  #1 Sergey K besökare 13 juni 2018 17:10
  1
  Naturligtvis är PVA vattentät, men alabaster gillar inte riktigt mycket vatten ...
  Är det inte bättre att knåda hela saken på moderna cementbaserade lim? Smörj väl med en primer, och även det vanliga tyget kan tas och allt försiktigt strykas.
 2. Gäst Sergey
  #2 Gäst Sergey gäster 13 juni 2018 19:15
  4
  Du kan skapa universallim.Ta aceton och polystyren. Häll aceton i någon form av redskap, tillsätt skummet. skummet kommer att lösa upp och få ytan som lim. Observera att det torkar mycket snabbt. för limning av sprickor, ta ett byggnät. ju mindre kvadrat desto bättre.
 3. Gäst Michael
  #3 Gäst Michael gäster 15 juni 2018 10:37 p.m.
  2
  Ta en bit galvanisering, ett par centimeter mer än böjhålet. Böj längs skiffervågen. Silikonisera den galvaniserade omkretsen och hålen. Fäst sedan galvaniseringen med skruvar med en pressbricka (med en borr) Silikonskruvar. Varken behöver vänta på någonting, gjorde och glömde.
 4. Gäst Michael
  #4 Gäst Michael gäster 15 juni 2018 23:18
  2
  Testade upprepade gånger. Alabaster + all färg är gammal tjock. Blandas i en tjock deg. Och eventuella hål är förseglade. På en torr skiffer ..
 5. Gäst Victor
  #5 Gäst Victor gäster 16 juni 2018 2:37 p.m.
  1
  En pålitlig metod. Cement 1 del asbest 7 delar. Löst asbestark, blanda med cement och tillsätt vatten till en tjock gröt. Det här är skiffer.
 6. Ramils
  #6 Ramils gäster 23 juni 2018 12:27
  0
  Jag reparerade skifferen så här:
  Han tog säckväv, polyeten, epoxiharts med härdare.
  Polyeten placerades på hålet i storlek, ovanpå - en säckväv i storlek något större än polyeten. Säckväv impregnerad med epoxi med härdare. Se till att limma kanterna på säckväven med lim och tryck den på skifferen.
  4: e året som nytt.
 7. Gäst Andrey
  #7 Gäst Andrey gäster 8 juli 2018 09:45
  0
  Ahaha, kom nu på bottenvågen!
 8. Gäst Alexander
  #8 Gäst Alexander gäster 20 september 2018 13:45
  0
  Sätt i en aubergine av plast. Blanda cement mycket snabbt med silikonlim och täck snabbt. Lösningen går mycket snabbt. Jag känner till detta recept i cirka 50 år. När jag planterade en toalett på den här lösningen. Så förbannade dagen jag fick reda på det här receptet.
  1. volka
   #9 volka gäster 11 oktober 2018 11:24
   0
   Du gjorde ett misstag i texten - limet är silikat, inte silikon.

Läs också

Felkoder för tvättmaskiner