DIY gör det själv
Masterklasser, instruktioner, användbara tips, recept.
» » »Hur man lappar ett hål i ett polykarbonatväxthus
Hur man lappar ett hål i ett polykarbonatväxthus

Polykarbonat, som ett material för växthuset, är utan tvekan det mest optimala alternativet. Lätt, håller värmen väl och är relativt billig. I alla fall billigare än glas. Men polykarbonat har en betydande och fet fetthalt: det är väldigt bräckligt material. Det kan lätt skadas genom att ha en spade eller en hackare i växthuset. Eller så kan det skada något utanför, som i mitt fall; en torr gren föll från ett träd och bröt igenom polykarbonat. Jag lappade detta hål ganska enkelt, snabbt och inte kostsamt. Eftersom jag redan lyckats reparera det riktiga hålet, innan jag bestämde mig för att dela den här metoden, kommer jag att ge ett exempel på en ritad markör.

Kommer att behöva


 • En bit polykarbonat för lapp.
 • VVS-tätningsmedel i silikon (bättre transparent!)
 • Träskruvar (4 st.)
 • Phillips skruvmejsel.
 • Kontorskniv.
 • Alkohol eller lösningsmedel.

Hur man lappar ett hål i ett polykarbonatväxthus

Närbild hål i växthuset


Så vi tar den förberedda biten av polypropen och med en papperskniv klipper vi ut en fyrkantig lapp med en marginal på cirka tre centimeter mer från hålets kanter.
Hur man lappar ett hål i ett polykarbonatväxthus

Därefter rengör vi båda limmade ytorna med alkohol eller lösningsmedel. Vi applicerar kontinuerligt tätningsmedel runt hela hålet.
Hur man lappar ett hål i ett polykarbonatväxthus

Vi applicerar lappen på hålet i enlighet med de remsor som finns i polykarbonat och växthusväggen och skruvar helt enkelt med skruvar på växthusväggen!
Hur man lappar ett hål i ett polykarbonatväxthus

Hur man lappar ett hål i ett polykarbonatväxthus

Längden på skruvarna spelar ingen roll eftersom vi skruvar loss dem. Nu väntar vi på den tid som anges på etiketten på VVS-tätningsmedlet för fullständig stelning (i vårt fall limning). När tätningsmedlet har fäst plåstret ordentligt på växthusväggen, applicera tätningsmedlet på fogen mellan plåstret och växthuset runt hela omkretsen av plåstret, skruva loss skruvarna och återigen försegla hålen från skruvarna med tätningsmedel.
Hur man lappar ett hål i ett polykarbonatväxthus

Hur man lappar ett hål i ett polykarbonatväxthus

Nu kommer inget regn in i växthuset genom denna struktur, och värdefull värme kommer inte att lämna under hösten eller tidig vår. Om hålen är små, upp till fem millimeter, kan du helt enkelt täcka dem med samma tätningsmedel. Och det är också möjligt att smeta lederna mellan ark av polypropen, i vilket fall som helst, det kommer säkert inte att vara värre av det här. Varför bestämde jag mig för att använda ett VVS-tätningsmedel och inte lite lim? Eftersom VVS-tätningsmedel är tillverkat och avsett för användning i aggressiva miljöer som avloppsvatten. Så under enkla, naturliga förhållanden klarar den inte bara perfekt med belastningar utan kommer också att hålla mycket längre.
Kommentarer (5)
 1. alekesandr
  #1 alekesandr gäster 6 juni 2018 06:56
  9
  Jag sticker bara en bit skotsk tejp. Det är en andra sak och jag behöver inte borra någonting och vänta.
 2. Gäst Nikolay
  #2 Gäst Nikolay gäster 6 juni 2018 08:02
  1
  Och sedan observerar vi tillväxten av kristaller längs honungskakan av karbonat och utvecklingen av mögel))
 3. Ibrahim
  #3 Ibrahim gäster 6 juni 2018 11:33
  3
  Skär ett hål till en kvadrat, sätt in ett stycke där, skär till storlek lite mindre än hålet (ett par mm)
  vi limer den på utsidan med tejp, inuti fyller vi luckorna med silikon. Hur silikontejp kan torka kan tas bort.
 4. Gäst Andrey
  #4 Gäst Andrey gäster 6 juni 2018 14:15
  0
  Eftersom du inte letar efter enkla sätt kan du prova UV-lim istället för tätningsmedel. Och om det är kärlek till tätningsmedel, smörj sedan ut en transparent Kafuter 705 eller något liknande, men verkligen inte VVS.
 5. Gäst Nikolay
  #5 Gäst Nikolay gäster 13 juni 2018 14:29
  5
  Jag köpte just ett speciellt tejp för att reparera polykarbonat och klippte det så mycket som behövs och förseglade hålet och glömde bort det. Detta speciella tejp är inte rädd för ultraviolett strålning, inte heller vatten eller hög temperatur. Det tredje året är en lapp och åtminstone det.

Läs också

Felkoder för tvättmaskiner