DIY gör det själv
Masterklasser, instruktioner, användbara tips, recept.
» » »Hur man borrar en fil
Hur man borrar en fil

Hur borrar jag en röd het fil i ljuset? Ett mycket enkelt sätt som är användbart för dig i livet. Ett litet trick att använda verktyget för andra ändamål eller inte för det avsedda syftet. En kort workshop om röd het stålborrning.

Vi borrar en röd het fil


Så fixar vi filen i en borrmaskin. Vi sätter in en borr på glas och kakel i chucken. Ja - ja, en borr för att borra glas eller kakel.
Hur man borrar en fil

Spraya borren rikligt och borrplatsen med fett.
Hur man borrar en fil

Och fortsätt med att borra hål. Allt är som med en vanlig borr och metall.
Hur man borrar en fil

Efter en kort övning kommer vi att höja den.
Hur man borrar en fil

Spraya igen med fett och fortsätt borrningen.
Hur man borrar en fil

Hålet borrades, men inte helt. Eftersom borrningen på glaset har en konformad lödning kommer det borrade hålet också att ha en konform när borran inte passerar helt.
Hur man borrar en fil

För att göra hålet jämnt, vänd filen och borra hålet på baksidan.
Hur man borrar en fil

I de flesta fall tar hantverkare en speciell borr för sådana frågor och skärper igen, men jag föreslog en enklare metod.

Varför borra en fil?


Det stämmer, det finns absolut ingen anledning att borra det! Detta är bara ett bra exempel på hur och hur man borrar röd het stål, hårdmetall, snabbklippning.
Använd i allmänhet det, använd det, skriv kommentarer.

Titta på videon


Kommentarer (14)
 1. Dyment
  #1 Dyment gäster 8 juni 2018 19:04
  5
  Plasmaskärare skär ALLA DIG. Även olja är inte nödvändig. Åtminstone en fil, till och med en karbidborr med vilken en fil borras)) Han kommer definitivt att göra ett hål, även om det kommer att vara svårt att kalla ett hål perfekt jämnt. Jag tillverkar knivar från gamla diamantslipskivor i min fritid)))
 2. bobot
  #2 bobot gäster 8 juni 2018 8:12 p.m.
  3
  Men hur man borrar ett lager?
 3. Gäst Vladimir
  #3 Gäst Vladimir gäster 10 juni 2018 00:09
  9
  Filer för styrka är cementerade snarare än kalcinerade. Stålcementering är ytdiffusionens mättnad av stål med kol för att öka hårdheten och slitstyrkan.
  1. Gästlexander
   #4 Gästlexander gäster 11 juni 2018 16:11
   5
   filen härdar inte bara skaftet för handtaget, själva filen härdas fullständigt! och cementering är ytmättnaden av kol med stål! som når ett djup på några tiondels millimeter! Det kommer inte att fungera på filen!
  2. Gäst Leonid
   #5 Gäst Leonid gäster 15 juni 2018 11:06
   3
   Berätta inte berättelser. Försök böja alla filer. Om du kan, visa den.
  3. Gäst Vladimir Vladimirovich
   #6 Gäst Vladimir Vladimirovich gäster 15 juni 2018 14:40
   1
   Lär dig teorin, ung man. Efter cementering härdas stålet nödvändigtvis. Det utsätts för förgasning för att värmas upp bättre.
 4. Gäst Eugene
  #7 Gäst Eugene gäster 11 juni 2018 22:03
  8
  Tidigare förvånade jag förare i ett produktionsgarage genom att borra en fjäder med en vanlig borr från en snabbskärning. Hemligheten är enkel: rotation - 50-60 rpm; Häll vatten.
 5. Gick förbi
  #8 Gick förbi gäster 13 juni 2018 13:38
  3
  Jag tittar inte på videon, jag läste bara den. Jag läste mycket och länge. Korrigeraren i mig är indignerad över antalet stilistiska och grammatiska fel. Kontrollera din text innan du lägger upp.
  Förresten, tack för ditt råd! Om jag bestämmer mig för att borra filer, kommer jag definitivt använda verktyg för skärning av hårdmetall :)
 6. Max
  #9 Max gäster 13 juni 2018 23:29
  4
  En vanlig borr på betong borrar perfekt härdat stål och omedelbart till passagen med den nödvändiga håldiametern. Du kan plåga dem direkt från butiken, men det är bättre att behärska omslipningen för borrning av metall. Som - titta på YouTube på Exmast-kanalen, där berättar den gamla läraren om vändfärdigheter perfekt, och, viktigast av allt, visar det.
 7. Det händer
  #10 Det händer gäster 15 juni 2018 19:30
  1
  I vardagen är denna kunskap inte nödvändig, och i produktion även utan sådana ignoramus vet de hur och hur man borrar härdade och cermetprodukter. Det skulle vara bättre att visa hur man härdar en kniv i rostfritt stål i ett kök - det är en annan uppgift. Många klippta varma potatisar och knivar släpps, de håller inte i broden, vägen ut är att tanka bladet.
 8. arthur stövlar
  #11 arthur stövlar gäster 16 juni 2018 07:49
  6
  Varför borra en fil: på vår fabrik (fabriken har länge upphört att existera) från två borrade filer fästade med en bult och klämda fast i en skruv improviserade stora sax, med vilka de skärde PVC-rör för taggar på ledningar och kabelledare, med stora skräddare stora mängder klorvinylklorid i stora mängder plåtsnitt, slipa samma vilda utan någon ansträngning
 9. Gäst Yuri
  #12 Gäst Yuri gäster 20 juni 2018 04:52
  0
  Varken hårdlegering eller snabbkutter kan borras. När jag borrade smidd stål 45X13, halkade jag 3 hårdborrade borrar.
 10. Gäst Nikolay
  #13 Gäst Nikolay gäster 22 juni 2018 08:55
  3
  Bättre än något fett för att använda en bit vanligt fett. Du kan borras med en konventionell borr, bara med en låg hastighet borr.
 11. Vyacheslav
  #14 Vyacheslav gäster 6 juli 2018 09:35
  1
  Författaren verkar ha en mycket avlägsen syn på verktygsmaterial om han rekommenderar att man borrar en hårdlegering ... med en hårdlegering.
  Kunniga människor har kommit på allt under en lång tid!

Läs också

Felkoder för tvättmaskiner