DIY gör det själv
Masterklasser, instruktioner, användbara tips, recept.
» » » »Hur man borrar rött hett stål
Än att borra varmt stål

Vad är bättre att borra röd hett stål? - Frågan som mästare ställs när ett sådant behov uppstår. Till exempel fanns det ett behov av att kontrollera ett röd hett stålblad ... Jag kommer att visa dig hur jag personligen gör det och vilka borrar jag använder.

Gör en hemmagjord borr


Hårlegerade stavar, volfram-koboltstänger kommer att behövas, folket kommer att vinna.
Än att borra varmt stål

Men i själva verket kommer detta inte att besegra denna VK8.
Än att borra varmt stål

Kläm fast i en manuell skruvstång.
Än att borra varmt stål

Och vi gör en borr från stången och slipar bort överskottet. Det är väldigt svårt att slipa hårda legeringar på en vanlig slipsten, jag använder diamant.
Vi skärper två plan, som en platt skruvmejsel.
Än att borra varmt stål

Vi bearbetar den andra aspekten.
Än att borra varmt stål

Det visade sig en sådan fjäder. Slipa nu klippkanterna.
Än att borra varmt stål

Resultatet blev en borr för heta metaller.
Än att borra varmt stål

Hemlagade borrar är redo. Det är nödvändigt att göra flera av dem samtidigt, eftersom de snabbt är tråkiga och du inte kommer att kunna skärpa dem varje gång.
Naturligtvis kan du använda vanliga, hårdmetala borrar, men du måste ändå slipa dem, och varför göra om det när du kan göra ditt eget
Än att borra varmt stål

Borra ett hål i röd hett stål


Vi borrar en varm såg från en snabb snitt.
Än att borra varmt stål

Vi droppar en droppe olja och börjar borrning i låga hastigheter. Det är inte nödvändigt att stansa, med en sådan skärpning, borren inte glider på metallen.
Än att borra varmt stål

Vi byter skärdel.
Än att borra varmt stål

En halv minut och ett hål i det heta stålet borrades.
Än att borra varmt stål

Låt oss komplicera vårt experiment och ta en starkare, hårdare, höghastighetsstål CSX.
Dropp igen en droppe olja. Vi borrar i fem sekunder och banbrytningen är tråkig, så vi måste ta en ny borr, vilket jag gjorde. Varje gång tar jag en annan borr.
Än att borra varmt stål

Karbid är mycket sprött och smälter mycket ofta vid utgången. Bara cirka två minuter och ett hål i det härdade stålet gjordes.
Än att borra varmt stål

Tack alla för er uppmärksamhet!

Titta på videon


Kommentarer (13)
 1. Alexander Kashparov
  #1 Alexander Kashparov gäster 26 maj 2018 04:35
  5
  Och ännu enklare. Ett plastinbad görs vid blandningen, samma olja, slipande / nära bensinmaskinen / alltid full /, mjuk tråd .. och efter några minuter och inte bara i metallen kommer ett efterlängtat hål att dyka upp ... Med stora diametrar kommer röret att passa ..
 2. Gäst Igor
  #2 Gäst Igor gäster 26 maj 2018 11:32
  5
  Jag köper bara en koboltborr som kan hantera även en fil
 3. Sergey K
  #3 Sergey K besökare 26 maj 2018 15:37
  8
  Det är för svårt att hitta stavarna från VK8 någonstans, som om de låg på hushållet! Jag har aldrig träffats på speciella marknader
  Jag föreslår ett annat sätt - på någon mer eller mindre allvarlig marknad säljs betongborrbitar.Jag hittade en diameter på 4 mm. Men de har en specifik skärpning, som kan korrigeras på diamanthjulet. Om du inte har en cirkel kan ett par hål borras / torkas och skärpas för betong. Naturligtvis är borrningen bättre på maskinen.
  1. Vitali
   #4 Vitali gäster 1 juni 2018 20:44
   2
   Jag håller helt med dig, särskilt eftersom bra importerade betongborrar har lödning från VK3, den minsta av alla segrar.
 4. Gäst Alexander
  #5 Gäst Alexander gäster 26 maj 2018 20:33
  12
  Det kan vara ännu enklare, ta en mutter med ett hål i rätt storlek. vi lägger material på det, på toppen av bollen från lagret exakt ovanför muttern, träffar med en hammare och ett jämnt hål är klart ...
 5. Gäst Alex
  #6 Gäst Alex gäster 27 maj 2018 20:43
  8
  Det är enkelt: Ta en borr på plattan och shurik åtminstone snabbt, åtminstone glas, bara lite vatten.
 6. Zhenya
  #7 Zhenya gäster 29 maj 2018 23:47
  2
  Jag använder borrbitar för keramiska plattor, idealiskt
 7. gvsp
  #8 gvsp gäster 30 maj 2018 12:28
  0
  BK4 och BK8 verkar vara vinnaren. Och var hittar du sådana stavar? Det verkar för mig att en färdig borr är lättare att hitta än sådana stavar.
 8. Vitali
  #9 Vitali gäster 1 juni 2018 20:39
  2
  Jag ska omedelbart klargöra frasen: "Det kommer inte att vinna - det är VK8" Kära - VK3-VK8 det betyder tungsten-koboltlegering, DETTA ÄR VAD DET RINGAS - VINNER, oavsett det numeriska indexet. TK3-TK15 kommer också att VINNA, bara Titanium-Kobolt. VK3 är mindre ömtålig, TK15 är mycket hård men mycket ömtålig. Men i allmänhet är metoden du erbjuder bra och har arbetat i minst 70 år.
 9. Gäst Vadim
  #10 Gäst Vadim gäster 3 juni 2018 9:16 p.m.
  1
  Det som kallades en snabbskärare, en bandsåg med härdning av 35 - 38 enheter enligt en stenborrning, borras med en konventionell borr
  Men HSS, och det finns en snabbkutter ((High Speed ​​Steel - höghastighetsstål)
 10. Gäst Leonid
  #11 Gäst Leonid gäster 9 juni 2018 14:00
  0
  I själva verket kallar folket VICTORY alla typer av hårda legeringar, inklusive och T15K6, dvs inte bara volfram, utan också med titan- och koboltkarbider.
 11. Gäst Oleg
  #12 Gäst Oleg gäster 9 juni 2018 16:11
  2
  För komplicerat, säkert! Det fanns ett sådant problem. För ungefär fyra år sedan köpte jag borrar för keramik av olika diametrar, de borrar allt med olja! Det räcker riktigt inte till länge, men de kostade bara ett öre! Lyckligtvis tog jag det med en marginal!
 12. Vässare från 13 år gammal
  #13 Vässare från 13 år gammal gäster 7 september 2018 9:07 p.m.
  4
  Vi bröt av bitar av ett misslyckat volframvärmeelement, det här är som en 3-6mm tråd. Sedan gjorde vi ett kors med en borskiva eller kvarn i stället för hålet. Sedan klämdes en volframstång in i borrchucken och med högre hastighet började man tvinga arbetsstycket på den markerade punkten. Slipningen görs så att borren inte går ut. Och efter ett par minuter, vid kontaktpunkten, upphettades arbetsstycket och pressades genom stavarna som heta. De brände bara arbetsstycket, till och med från P18.Alla typer av skoter.

Läs också

Felkoder för tvättmaskiner